Автор Тема: Обичам я безумно а тя мене не...Моля ви за съвет!!!  (Прочетена 11314 пъти)

ven4o

• Гост
Здравейте...Ето ме и мен..Пише ви един мъж на 38г.Историята е следната..С момичето с което се разделихме преди месец се познаваме още от 1996г.Тогава бяхме гаджета за около 6 месеца,но всичко беше по-просто....Аз бях на 23 а тя на 18.Както и да е - разделихме се тогава и аз трудно го преживях,но с времето се излекувах..Тя се омъжи и замина в друг град..Преди 2 години съдбата отново ни събра,за което тогава../..през 2010../ бях много щастлив!Случайно се срещахме в кварталния магазин..Бяха изминали 14 години оттогава,но аз не спирах да си мисля за нея въпреки,че имах и други връзки през тези години,но нещата при мен не се получиха..И така де - тя се беше развела и отново се събрахме..Бях на седмото небе!!!Момичето за което толкова копнеех - е отново с мен!Всичко беше като на приказка до есента на миналата година..Оттогава усетих някаква промяна в нея!Започна да се държи по странно - стана по прикрита и започна да не ми казва всичко.Не споделяше вече така както преди....Запитвал съм я - Защо не споделяш с мен?Какво има?Но тя ми отвръщаше - Нищо...Не съм в настроение,но ще ми мине..И така аз вярвах и я чаках да се оправи,но уви..!И така до 22.06.2012 когато ми каза че иска да се разделим и видях сълзи в очите и..!!!По принцип съм я виждал рядко да плаче!Попитах я - да няма друг и затова , но тя отрече..Тя знае,че аз страшно много я обичам и какво ли не съм правел за нея!Причината за раздялата била в нея..Не ме обичала вече и не може повече да се преструва...Спряхме да се виждаме...Не можех да спя няколко вечери!Постоянно си мислех за нея!Започнах да и звъня по тел. но тя не вдигаше!Беше ми тежко!И така до вчера,когато ми вдигна и си поговорихме малко повечко!Каза ми че е по-добре сега да се разделим,понеже не ме обича и няма смисъл...Щял съм да си намеря друга и да преживея раздялата!Но аз не мога... :'(Обичам я и не ми се поглежда друго момиче!Искам си моето момиченце,което толкова съм си чакал!!!Всичко ми напомня за нея.. :'(Моля за съвет..!?Какво да правя..!?Искам да продължавам да и досаждам и да се правя на глупак..!?Дали не иска да ме изпита колко я обичам или наистина не ме обича!?Как да я накарам отново да ме заобича!?Боря се за ЛЮБОВТА на живота си!Помогнете ми!Какво да се прави!?Такива сме влюбените...!!! Благодаря предварително за съветите ви!!!

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Здравейте!
Благодарим ви за доверието към форума!
От начина, по който разказвате за ситуацията си личи, че отдавна сте идолизирал и с това силно идеализирал тази жена. Вероятно с нея се чувствате истински силен и способен и за това говорят думите, които зиползвате конкретно за нея. Подобни състояния вървят към изграждане на зависимост и с това поведенческо безсилие след приключване на връзката. Човек не вижда друг вариант за живота си, а това го откъсва  бъдещето. В този момент, ако тя е решила да бъде сама, всяко по-настоятелно поведение би могло да предизвика непоносимост и отхвърляне. Но пък и бездекйствието ще ви донесе огромно напрежение. Важно е все пак да имате идея за реалната причина, водеща до нейното поведение, за да знаете с какво се борите. Можете да използвате безплатната си сесия тук, за да поговорите със специалист.

ven4o

• Гост
Благодаря ви за разбирането!Готов съм на всичко,дори и да говоря със специалист,понеже чувствам,че съм в болестно състояние и не знам какво да правя!?Но как става това!?

Trash

• Member
  • *
  • Публикации: 49
    • Профил
ven4o... ти си направо обсебен.
14 години е доста дълъг период от време, тази жена е преживявала неща които са я променили коренно.. все пак е имало друг мъж в живота и... за деца не споменаваш.
А това дето тя е преживяла ти приятелю няма как да знаеш... и да научиш, най много да се изненадаш...което би те наранило допълнително.
Напълно разбирам премълчаванията и особеното и държание... ти просто не си нейният човек... дори отново да се съберете, никой не може да ти гарантира че тази жена няма отново да те напуска... вече е заявила в прав текст че не те обича... не очаквай да се промени, усетила е вече и другата страна на живота в който ти просто не се вписваш.
Най добре я забрави... някъде навън те чака истинската жена с която да продължиш напред.

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Здравейте!
За да използвате безплатна сесия е необходимо да направите различна регистрация от тази във форума. Тя се прави от заглавната страница на сайта през опцията login. След това от личната ви страница в сайта избирате опцията "вземете своята безплатна сесия".
Хубав ден!

ven4o

• Гост
ven4o... ти си направо обсебен.
14 години е доста дълъг период от време, тази жена е преживявала неща които са я променили коренно.. все пак е имало друг мъж в живота и... за деца не споменаваш.
А това дето тя е преживяла ти приятелю няма как да знаеш... и да научиш, най много да се изненадаш...което би те наранило допълнително.
Напълно разбирам премълчаванията и особеното и държание... ти просто не си нейният човек... дори отново да се съберете, никой не може да ти гарантира че тази жена няма отново да те напуска... вече е заявила в прав текст че не те обича... не очаквай да се промени, усетила е вече и другата страна на живота в който ти просто не се вписваш.
Най добре я забрави... някъде навън те чака истинската жена с която да продължиш напред.
Благодаря за отговора!..Да така е обсебен съм...(!Какво да направя!Искам само да разбера,когато ми каза че не ме обича - защо и се насълзиха очите...!?По-принцип съм я виждал да плаче само веднъж!Знам че нямам бъдеще с нея,но ми се иска да сме заедно!И защо толкова премълчава нещата,а не споделя!?Та аз само нея съм обичал толкова силно!!!..Относно децата - няма от брака такива.

Trash

• Member
  • *
  • Публикации: 49
    • Профил

Благодаря за отговора!..Да така е обсебен съм...(!Какво да направя!Искам само да разбера,когато ми каза че не ме обича - защо и се насълзиха очите...!?По-принцип съм я виждал да плаче само веднъж!Знам че нямам бъдеще с нея,но ми се иска да сме заедно!И защо толкова премълчава нещата,а не споделя!?Та аз само нея съм обичал толкова силно!!!..Относно децата - няма от брака такива.

Най силното оръжие на жените са сълзите.. плачат и за щяло и за нещяло.. дори чрез сълзите си те карат да се чувстваш виновен, метод който добре владеят.. така печелят и съчувствие.
Нима очакваш да ти сподели подробности от брачният си живот???
Брака между двама е свещен, тази жена ако наистина е свястно момиче би запазила достойнството си именно с мълчание... не е задължително да разкрива себе си.
Хората се променят драстично с времето.. променят ги събития, връзки, приятели.. нормално за всеки един от нас.
И аз съм летял след жени, които в днешно време едва ли бих погледнал.. дори се учудвам сам на себе си, какво ли толкоз съм намирал в тях?
Нормални неща според мен, с времето и опита критериите се променят, изискванията също..търсиш по качествени неща, по добро отношение.. гледаш да не повтаряш старите си грешки.. същото важи и за двата пола.

empress

• Member
  • *
  • Публикации: 361
    • Профил
Искам само да разбера,когато ми каза че не ме обича - защо и се насълзиха очите...!?

Два пъти съм плакала при същите обстоятелства и отлично помня защо:
- от облекчение - че най-сетне съм събрала смелост да си призная, че не го обичам; че ще поправя една несправедливост и повече няма да се чувствам като консуматор на чуждата любов, която не споделям;
- от тъга за мен си самата - че така и не успях да ги заобичам, а заслужаваха. Когато те идеализират, това дава такова топло чувство за сигурност, такова приятно усещане за безгрешност! Чувстваш се като кралица, няма нужда да правиш каквото и да било, не е нужно да даваш, да се стараеш, да уважаваш... Някой те обожава просто защото те има! Трудно е доброволно да се откажеш от безусловната любов, това е такова удобство! И ми беше мъчно, че коректността повелява да се лиша от тази мека възглавничка. И двата пъти се изкушавах да остана във връзката, защото най-егоистично се боях, че повече никой няма да ме обича толкова...

Да, Trash, жените плачат за щяло и нещяло, включително и от елементарна почтеност.  ;)
Или извади тръна, или не се оплаквай, че ти боцка.

ven4o

• Гост
Благодаря за отговора Trash..)Но аз съм я виждал за година и полвина да плаче за втори път само...!?Нали казваш,че често плачат..!?Тя не е от тези.Искам да разбера -защо стана така..!?Докато ме обичаше преди година и бяхме щастливи,защо така лесно се отказа от мен и спря да ме обича!?
« Последна редакция: юли 25, 2012, 08:52:59 pm от ven4o »

ven4o

• Гост
Благодаря empess..)Мисля,че аз попадам в първата възможност,но не съм сигурен че е затова..!?А колкото до втората - дали това идеализиране и чувство на кралица  не те задушава или те възвисява в небесата..!?Знам ли какво вече да си мисля!?..А според теб има ли вероятност отново да си я върна или да се предавам..!?
« Последна редакция: юли 25, 2012, 10:31:49 pm от ven4o »

empress

• Member
  • *
  • Публикации: 361
    • Профил
Докато ме обичаше преди година...

Обичането има много лица, Венчо. То съчетава и благодарност, и облекчение, и спокойствие... Не само страст и желание да бъдете заедно до гроб. Ако след опустошителен брак и тежка раздяла си й се явил с това разбиращо и прощаващо сърце, с тези розови очила, с които си я гледал толкова време... Върнал си й самочувствието, излекувал си раните й... Ами да, обичала те е - като приятел, с чувство на признателност за жизнените сили, които си й влял с любовта си. Това е - приютил си ранена птица, излекувал си я и под твоите грижи тя вече е укрепнала достатъчно, за да поеме отново по пътя си.

Мисля,че аз попадам в първата възможност...
Това не са възможности, а две съставки в едно. Плачът съдържа и едното, и другото. Знам колко силно се изкушаваш да прочетеш нещо повече в сълзите й, обаче... се заблуждаваш. И тук не предполагам, а го твърдя.

дали това идеализиране и чувство на кралица  не те задушава или те възвисява в небесата..
Възвисява до време, после отвращава и дразни, задушава и отблъсква.

А според теб има ли вероятност отново да си я върна или да се предавам..!?
Не го наричай "предаване". Просто продължаваш напред. Ако бяхте откарали по-дълго заедно, тя сама щеше да ти свали розовите очила. Сега ще се наложи да го правиш сам. Не си имал достатъчно време с нея, че истинският й образ сам да детронира Съвършената Галатея, която си си измислил. ТЯ НЕ Е ТОВА, ЗА КОЕТО Я МИСЛИШ! Не знам дали ще го разбереш, защото... това е първи признак на обсебването  ;), но... напъни се.  :) Не се унижавай, стегни се, преглътни неудобните истини, стисни зъби и... изчакай болката да отшуми.
Защо да чезнеш по въображаема жена, която не споделя чувствата ти, когато можеш да намериш друга и да бъдат споделени?
Или извади тръна, или не се оплаквай, че ти боцка.

Crimson Glory

• Member
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
Това е, ven4o. Мисля, че empress направо (точно и ясно) ти разясни нещата...., за да не давам копи-пейст на нейния пост. Може и да не са точно така нещата в главицата на твоята изгора...ама, жена ти го е казала и са горе-долу така. Направена и е емоционална услуга, но живота е несправедлив. К'во да го правиш...продължаваш напред, другия си сърба млекцето и после озсъзнава, че е вкиснато.

ven4o

• Гост
Благодаря ти за разбирането ти и тълкованията  Емпресс..!Но защо след толкова години отново поиска да опитаме..!?Само за да се излекува ли?Та ние заедно градяхме новия си дом...Е да де аз купих апартамента преди да я срещна отново,но тя ме съветва какви да са плочките в банята,цветовете на стаите..Нали щяхме да живеем заедно..!?Сега вече остана обзавеждането,но питаш ли ме дали вече ми се прави нещо..!?Ходя само да се къпя там и всеки път ми се насълзяват очите като отида...(!Като знам какво беше преди..!?А колкото да чакам болката да отшуми...- да ти кажа не вярвам да стане!Не искам друга!Не мога да погледна друго момиче със същия поглед..Надявам се да ме разбереш!Та аз през всичките тези години си я таих в мен и винаги съм си я чакал тайничко.....молел съм се вътрешно в мен да се срещнем отново..и затова може би другите ми връзки не бяха нещо по-така,сигурно заради мен..Аз обичам само веднъж и може би заради това не съм се раздавал!Наистина не е Съвършената Галатея,но за мен е такава!!!Обичам си я,такава каквато е!С нейните недостатъци и всички кусури, но такива и аз ги имам като всеки човек!Тия дни се чухме по тел. и се разбрахме да се видим може би за последно заедно двамата...Тя искаше по тел.,но аз искам да кажа очи в очи....Обеща ми да се обади ....Но да видим дали ще е така!Вярвам им понеже като обещае нещо е така...!Не знам какво ще стане,но иска ми се да се върне и да сме отново заедно..)!?
« Последна редакция: юли 27, 2012, 08:50:45 pm от ven4o »

hektor

• Member
  • *
  • Публикации: 653
    • Профил
Здравей Венко,
Съвсем съзнателно не писах досега в темата ти, защото твоята ситуация лично за теб е изключително трудна.
Отстрани обаче могат да се направят много елементарни предположения за развитието на връзката Ви, за твоето развитие, за нейното развитие.
И тук ми идва все един куплет от Павел Матев, който всъщност помня заради една песен на Щурците:

Пътищата насечи на части.
Вятърът в улуци затвори.
Болката от силните ми страсти,
с равнодушни думи изцели.

Страсти... Около това ми се въртят все мислите като препрочитам историята ти.
Самото заглавие: "Обичам я безумно..."
И по нататък "...,а тя мене не..."
Според мен двамата имате различно разбиране за страстта. И освен това изглежда и двамата по различен начин я смесвате и бъркате с любов и обич.
За мен любов, обич, страст са различни неща.
Май "тръпка" е по-непретенциозното, докато страст за масата хора навява асоциации с латино сериал.
Как виждам аз отстрани нещата, ако мога да бъда равнодушен докато ти се пържиш в собствения си сос.
Тази жена, твоята съдбовна жена, всъщност не е надживяла в развитието си страстта. Когато не усеща тръпка, увяхва. Ти пък от своя страна, като че ли въртиш страстите си вътрешно и трайно. И тя някак си знае че я обичаш безумно, но не усеща тръпката. За страстта не е достатъчно да декларираш: "Обичам те."
Още повече безумна е любовта, обичта е по-разумна и мъдра.
Надявам се ще ми простиш лаишките човъркания.
Не знам защо, но някак си въпреки че изглежда нещата отиват на раздяла, аз тайно се надявам твоето момиче да се надигне малко още на пръсти и да види че има живот и отвъд страстта.
Но това не зависи от теб. Тя не се е излекувала при теб. Стабилизирала се е. Но не се е излекувала. Все още е ранена птица, която обаче знае че раненото крило в клетка не се лекува.
Разумния съвет е да оставиш тъгата за други дни, да си стъпиш на краката, да си обзаведеш апартамента, да потърсиш жена, която ще ти пасва на темперамента. Обаче знам, че отиваш на последна среща и там съвети няма. Бъди готов на всякаква развръзка, не така вкопчен в съдбовната любов.
В крайна сметка раздялата може да се окаже продуктивна.

PS: Ето я и песента на Щурците, ако някой не се е сетил ;)
http://www.youtube.com/watch?v=jIbERtDiC_M
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

ven4o

• Гост
Благодаря ти hektor за съветите!А как според теб да я накарам да усети тръпката..!?Много ми се иска!А колкото,това да си стъпя на краката,според мен трябва да мине време...Още не мога!