Автор Тема: липса на самочувствие  (Прочетена 4430 пъти)

mina_20

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
липса на самочувствие
« -: юли 03, 2015, 09:03:13 am »
Здравейте, аз съм жена на 36г. и реших да споделя проблем който имам от доста отдавна.Имам проблем с общуването с хора или по-точно със сближаването и сприятеляването, което според мен  се дължи на личната ми самооценка и липсата на самочувствие.По принцип работата ми е свързана с общуване с доста хора, някои от които на доста високи позиции в държавни и частни институции и с тях нямам проблем, но в личните си взаимоотношения с хората съм пълна скръб. Обичам да съм сред хора, но аз никога не мога да направя първата крачка, да заговоря някой, да предложа излизане независимо дали е мъж или жена.Не само че не мога, но и доста се притеснявам и започват да ми треперят ръцете понякога и гласа и естествено губя дар слово и може би по този начин оставям грешно впечатление у хората.Като цяло съм борбена личност със силен характер и това ми доста голяма пречка. Моля дайте съвет.....Благодаря!!!

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: липса на самочувствие
« Отговор #1 -: август 11, 2015, 01:00:38 pm »
Здравейте!
Вероятно има причини, които са довели до формирането на такъв тип поведение у вас и за това е добре да ги потърсим заедно. Понякога това са базови погрешни вярвания, автоматични мисли или ситуации, които са формирали усещане за непълноценност и са повлияли на самооценката. При всички случаи с активност и повече "упражнения" бихте могла да се справите, тъй като хората, които споделят, че имат проблем с общуването имат склонност да се затварят в себе си и да бъдат пасивни. А пасивността не води до никъде. Можете да влезете в сайта и да използвате безплатната си сесия ,за да говорите с психолог, който ще ви даде насоки и препоръки за справяне с проблема. Успех!