Форуми > Работното място
Харесвам работата си , но не и колегите
(1/1)
Agripina:
Здравейте ! Проблема е че харесвам работата си , но не и колегите си . Работя с екип от над 40 души с 10 от които интензивно . Още в началото 5 от тях не ме харесваха , защото са със същата специалност като мен и искат мястото ми . От 1 година съм там а вече успяха да създават слух че съм връзкарка , че съм бременна , успяха да напишат в докладите си че нямам постижения . Това не е така . Направиха ме председател на екипа което още повече влоши нещата , защото започнаха да интригантсат че моите успехи в работата са техни. Преписват си резултатите ми и т.н . А сега едната колежка която е роднина на ръководителката е пуснала слух че ще напускам ( което е близо до истината ) и ходатайства , да я вземат на мое място понеже твоето работно време и било по удобно , понеже имала деца ..... Има и още една интрига от другият който иска да ми вземе мястото , той също приказва нелепици за мен пред началниците . А даже се беше пуснал слух че с него имаме интрига , а той е женен ... Това е в общи линии . Има още доста но няма да ви отегчавам . Незнам дали да не напусна . Гледам обяви от скоро , но незнам кога ще се появи нещо в моята сфера . Какво да правя с колегите през това време . Всичко това пречи да покажа абсолютния си потенциал, постоянно съм под напрежение кой какво ще ми сервира , а това отнема от енергията ми .
etherapy:
Здравейте!
Да напуснете винаги можете и е най-лесният вариант, но не е решение, защото на следващото ви работно място не сте застрахована от подобна ситуация. Ето защо се опитайте да разберете какво всъщност не харесват колегите ви във вас и около какво точно се плетат интригите. След като работата ви харесва и се справяте добре, няма никаква причина да се отказвате от това, което сте постигнала. Можете да влезете в сайта и да поговорите с психолог за детайлите в поведението и отношението на колегите ви, както и на вашето, за да намерите нов подход за справяне. Имайте предвид, че хората винаги ще говорят и винаги ще има интриги. Не е във ваша власт да ги спрете. Това ,което можете да направите е да промените нагласата и подхода си към тях и да не им позволявате да ви товарят излишно, още повече да са в основата на вземането на важни решения в живота ви. Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия