Автор Тема: Какво бихте искали да слушате в "Анализирай това"?  (Прочетена 8062 пъти)

kometa

• Member
  • *
  • Публикации: 143
    • Профил
Re: Какво бихте искали да слушате в "Анализирай това"?
« Отговор #15 -: април 14, 2010, 10:25:21 pm »
Горчивата истина е точно такава, СиДи!!!! За съжаление!

CDman

• Member
  • *
  • Публикации: 1148
    • Профил
« Отговор #16 -: април 15, 2010, 09:27:38 am »
Да се върнмем на темата:

Въз основа на една от послендите теми във форума ми хрумна една тема за дискусия в 'кой говори', а имено:

"До каква степен самооценката влияе върху живота на отделната личност"
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

hektor

• Member
  • *
  • Публикации: 653
    • Профил
« Отговор #17 -: ноември 02, 2010, 02:03:47 pm »
От това което виждам тук във форума, около мен и от моя личен опит мисля, че хората не само не знаят как да се справят с психологическите си проблеми, но и не могат да ги идентифицират навреме. Когато решат да споделят или да потърсят помощ проблемите са се развили, заплели и понякога е дори късно.
Надявам се това не е само обща тема и че може да се дадат някакви съвети за това как да разберем, по какви признаци, че нещата не вървят на добре. И то да разберем своевременно, че това не е проблем с който можем да се справим сами, че е необходима подкрепа отвън.
Също така има доста заблуди около ролята на психолога, психо-терапевта..., които създават предразсъдъци и нереални очаквания. Предполагам нерядко хората пробват и се отказват или попадат на квази-психолози.

Ще се радвам ако това стане тема на някое предаване и евентуално на дискусия тук.
« Последна редакция: ноември 02, 2010, 02:08:57 pm от hektor »
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #18 -: ноември 02, 2010, 05:08:01 pm »
Благодарим!
Идеята е прекрасна и тъкмо днес обсъждахме подобна насока за разговор в ефира на Дарик радио!