Здравей Венко,
Съвсем съзнателно не писах досега в темата ти, защото твоята ситуация лично за теб е изключително трудна.
Отстрани обаче могат да се направят много елементарни предположения за развитието на връзката Ви, за твоето развитие, за нейното развитие.
И тук ми идва все един куплет от Павел Матев, който всъщност помня заради една песен на Щурците:
Пътищата насечи на части.
Вятърът в улуци затвори.
Болката от силните ми страсти,
с равнодушни думи изцели.Страсти... Около това ми се въртят все мислите като препрочитам историята ти.
Самото заглавие: "Обичам я
безумно..."
И по нататък "...,а тя мене не..."
Според мен двамата имате различно разбиране за страстта. И освен това изглежда и двамата по различен начин я смесвате и бъркате с любов и обич.
За мен любов, обич, страст са различни неща.
Май "тръпка" е по-непретенциозното, докато страст за масата хора навява асоциации с латино сериал.
Как виждам аз отстрани нещата, ако мога да бъда равнодушен докато ти се пържиш в собствения си сос.
Тази жена, твоята съдбовна жена, всъщност не е надживяла в развитието си страстта. Когато не усеща тръпка, увяхва. Ти пък от своя страна, като че ли въртиш страстите си вътрешно и трайно. И тя някак си знае че я обичаш безумно, но не
усеща тръпката. За страстта не е достатъчно да декларираш: "Обичам те."
Още повече безумна е любовта, обичта е по-разумна и мъдра.
Надявам се ще ми простиш лаишките човъркания.
Не знам защо, но някак си въпреки че изглежда нещата отиват на раздяла, аз тайно се надявам твоето момиче да се надигне малко още на пръсти и да види че има живот и отвъд страстта.
Но това
не зависи от теб. Тя не се е излекувала при теб. Стабилизирала се е. Но не се е излекувала. Все още е ранена птица, която обаче знае че раненото крило в клетка не се лекува.
Разумния съвет е да оставиш тъгата за други дни, да си стъпиш на краката, да си обзаведеш апартамента, да потърсиш жена, която ще ти пасва на темперамента. Обаче знам, че отиваш на последна среща и там съвети няма. Бъди готов на всякаква развръзка, не така вкопчен в съдбовната любов.
В крайна сметка раздялата може да се окаже продуктивна.
PS: Ето я и песента на Щурците, ако някой не се е сетил
http://www.youtube.com/watch?v=jIbERtDiC_M