Бих добавил - много мъже също избират подобен начин на живот - причините са много но една от тях днес чух от устата на една доста ерудирана водеща (между другото в компания на човек от екипа на сайта)
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2972/А именно фразата и към г-жа Леомани (цитирам по памет): Ти притежаваш върховното
средство за манипулация - детето (нарочно съм го подчертал) - даже не мога да коментирам това. По-точно мога, но не бих искал да го правя публично.
Но да се върнем на темата за утре:
Причините са коментирани в един или друг аспект тук. Според мен те са:
1. Нереална преценка на собствените си качества.
2. Нереални изисквания към партньора
3. Нереални очаквания към съвместния живот и възникващите проблеми (които до тогава са решавали родителите).
4. Липса на желание за промяна т.е. повечето смятат че брака (децата в частност) няма да промени начина им на живот.
5. Нереална преценка на бъдещето (в общия случай). Както беше писал някой (Хектор мисля - ако греша извинете ме)
Човек не се жени заради младостта , а заради старостта. Аз поне го разбирам така - Когато си млад всичко е лесно и самотата не тежи - после е малко по-различно.
Не мога да кажа че се чувствам достатъчно стар за да го кажа , но поне приемри пред мен - бол.