Форуми > Зависимости

Порнография и мастурбация

(1/4) > >>

tules:
Здравейте, Предполагам, че много други момчета имат същия проблем, но тъй като обществото толерира порнографията и мастурбацията по някакъв начин, ми се струва, че повечето момчето не го приемат за проблем, докато не разберат, че е голям проблем. Посетих много сайтове в интернет и открих, че по света има хора, при които пристрастяването към порнография и мастурбация е продължило 10 години и повече. Проблема е сериозен и не е по-малко сериозен от пристрастеността към алкохола или наркотиците. В България не се говори за този проблем, но на запад вече е идентифициран като проблем. Аз съм пристрастен към порнографията и мастурбацията от 5 години до сега, в момента мисля че правя всички усилия да се преборя - не гледам телевизия, не купувам списания, не ровя в интернет, където не трябва :). Обаче при тази пристрастеност никога не можеш да кажеш "Никога вече!". Винаги дебне зад ъгъла, особено в моментите на отчаяние. Трудно е да обясниш на хората около тебе, че имаш някакъв проблем - те те възприет като някакъв перверзник и се отнасят доста неприятно с тебе. Не можеш да споделиш с никой, защото все пак е срамно. За разрушителния ефект върху тялото могат да се напишат томове по медицина, тялото на човек с това пристастяване се чувства меко казано ужасно. Същото и за социалния живот - направо се срива в ада. Романи могат да се изпишат за последствията от гледането на порнография и мастубриране, дори са изписани романи. Иначе порнографията изскача отвсякъде съвсем безпрепятсвено, на разположние е навсякъд и по всяко време. Надявам се , че и други с подобен проблем ще прочетат тази тема и ще споделят, за да им олекне. Поздрави.

etherapy:
Порнографията и маструбацията не са осъдително занимание, докато сами не го направим такова в мислите си и не започнам да чувстваме вина и напрежение. Това, че имате афинитет към тези практики не Ви прави лош човек, а само човек, който запълва определени дефицити в общуването, в емоционалния си свят и по отношение на физиологичните си потребности. Не споменавате нито на колко години сте, нито на колко сте бил когато е започнало всичко това, какво Ви е накарало да започнете (събитие, случайност..)? Тези факти са важни, за да може да се извлече реалната причина за зависимостта Ви. Що се отнася до уж пагубното влияние на мастурбацията върху физиката, то това са архаични и нереални мнения. Влиянието е върху психиката, просто защото си вменявате срам, вина, постоянно мислите, че вършите нещо осъдително и така се дистанцирате от хората, сякаш те могат да четат в очите Ви. Успокойте се, не е казано стоически да се инквизирате с въздържание от любимото си занимание.Така още повече ще Ви липсва и ще се чувствате "ненормален". Определете си лимит. А за лекуването на тази зависимост Ви е необходима психологическа подкрепа, чрез която да извадтите на яве истинските причини и да запълните реално дефицитите, които Ви измъчват. Разгледайте възможностите за терапия тук в www.e-therapybg.com. Разчитайте на нас

tules:
Благодаря Ви, виждам че преценката ви е изключително точна. Все пак вие се придържате към конвенцията, че порнографията и мастурбацията са невинни и безвредни занимания. Мастурбацията се смята за единственото удоволствие, което е без вредни последствия. Предполагам, че в бъдещето науката ще преразгледа становището си за тези явления, тъй като се появяват все повече хора, които твърдят, че страдат от такава пристрастеност. Никой не страда безпричинно : :? Тези , които идентифицират П и М като проблем, са по-склонни към пълно въздържание. Аз също съм за пълно въздържание. Поздрави!

nikir:
здравеите и аз имам сащия проблем на  от 7 годиня някаде влязах вав порно саит и така се зарибих стана ми като навик вредем , ве4е когато сам седнал пред компютара постояно мастурбирам влизам в саитове за запознанства и там постоянно мастурбирам ве4е мастурбирам по 3 , 4 4аса без да сварша пенеса ми е изтаркан , немога да издаржа и ден :(( ве4е взех да осазнавам 4е сам престрастен защото ако отида някаде и след два дена се пребера парвата ми работа е да седна пред компа и да запо4на да мастурбирам , апак ми пре4и по принцип сам нормален 4овек  но тва ме прави силно раздразнителен нервен сам .Моля помогнете ми загарбвам вси4ко заради тва примерно някаде ме викат а аз си измислям пре4ини да остана и да мастурбирам...........даиде някав савет  аз искам да си запазя 4ас дано да помогне, нямам други проблеми но тва просто ме пре4упи :(

etherapy:
 Здравейте!
За 7 години действително можете да стабилизирате трайно и навика, и зависимостта си към порнографията и маструбацията. Но всъщност това е период, в който сте стабилизирал непълноценно попълване на потребности, което не сте съумял да направите в реални условия.  Проблемът, който споделяте, не се корени в самата практика, а в нивото на самооценка, степента на себеприемате и поведенческите механизми за справяне. Какво имаме в предвид? В интернет човек се чувства защитен, порното пък не изисква активно себедоказване с жива партньорка и реализация на интимност. Сама по себе си интимността е прекрасна, но и плашеща, защото там има много повече варианти за "излагане", "грешки".... Реално сте намерил съхранен и сигурен свят за нормални физиологични нужди, на които вероятно сте сложил висока летва или нереалистичен образ. Но тъй като цялата тази комбинация от интернет контакти и порнография създава много илюзии и фантазии, които провокират, но не дават пълноценно изживяване, то сте започнал да трупате все повече напрежение, което не е могло да бъде освобождавано по обичайния самозадоволителен начин. Затова и времето за маструбация и гледане на порно все се е увеличавало. Така сте стига до порочна и неудовлетворителна зависимост. Първото към което е желателно да тръгнете е по-активни живи контакти. Можете да разчитате на нас за психологическа подкрепа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия