Форуми > Млади родители и възпитателни проблеми

Моля за съвет

(1/1)

pami83:
Голямата ми дъщеря  е на почти 8г. и е 1 клас.До преди месец беше много общително и контактно дете.Не разбрах как и защо се промени всичко изведнъж.Отказва да ходи на екскурзия от у-щето.Отказва да излиза.Успеха и не се е променил и е отличничка.Допълнително посещава англ. език, пеене и пиано.Не иска да спира с тях, но иска да ходя с нея.Опитвам да разбера какво се случва, но тя започва да плаче и казва, че я е страх.Не иска да се отделя понеже може някой да я открадне.Също така забелязах, че при настояване от моя страна, започва да я боли корема от притеснение може би.Споделих с класната и.Тя каза, че ще поговорят макар и да не вижда проблем.Общувала с децата и била от най-добрите в училище.През междучасието и казала, че след часовете ще я заведе на сладкарница да си поговорят и дъщеря ми се съгласила.Следващото междучасие обаче я заболяло много корема и искала да ми се обади г-жата да я взема и друг път да ходели.Г-жата обаче я убедила и отишли.Попитала я е защо не иска да отиде на екскурзията и Ками и казала, че я е страх.Не иска да ходи да не я открадне някои.Щяла да отиде само ако и аз съм с нея.Моля ви дайте съвет какво да правя.Трябва ли и специална помощ.Много съм притеснена от това нейно затваряне.Чувствам се без силна да помогна на детето си:(

etherapy:
Здравейте!
В първи клас много често на база промяната на авторитетите, новата среда, новите изисквания и богатата детска фантазия се активират много от поотминалите страхове на децата. За това винаги има и конкретна причина, било то в типа връзка дете-родители, било то от определени преживявания. Би било добре да посетите специалист за игрова терапия и проективна диагностика, за да се разбере какво точно се случва с детенцето Ви и как да го преодолявате.
В лични съобщения ще Ви изпратим координати при желание да се свържете със специалист.

pami83:
Благодаря много

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия