Ха-ха, във въздуха и Космоса видимостта е по-добра

Там няма паметници и участъци с повишена концентрация на ПТП, нито разни безсмъртни джедаи, които изскачат иззад завоя с триста в грамадните си джипки, тирове и цистерни.
Това не ме успокоява грам.
Пробвах с четене - не става.

Мъжът ми ми направи диск с детски песнички - също не става.
Опитахме да оставяме важните разговори за по време на път, за да се концентрирам в нещо достатъчно ангажиращо - пак не би.
Мъжът ми е добър и опитен шофьор, вярвам му, но във всеки миг очаквам Баба Меца да се излети иззад завоя и да ни помели.
Всеки завой и всяко изпреварване ме връзват на възел.
Да, именно логиката и съзнанието за "ограниченото ми можене" да влияя на ситуацията (на пътя има и други водачи - кой пил, кой недоспал, кой адреналиноман...) ми казват, че не сме застраховани, че опасността е съвсем реална.
И да, ясно, че емоцията раздухва страха, но тези паметници не те оставят да приспиш емоцията. На всеки 500 м ти напомнят, че си смъртен, dust in the wind... Като всяко лекарство имат странични ефекти - целят да вразумяват шофьорите, но пък някакъв процент от пациентите развиват неврози.

Не знам, аз лично чакам приватизацията на БДЖ. Да се очовечат още малко условията, и...