Форуми > Работното място

За пътя в живота

(1/1)

beyond_beautiful:
Здравейте! Аз съм на 21 години и съм трети курс в Софийския университет. Уча Славянски филологии и се справям добре, но от около година се засилва усещането в мен, че не с това искам да се занимавам за напред. Не искам да бъда преводач, учител или нещо подобно. Искам да съм психолог и съм го усещала и преди,но не съм го осъзнавала. Още от училище, когато учихме Психология за един срок, усещах, че това ме вълнува и го чакам с нетърпение,но това беше в 9 клас, а после отмина и забравих. Имам интерес към книги, статии и всичко свързано с Психологията. В свободното си време това правя... но изпуснах шанса си да следвам Психология. Моята специалност се учи 5 години,тъй като съм редовно, родителите ми ми дават пари,нямам възможността да работя.
Затова и като завърша трябва веднага да започна работа, нямам време да започвам отначало, още 5 години да уча Психология,а силно го искам. Чудя се как на 18 години човек може да реши с какво да се занимава през целия си живот,а още дори няма идея накъде да тръгне. Чувствам, че да бъда психолог е призванието ми, мечтата ми и може би единствената професия, която ще практикувам с истинско удоволствие. Преглеждала съм много пъти учебната програма в Софийския университет на специалността Психология и няма нещо, което да се учи и да не предизвиква интерес у мен. Лошото е, че не съм типа човек, който да се откаже от трите години до сега и да започне отначало, освен това филологията ми върви доста добре. Родителите ми ще спрат да ми дават пари, ако изведнъж се откажа, прекъсна и започна нещо друго. И явно съм изпуснала възможността си. Можете ли да ми дадете някакъв съвет? Благодаря ви.

etherapy:
Здравейте! Много млади хора се чувстват като вас, но пък ключът е точно в младостта :) и възможностите, които ще имате пред себе си. Сигурни сме, че след като толкова силно искате нещо, ще положите всички усилия, на които сте способна, за да го постигнете. Не забравяйте, че най-ценно е човек да има мечти и да ги следва! :) Желаем ви успех!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия