Здравейте!
Най-напред искам да благодаря на
etherapy за отговора и да се извиня за голямото си закъснение! (Истината е, че не писах по-рано, защото не ми идваше нищо свястно на ум

)
Уважаеми
CDman, от опит знам, че има ситуации, в които мнението на специалистите не ни е достатъчно, а се нуждаем и от мнението на хора, които са „от нашата страна на брега”

... Затова са и форумите...
Аз, също като тебе, съм много против лекарствата (че дори може би залитам в „нездравословното”

) ...Ако е възможно и аспирин или аналгин не пия… Затова когато лекарите ми предписаха антидепресанти, не знаех дали абсолютното ми нежелание да ги пия е рационално… и кое в действителност би било добре за мене... Нямаше смисъл да говоря със специалистите за тези си притеснения. От хиляди места чувах едно и също - че подобни лекарства не предизвиквали зависимост, че щели да ми помогнат, че ще ги вземам 6 месеца, максимум година… От друга страна се запознах с много хора (предимно в болницата), които пият психофармака вече от 2-3, че и 5 години и се чудех, те защо така те не са успели да ги спрат… Голяма част от тях дори ми разказваха, че опитали да намалят дозата и затова се озовали в болницата… Лекарите, разбира се, биха обяснили, че тези хора явно не са променили начина си на живот, настройките си и знам ли там какво, и затова все още се нуждаят от лекарствата… И аз съм го учила (бегло, само за изпит по въведение в психологията

)… Ама като ти е на главата, хич не ти е до теории… Затова тогава
имах огромно желание, да чуя мнението на хора, които вече са минали по моя път... (както и да се срещна с такива или да прочета за такива, които са се излекували, които са спрели лекарствата…)
... ...
Също така осъзнах, че "мислотерапията" дори може да е вредна (ако е грешната)… и че трявба да се научим в определени ситуации да не мислим, а да изчакаме просто, всичко да отмине…
Радвам се, че имах късмета, да науча нещо, което да ми помогне... Затова и мислех, че такава тема може да е полезна...