Автор Тема: Имам параноична ревност! Помогнете!  (Прочетена 2358 пъти)

magg-i

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте! Всичко започна преди 2 месеца. С приятелят ми живем на семейни начала от една година и няколко месеца. Познаваме се от две години.Той е 9 години по малък от мен.  Аз съм мед. сестра в психиатрично отделение. Работя на две места и в психиатричен кабинет и в отделението. Изглеждам добре, поддържана жена, но много ме притеснява разликата в годините ни.Приятелят ми беше пациент в отделението. Животът му не е бил лек, правил е алкохолни запои, нямал е истинска връзка, разведен е, по време на брака си почти не се прибирал при жена си, пиел е, след развода си се е впуснал във запои и се озова в психиатрия.Имал е работа с полиции, съдилища и прочие.И двамата сме разведени, той има дете на 8 години, а аз син на 19.Детето му живее при бившата му жена.Та...по темата,аз бях на смяна, когато го приех в отделението. Мина се време и започнахме да си пишем. Срещахме се известно време, влюбихме се безумно, аз бях тази, която го "извади от калта", която му даде любовта си и сега не иска дори да си спомня какво е правил, не желае дори да му напомням за проблемите му. Сега не помирисва алкохол вече 2 години. На всяка негова втора дума ми казва"обичам те, любов  моя"На всяко събждане и отиване на работа ми казва същите думи. Често ме пита"ти обичаш ли ме?" Ревнува ме и той, макар да не съм му дала повод.Когато е на работа не пропуска да ми се обади, а когато изляза без него с приятелки ме разпъва на кръст да ме разпитва"с кого беше, къде?"Хдим често в неговия град, родителите му ме уважават много, ходим и до моя град и моите близки го уважават. Против изневярата е, не е флиртаджия, то си личи, когато сме двамата дори не поглежда жена на улицата. И казва, че на мен дължи всичко постигнато дотук. Нямаше шофьорска книжка, изкара, купи си кола, повишиха го в работата. Щастлив е. Преди два месеца имахме и двамата фейсбук. Една вечер някй ми писа, човек когото не познавам"прекрасна си" Тогава ми изигра страхотна сцена на ревност, счупи ми телефона и още куп неща. И каза "дотук сме" Обяснявах му цяла вечер как не го познавам този човек и, че ще си изтрия тази социална мрежа, която се е превърнала в сайт за запознанства. На следващия ден го изтрих. Тй ми каза, че и тй ще предприеме тази стъпка и не му трябвало фейбук. Изтрих му го лично аз, като само аз му знаех паролата.Една вечер, той беше нощна смяна и се изкуших да вляза в негвия профил. Прегладах съобщенията му и видях следното, пишеше си с един негов приятел, цитирам-" а бе брат ще те питам нещо, но между нас да си остане. Дай ми номера на онази сервитьорка, в кафето което ходихме, че ми се прави на интересна. Тя ти е в приятели и и каза името" Аз не можах да повярвам. Обадих му се и му вдигнах страхотен скандал. Казах му още на следващия ден да си прибира багажа и да си заминава. Нея вечер телефона ми не спря да звъни, обясняваше ми как един негов приятел искал номера, как той нямал нищо общо, как се вкарал във сериал, била съученичка на сина ми и сиимала приятел....опаааа....откъде имаш ти такава информация за нея? Била на кафе и той показал снимката си сина ми и тя казала, че и бил съученик. Или тя, или той се е интересувал от това момиче. Разнищвам историята, преработвам...и не спрях дотук. Писах на това момиче от неговия профил за да разбера нещо повече, а тя започна да обижда"ненормалник, върви на психиатър, алкохолик, от....каза му неговия град" Обадих се на приятеля ми, просто бяхме дотук. Откъде има тя такава информация за него. Той отишъл в заведението, намерил я и я попитла същото. Тя се разплакала и казала, че един негов приятел от същия град са си писали и този негов приятел и дал информацията. Охраната го изгонила, защото вдигнал скандал.Т.Е тя се интересувала от него. Защо? Аз не спрях дотук. Исках да разбера повече. Купих си карта на един мобилен оператор и започнах да му изпращам СМС-и, все едно е тя. Той отвръщаше със заплахи, че обичал приятелката си/да поясня, че аз това го писах от негово име в неговия профил/, явно тя му е  казала какво съм писала. Отново съмнения.Отвръщаше на тези смс-и със"ей, лапе и т.н...., аз наистина прекалих и той се усъмнил. Дойде на работното ми място, писа смс и телефона ми звънна. Тръгна към вратата, и се върна. Попита ме"защо правиш лапешки работи, не разбра ли, че те обичам, ЗНАЕШ ли, че щеше да ме вкараш в беля, щях да отида и да й счупя каската"
Но аз не спирам да мисля за това нещо, преработвам и преработвам....Взех да го следя/преди тази случка му имах пълно доверие/, когато отивам на работа поглеждам къде е спряна колата, а когато се върна и тя е паркирана на друго място. Побеснявам.Започнах да му следя и телефона, видя ли непознат номер и звъня, ако се обади жена и също започвам с подозренията. Намерих и листче с тел.номер на място необичайно и след като звъннах се обади жена.Не бях такава, но обвинявам и приятелите му, защото нито един не е женен или пък със сериозна връзка. Не ги харесвам.Но той продължава да се събира с тях. Да уточня, ако излезе, излиза, когато съм на работа, а когато и двамата сме вкъщи никога не е излязъл. Не съм усетила отчуждаване от негова страна, напротив дори сближаване, докато аз се отчуждих и все се съмнявам, че в това заведение.Мисля, че си търси друга, по млада. Аз съм на 40, а  той на 31.Да ми беше казал"хойка ми се, дай да се разделим" ЩЯХ ДА  ГО РАЗБЕРА. Дали са прехвърчали искри между това момиче и него? Казва при многобройните ни разговори, че с пикли не се занимавал. но откъде знае толкова много за нея, като и тя за него?Аз отново и отново на моменти отварям тази тема и на него му било писнало.Искам отново да си върна доверието. Искам отново да си живея предишния живот. Дано съм дала достатъчно инфо.

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Имам параноична ревност! Помогнете!
« Отговор #1 -: март 27, 2015, 03:16:30 pm »
Здравейте!
Вероятно от самото начало на тази връзка сте имала резерви за това какво е мястото Ви и как ще се развият събитията с по-младия партньор. Ревността не е плод само на поведението на партньора, но и на собственото ни обезценяване. Затова е добре да поговорите със специалист в безплатната Ви сесия и да тръгнете към по-осмислено приемане на мястото си в тази връзка. Вероятно има много причини, поради които да имате доверие на този мъж.

magg-i

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Имам параноична ревност! Помогнете!
« Отговор #2 -: март 30, 2015, 10:19:10 am »
Благодаря Ви за отговора! Наистина имам нужда да поговоря със специалист, и понеже работя в психиатрия имаме психолози, но ми е неудобно. Продължавам със следенето, без той да знае, разбира се. Гледам да се контролирам, но не винаги успявам.