Форуми > Любов и интимно партньорство

Моля, за съвет

(1/1)

yamaha51:
Здравейте! Аз съм на 25 години. Живях в циганската махала и съм циганин. Имам завършен 12-десети клас и по професия съм дърводелец. Намерих си работа в София и живея сам в квартира. Имам кола и съм модерен човек. Не искам да живея както е било старото, и родителите ми да избират жена ми. Не искам много деца, които няма как да изхраня, както казах съм модерен човек. Преди година и кусур се запознах с българка, с която се влюбихме и станахме гаджета. Тя не познаваше моите роднини. Един ден научи че съм циганин и престана да ми вдига телефона. После се видяхме и каза, че съжалява но не искала да ме обиди на етнически признак. После пак не ми вдигаше телефона и потърсих баща й, който не ме познаваше. Той само беше чувал за мен но не знаеше че съм циганин. Каза ми да не я търся, но не приличаше да не ме харесва. Той ми пожела много здраве и ме отпрати. Мисля че приятелката ми се е уплашила да не се разтрои баща й и затова се скри от мене. Как мога да победя страха от етническите ни различия? Как да убедя приятелката ми и нейното семейство, че не е страшно да съм циганин и няма да я направя циганка? Струва ли да се боря за такава любов, след като етноса ми пречи приятелката ми да ме обича?

etherapy:
Здравейте!
Благодарим Ви за доверието към  форума!
Въпросите, които задавате са фундаментални за цялото ни общество. В него битуват доста силни стереотипи по отношение на всеки етнос. Затова хора, като Вас, които намират нов път и развитие, срещат и толкова трудности, предвид бавното и трудно разчуване на нагласите на околните. На практика стереотипната нагласа пречи да се види и оцени различието. За всичко можете да поговорите по-обстойно със специалист тук в безплатната Ви сесия. Разчитайте на нашата подкрепа!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия