Форуми > Дъра-бъра
Образование
(1/1)
yoana1:
Здравейте, може да ви прозвучи смешно, но тази година завършвам средното си образование. От миналата година не мога да реша какво искам да уча и с какво искам да се занимавам занапред в бъдеще. Миналата година ми се учеше медицина и то много, впоследствие реших, че не искам да гледам тъжни и болни хора цял живот, и се замислих за туризма. Аз съм човек, който обожава да пътува и реших, че това е специалността за мен. В същото време пак се замислих и реших, че няма никакъв смисъл да уча в България, защото тук почти няма развитие " така да кажем, че в момента е МОДЕРНО да си студент в БГ". Само ще пропилея 4 години от живота си. Имам си прост пример вкъщи - майка ми е вишист, а работи в склад за авточасти. Много се замислям за чужбина... На повечето може да ви се стори смешно, но за мен образованието е страшно важно и от това зависи бъдещето ми (а аз много се плаша от него). Какво да правя? Как да реша?
etherapy:
Здравейте!
Изборите в тази възраст изглеждат окончателни и ултимативни. Да, те са действително много важни, но не са нито крайни, нито изцяло определящи. Понякога човек трябва да опита повече възможности, за да намери истинското си призвание. Още повече, че няма грешни избори, а е важно до къде ще доведем това, което сме започнали. Можете да поговорите с психолог за всичко, което Ви тревожи, тук вбезплатната Ви сесия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия