Здравейте! Не издържам вече и се радвам, че тука мога да споделя проблема, който трови връзката ми. С приятелката ми сме заедно от около година и половина. В началото всичко беше много хубаво, до момента, в който не започнахме да се сближаваме и опознаваме повече. Тя се оказа един изключително неуравновесен човек, с много ниско самочувствие, нерешителна и затворена (разказвала ми е много малко неща за себе си). Най-лошото е, че в определени моменти се държи изключително лошо с мене, сякаш изобщо не сме заедно и нямаме връзка и аз съм никой: въпреки, че живеем заедно у нас, в определени моменти ми казва, че да няма да се върне вкъщи довечера, без да ми дава каквито и да било обяснения и си отива у тях, моли ме да не й обръщам внимание, все едно, че нищо не се е случило! Когато се проявявам инициатива да поговорим по-спокойно, за да се опитаме да изясним проблемите и аз самия да разбера какво точно става ме реже, като обикновено излиза от стаята или сменя демонстративно темата. Има други моменти, когато е много мила, весела и се държи добре, но те като че ли се губят между лошите. Понякога си ляга в чудесно настроение и на следващата сутрин е като буреносен облак, от нея струи някаква необяснима за мен агресия, която се насочва и към мен под формата на упреци, заяждания и обидно отношение. Мой близък приятел-лекар, с когото споделих за това ми каза, че е възможно да става въпрос за т.нар. "характеропатия" - някакви си там проблеми, свързани с нарушена организация на личността, изразяващи се във нестабилни емоции и не знам какво още. Не ми се иска да го вярвам. Иначе знам, че е привързана към мен и ме обича, защото в определени моменти ми изказва съжаление за държането си, държи на мене и ми е казвала, че не може без мен. Аз също си я обичам и ми е мъчно, че не мога да я разбирам, за да мога да се опитам да й помогна. Моля, кажете, какво да правя - приятелите ми ме съветват да я зарежа, но ще ми е много тежко, ако го направя, а и все си мисля, че проблемът има решение. Благодаря предварително!