Автор Тема: Съжителство с родителите му  (Прочетена 3895 пъти)

denslavatr90

 • Member
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
  • Ел. поща
Съжителство с родителите му
« -: април 29, 2015, 08:58:10 pm »
Здравейте,
 
Объркана съм, доста. До преди три седмици имах мъж от който имам прекрасна дъщеря. С него живеехме при родителите му, фамилна къща, ние сме на отделен етаж. В нашите взаимоотношения имаше доста проблеми. Проблемът ми е,че не се разбирам с баща му. Ние сме на отделен етаж,но аз трябва да обръщам внимание на родителите му, да си върша перфектно домакинските задължения, да не изразявам мнение,защото то винаги е различно от това на баща му и мъжът ми това го дразнеше. Ще разкажа, защо се стигна до това неразбирателство между мен и баща му.
Баща му е човек, който не търпи мнение различно от неговото, налага се и според мен иска да държи сина си близо до него. Когато забременях и разбрахме пола на детето,, той не го признаваше, до последно твърдеше,че чакаме момче, даже спореше на тази тема, нещо което мен ме влудяваше и до ден днешен като се сетя откачам, следователно аз промених отношението си към него и то несъзнателно. Там е пълен патриархат, каквото той каже това е, има много случки,но няма да разказвам всичко,че много дълго ще стане. Един ден просто ей така мъжът ми, ми заяви,че нямал чувства от много време към мен,обича само детето и че не съм уважавала родителите му достатъчно и за това приключваме, те му предложиха да опитаме още малко, репликата която ми се сервира беше, че само заради тях и детето е съгласен да опитаме и аз следователно си тръгнах с детето. Отделно и не съм си вършела достатъчно добре домакинските задължения, което най-много ме обиди от всичко. Сега 3 седмици по-късно, ме каза,че бил осъзнал свойте грешки и ще ги промени, но трябва и аз да променя някои неща. Като грешките които той е осъзнал са тези,че не ме третира като негова жена,не се държи с мен като с жена, но в същото време иска едва ли не да не пускам кофата и парцала, и да уважавам повече родителите му. Не иска да се изнесем отделно и не знам как да постъпя, не искам цял живот да живея в зависимост от някой, винаги съм се стремяла  към независимост и самостоятелност. Не знам какво да направя, дали да съжителстваме отново заедно всички, или да мине още време и ако категорично не иска да се отделим да прекратим окончателно. Отделно, хем няма чувства от много време, хем осъзнал грешките си и ще ги корегира, той много се влияе от родителите си, те са на първо място, след това са всички останали и накрая съм аз....

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Съжителство с родителите му
« Отговор #1 -: май 18, 2015, 06:13:50 pm »
Здравейте! Хората са казали "С родители до море, със съпруг/а - през море". Когато се намесят външни фактори (каквито са в случая родителите на съпруга ви) в двойката, отношенията могат много да пострадат. Още повече когато съпругът ви позволява това да се случва и се колебае в позицията си. Той явно се чувства несигурен и се чувства комфортно когато разчита на някой друг, за разлика от вас и вашето силно желание за самостоятелност и независимост. Добре е да проведете разговор, в който всеки да сподели очакванията си и това, което смята да направи. След което да имате възможност да живеете сами, за да изясните отношенията си, без да има възможност някой друг да се намеси пряко или косвено. Можете да разчитате на нашата подкрепа. Успех!

denslavatr90

 • Member
 • *
 • Публикации: 4
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Съжителство с родителите му
« Отговор #2 -: май 29, 2015, 06:07:36 pm »
За съжаление той категорично отказва да живеем отделно, не желае да се изнесе от къщата. Споделих това което ме тревожи и очакванията, спрямо родителите си той не намира проблем. Сега иска да се върнем с детето, бил осъзнал грешките си, но все пак да не очаквам съвместна работа в домакинските задължения, като излизам все пак да съобщавам,че излизам, след това че се прибирам. След всички реплики при раздялата, сега казва,че ей така ги бил казал, защото бил изнервен. Наистина не мога да преценя кое ще е най-доброто за детето. Благодаря за подкрепата и съветите.