Здравейте! Виждам, че има доста теми от този род и доста хора с подобен проблем като моя, но най-после реших да се престраша да го споделя тук.
На 17 години съм и имам проблем с общуването, който много ме тормози и постоянно мисля, че трябва да го променя. Притеснява ме факта, че хората говорят неща за мен и виждат проблема ми, което би трябвало да ме мотивира да се променя, но ми смачква самочувствието още повече. Другото, което ме наранява е, че важни за мен хора също го забелязват. Всичко се състои в това, че изпитвам голямо притеснение когато се запознавам с нови хора. Страх ме е да говоря свободно, заради това което могат да си помислят за мен. Много пъти ми се е искало просто да започна да говоря, да задавам въпроси, но нещо вътре в мен ме спира. Започвам да си мисля, че мнението на околните за мен ми влияе допълнително и ми пречи да бъда себе си. Много силно искам да се променя, най-вече заради себе си. За да мога да се чувствам добре в кожата си и да съм щастлива най-вече-от известно време се е превърнало едва ли не в мечта и единственото нещо, което искам. Може би се дължи и на това, че нямам кой знае какво самочувствие, но съм твърдо решена да променя нещата. Всичко идва от самият теб-наясно съм с това.Мислех, че ще мога да намеря начин, но не мога сама и не знам откъде да започна, трудно ми е сама да намеря правилния път. Знам, че не става от днес за утре, а с малки крачки и се надявам някой да прояви интерес към темата и да изкаже мнението си.
Благодаря предварително.