Автор Тема: Девствен на 26  (Прочетена 14755 пъти)

IB88

• Member
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« -: март 05, 2015, 06:37:28 pm »
Здравейте, аз съм почти на 27 и все още съм девствен. Аз съм така нареченото "социален инвалид". Много трудно намирам приятели, никога не съм имал гадже, дори и само приятелка. Цял живот съм сам и така и не се научих да общувам с хората въпреки, че ужасно искам. Търся всякакви начини да общувам с жени, но съм толкова социално изостанал, че просто не ми се получава ... не знам какво да кажа, за какво да говоря и т.н. Не съм привлекателен и за жените не представлявам никакъв интерес и за това за да си намеря дори само за приятел трябва да правя невъзможното...
Не знам какво да правя, за това ви моля за помощ ... ще съм много благодарен, ако ми дадете идеи или съвети как да се променя или какво да направя.
« Последна редакция: март 10, 2015, 01:29:40 am от IB88 »

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #1 -: март 09, 2015, 10:12:00 pm »
Съжалявам, че си избрах такова лошо заглавие, но ситуацията е много сериозна и реална и наистина имам нужда от помощ, съвети или каквото и да е ...
« Последна редакция: март 10, 2015, 01:30:34 am от IB88 »

svetulka

• Member
  • *
  • Публикации: 21
    • Профил
Re: Девствен на 26
« Отговор #2 -: март 29, 2015, 01:48:36 pm »
...
Не знам какво да правя, за това ви моля за помощ ... ще съм много благодарен, ако ми дадете идеи или съвети как да се променя или какво да направя.

Сещам се за няколко неща, първото и най-важното от които е да работиш над самооценката си. Явно се е получило нещо като комплекс при теб. Трябва ти самият да се харесаш такъв какъвто си, да се приемаш и не се подценяваш, тогава ще постигнеш успехи. Това се отнася за всички сфери, не само противоположния пол. Нещата, които зависят от нас и можем да променим ги правим, останалите ги приемаме. Напр. не можем да станем по-ниски/високи, но можем да спортуваме, да поддържаме добра форма, хигиена, прилична визия, да работим над знанията и интелекта си, което от една страна ще ни осигури по-високо самочувствие, от друга е крачка напред към по-добри доходи. Не се подценяваме, и се трудим във всички възможни сфери, така че ние да се харесаме, така и останалите ще ни харесат.
Избиваме си разсъждения от типа "аз не мога, или още по-зле- неудачник съм и пр.". Напротив - точно обратното, това какво е било, не е гаранция какво ще бъде. С желание, труд и търпение всичко се постига. Но преди всичко позитивизъм. За всеки влак си има пътници. Успех!

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #3 -: март 29, 2015, 07:16:18 pm »
Svetulka, не знам какво се е получило при мен ... имам добра самооценка за себе си, имам добро образование и хубава работа и спортувам понякога. Не е това проблема ... а е в това, че сред хора не мога да стоя ... не знам как да говоря, какво да правя. Рядко излизам и съм социално изостанал и поради тази причина не мога да си намеря приятели - никой не иска да има социално изостанали приятели, макар и бързо да се уча и ще свикна за няколко седмици ... но хората са егоисти и дори не получавам шанс ...

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: март 29, 2015, 07:50:00 pm »
Защо мислиш, че си соц. изостанал, и че няма какво да говориш и пр. Вероятно си просто интровертен. Щом имаш добро образование, имаш и какво да говориш. Просто ти липсва увереност. А тя идва с успеха. За да успееш пък, трябва да повярваш в себе си. Не мисли, че щом на някого/я/ не й е било интересно, то и с други ще е така. Хората са различни. Въпросът е да намериш такива, с които да си допадате и с малко приказки. :)
Интелигентните хора много мислят, а за обикновените неща от живота не се иска толкова мислене, те се случват непринудено. Убедена съм, че ще получиш шанс, бъди себе си.

Мога да пиша още по темата, не ми е непозната.
« Последна редакция: март 29, 2015, 07:54:05 pm от svetulka »

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #5 -: март 29, 2015, 08:46:16 pm »
Казвам, че съм социално изостанал, защото както споменах и в началото, никога не съм имал приятели с които да общувам и нямам опит с това. Когато се случи да съм сред хора мълча като пукал както се казва. А винаги когато говорят за нещо аз нямам с какво да добавя защото опита и информацията която имам за дадената тема са нищожни или абсолютно никакви ... нямам лоша самооценка за себе си, но това че съм "социален инвалид" е напълно вярно!

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: март 29, 2015, 09:00:56 pm »
Т.е. ти си използвал свободното си време в ученически и студ. години само за учене? - което предполага, ако е така че имаш много добри познания в точно опр. област.

Ами няма как човек да е компетентен във всички сфери. Ако заговорите за тема, в която ти имаш какво да кажеш, може пък другите да не знаят нищо. И какво от това. Човек винаги може да се информира на ниво комуникация и да подъдържа разговор, или да попита събеседниците, без да се чувства неловко.

Относно приятелите, не е късно. Но приятелството е нещо взаимно, допускаш някого до себе си, отваряш света си за него...

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #7 -: март 29, 2015, 09:22:16 pm »
Използвал съм свободното си време за гледане на телевизия и играене на комп. игри, защото само това мога да правя ... не съм си прекарал времето в учене, но твърдя че съм добър в моята си сфера, но винаги се намират хора, които просто любителски знаят повече от мен, защото имат познати и си говорят и научават по нещо.
Относно приятелите ... аз мога да допусна хора до себе си и да отворя света си за него/нея, но до сега не съм намерил човек който да му е приятно в моята тиха и безинтересна компания.

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: март 29, 2015, 09:33:34 pm »
А защо е тиха компанията? Не обичаш да говориш, страхуваш се да не сбъркаш, или се покажеш недост.компетентен?
Защото отсрещната страна може погрешно да изтълкува мълчанието ти - напр. че той/тя/ не ти е интересен/а/, и да не се натрапва. Не мислиш ли?

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #9 -: март 29, 2015, 10:20:29 pm »
Караш ме да пиша едни неща по няколко пъти ...
Не знам какво да говоря ... рядко ми се случва да бъда в компанията на хора и не знам какво да правя, а това за което говорят, нямам никакъв опит или каквото и да било за да мога да участвам в разговора. Само седя и ги гледам как си говорят "на китайски".

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: март 29, 2015, 10:29:47 pm »
Можеш да опиташ да се включиш. Едва ли всички говорят за чак толкова непознати неща. Гледал си ТВ, Компютри - там има немалко информация.

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #11 -: март 29, 2015, 11:32:12 pm »
Да, но никой не говори за неща от ТВ, всички говорят за случки от живия живот, колкото и телевизия и интернет да перовиш, няма да научиш това което трябва да се изживее ...
Най-често казваното ми изречение е: "Ти да не си живял в пещера до сега?", като кажа че нещо чувам за първи път или нещо което не знам какво е и къде е (ако е за заведение или нещо от сорта).

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: март 30, 2015, 06:52:31 pm »
Пробвай с друга среда. Не всички са така арогантни. Нещо критериите им не са в ред.
Важното е да не се засягаш от подобни, гледай напред, все ще намериш сходство.
Няма да е зле да работиш върху контактността си/да не се затваряш в себе си/, знам че е по-трудно когато човек е голям да се промени, но не е невъзможно. Дори обикновен кратък разговор в магазина, транспорта или на раб. място - за снощния мач, за времето, и пр.
Да можеш да изразиш това, които теб те вълнува.

IB88

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
Девствен на 26
« Отговор #13 -: март 30, 2015, 11:32:31 pm »
Не мога да говоря с хора, които не познавам, не защото не искам, а защото не знам какво да говоря ... ужасно трудно ми е да създавам приятелства и за това не мога да пробвам в друга среда ... не че не искам, а защото не ми се получава.
Имам огромно желание да се променя, просто не знам как, а не намирам доброжелателни хора, които да помогнат ...
Винаги помагам на всички които искат нещо от мен, но всеки си намира оправдание когато аз искам нещо от тях ...

... svetulka, благодаря ти, че пишеш по темата и се опитваш да помогнеш  :)
« Последна редакция: март 30, 2015, 11:35:05 pm от IB88 »

svetulka

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: март 31, 2015, 05:51:02 pm »
За нищо.
Просто на твоята възраст и аз имах подобни, макар и малко по-различни "проблеми". Сега от позиция на времето си виждам и своите грешки. Ако мога с нещо да ти бъда полезна като инфо, пиши.