Форуми > Любов и интимно партньорство

Дългогодишна връзка- без никакво позитивно развитие в последните години

(1/1)

coconut33:
Проблемът ми се характеризира с трудността с взаимоотношенията ми с дългогодишният ми партньоп. Не се разбираме с години вече (2-3)- стигали сме до физическа и вербална саморазправа не само веднъж, а се е случвало е да е и е част от ежедневието ни в продължение на месеци понякога.
Неколкократно съм стигала до прекратяване на връзката с приятелят ми, с който сме заедно вече повече от 7 години, но след всеки път поради едно или друго чувство съм се връщала отново към него. Нещата са се влошавали след всяко едно събиране и от едно известно време нямаме за какво да комуникираме, освен да си създаваме скандали.
Не мога да излизам с приятелки,защото това го дразни,а  и също ,че изпивам 1-2,чаши вино, в интимен план нямаме вече тръпка, а грубите думи са голяма част от кратката ни ежедневна комуникация.
Преди няколко седмици взех трудното решение да си търся друга квартира и намерих потенциално ново жилище. След дълго премисляне платих депозит и евентуално ще се нанеса в края на месеца. Но въпреки всички трудности имам известни съмнения, дали постръпвам правилно спрямо двама ни. Откакто го известих относно плановете си, той стана много внимателен, мил и добър спрямо мен, но знам, че това е само временно,защото се страхува да не ме изгуби.
Нямаме си доверие от доста време- той имаше няколко афери, след всяка ,от които уж много съжаляваше и казваше,че няма да се повтори, уви случваше се пак.. Въпреки всичко обаче не ми стигат сили да го напусна и да сложа край. Звучи глупаво, но е истината!
Моля ви, дайте ми някакъв съвет!
Благодаря

etherapy:
Здравейте!
Описаното прилича на емоционална зависимост към приятеля ви и е необходимо да разберете какво ви държи в подобен тип отношения и какво ви кара всеки път да тръжвате с надежда, въпреки, че промяна не е настъпила. Знаете, че човек може да се промени  само ако сам го поиска и ако савият той има вътрешна мотивация и потребност за промяна. А за да циклите по този начин в отношенията си явно има проблем, който е добре да бъде коментиран. Не случайно всеки път се повтаря едно и също, защото и двамата действате по един  и същи начин. А така цикълът се завърта всеки път все по-силно и на по-кратки интервали. След като за толкова дълго време заедно не сте успели да изградите доверие един към друг, то явно има някаква друга "сила" която ви държи и двамата в тези отношения и е важно да се разбере на какво се дължи това. Можете да се възползвате от безплатната си сесия и да говорите с психолог тук в сайта. Благодарим ви за доверието! Успешен ден!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия