Последни публикации

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Кой как реши психологическите си проблеми / Re: липса на самочувствие
« Последна публикация от etherapy - август 11, 2015, 01:00:38 pm »
Здравейте!
Вероятно има причини, които са довели до формирането на такъв тип поведение у вас и за това е добре да ги потърсим заедно. Понякога това са базови погрешни вярвания, автоматични мисли или ситуации, които са формирали усещане за непълноценност и са повлияли на самооценката. При всички случаи с активност и повече "упражнения" бихте могла да се справите, тъй като хората, които споделят, че имат проблем с общуването имат склонност да се затварят в себе си и да бъдат пасивни. А пасивността не води до никъде. Можете да влезете в сайта и да използвате безплатната си сесия ,за да говорите с психолог, който ще ви даде насоки и препоръки за справяне с проблема. Успех!
32
Семейството / Re: синдром на празното гнездо
« Последна публикация от etherapy - август 11, 2015, 12:55:05 pm »
Здравейте!
Необходимо е да промените нагласата си към този период от живота си. Вместо да се чувствате ненужна и безполезна, да приемете, че това е времето, в което можете да направите всичко ,за което не сте имала възможност и време преди, когато сте била отдадена на отглеждането и възпитаването на децата. В крайна сметка най-хубавото е, че сте научила децата си да бъдат самостоятелни и да се справят сами. Сега, от вас се иска да се радвате на техните успехи и те да знаят, че могат да разчитат на вашата подкрепа. Можете да влезете в сайта и да говорите с психолог, с когото заедно да изработите план за действие и да отработите натрупаните емоции. Успех!
33
Семейството / синдром на празното гнездо
« Последна публикация от anna 90 - август 10, 2015, 10:42:02 pm »
здравейте,имам проблем от около 6 години .след като децата  напуснаха дома и живеят отделно, в друг град .чувтвам се ненужна и  безполезна.имам си работа , нямам финансови проблеми, обаче в душата ми е пусто и празно. изчетох мн статии за справяне с проблема, но нищо не помага. съпругът ми няма  моите притеснения . той си е самодостатъчен . Опитах екскурзии, срещи с приятелки - не помага. Ако има жена , която е имала такъв проблем и го е решила - моля за съвет и помощ.
34
Здравейте!
Описаното прилича на емоционална зависимост към приятеля ви и е необходимо да разберете какво ви държи в подобен тип отношения и какво ви кара всеки път да тръжвате с надежда, въпреки, че промяна не е настъпила. Знаете, че човек може да се промени  само ако сам го поиска и ако савият той има вътрешна мотивация и потребност за промяна. А за да циклите по този начин в отношенията си явно има проблем, който е добре да бъде коментиран. Не случайно всеки път се повтаря едно и също, защото и двамата действате по един  и същи начин. А така цикълът се завърта всеки път все по-силно и на по-кратки интервали. След като за толкова дълго време заедно не сте успели да изградите доверие един към друг, то явно има някаква друга "сила" която ви държи и двамата в тези отношения и е важно да се разбере на какво се дължи това. Можете да се възползвате от безплатната си сесия и да говорите с психолог тук в сайта. Благодарим ви за доверието! Успешен ден!
35
Любов и интимно партньорство / Re: molia_Za_syvet
« Последна публикация от etherapy - август 10, 2015, 02:01:44 pm »
Здравейте! От описаното от вас става ясно, че връзката ви в момента е много повече напрягаща, отколкото удовлетворителна и носеща радост. Важно е да знаете, че винаги имате избор и няколко възможности, които имате пред себе си. Помислете за това какво би ви донесло спокойствие и влезте в сайта, за да говорите с терапевт, с когото заедно ще обмислите възможностите, които имате и вариантите за справяне. Много жени са във вашата ситуация и са стопирани от страховете си за справяне, а самия факт, че оцелявате в тази ситуация, показва, че имате ресурси да се справите. Нужно е на първо място да повишите самооценката си и да имате повече вяра в себе си и във възмажностите си, които с времето сякаш сте неглижирала и сте приела, че ще се съобразявате с изискванията и очакванията на околните. Така обаче се трупа само неудовлетвореност и напрежение. Разчитайте на нашата подкрепа. Спокоен ден!
36
Любов и интимно партньорство / Re: Искам помощ...
« Последна публикация от etherapy - август 10, 2015, 01:52:07 pm »
Здравейте! Във възрастта, в която се намирате тези ситуации се преживяват истински болезнено и драматично. Но е добре да помислите за това дали тази връзка, макар и от разстояние, не ви е ограничавала прекалено силно и не е стопирала свободата ви. Липсата на възможност да си заедно с човека, когото обичаш не ти дава право да го ограничаваш и още по-малко да се сърдиш за това, че той има свободна воля и желание да излиза, да общува, да играе, дори да си ляга когато си поиска :) Виртуалните връзка залагат доста капани, свързани с очакванията към другия и приписването му на качества, които той реално няма, а също така и неглижирането на някои особености на поведението, които в реална ситуация биха били очевадни. Можете да се възползвате от безплатната си сесия, за да поговорите с психолог за това, което ви държи в тези отношения и за намирането на носи стратегии на поведение. Хубав ден!
37
Семейството / Re: Децата нямат вина заради грешките на родителите си!
« Последна публикация от etherapy - август 10, 2015, 01:47:14 pm »
Здравейте!
Би било добре да влезете и да поговорите с психолог тук в сайта, тъй като явно се чувствате много наранена  момента и това е пречка за вас. Необходимо е да преосмислите отношенията с баща си и да намерите нов поглед към случилото се. Това няма как да се случи изведнъж и е процес, който изисква време. Ние сме на разположение и ще ви подкрепим в този момент.
Спокоен ден!
38
Здравей!
Този човек звучи все едно наистина не знае какво иска, или просто иска разнообразие от връзката с приятелката си , но без да я прекратява. Щом е постъпил по такъв начин с теб, не мисля,че изобщо държи на теб. Ако беше така, нямаше изобщо да постъпва така спрямо двете ви, защото не само ти си предадена, но и приятелката му, зад чийто гръб той е имал отношения с теб. Според мен той е от типа мъже, които си търсят отдуник от дългите си връзки, с други жени, но в крайна сметка не прекратяват отношененията със сериозната си приятелка, а играят на 2 фронта. Бившият ми беше точно такъв!
Опитай се да го забравиш, знам, че ти е трудно, никой не заслужава такова отношение.
39
Любов и интимно партньорство / Re: molia_Za_syvet
« Последна публикация от coconut33 - август 10, 2015, 01:18:44 pm »
Здравей!
Ситуацията ти звучи доста сложна, най-вече,защото имате и дете, което става свидетел на всичките тези свади и разправии помежду ви. Това със сигурност не му/й се отразява добре и колкото и да е малък/ка вижда всичко,което се случва помежду ми.
Имам много подобен опит с този тъп мъже, които обичат да мачкат ближния и постоянно да създават напрежение дори от най-малката ситуация, която би ги подразнила.
Ако трябва да съм честна мисля, че трябва да се изнесеш и да намериш работа, било то в по-голям град, знам, че също учиш, но не мисля, че всичкото това напрежение, в което живееш ежедневно допринася позитивно на представянето ти.
Ако се изнесеш от семейното ви жилище и заживееш отделно би била много по-самостоятелна и независима, и най-вече спокойна.
Ако път няма възможност да се изнесеш и да намериш работа в друг град, може би колкото и да не ти се иска, ще е по-добре да се върнеш в българия, предполагам имаш роднини, на които можеш да разчиташ, а и ще ти е по-лесно да намериш работа, щом преди си имала успешна кариера. Вярно, ще ти се наложи да прекъснеш с университета, но съм сигурна,че можеш да прехвърлиш кредитите си от там, в друга институция.
Успех!
40
Любов и интимно партньорство / Изневяра и вярност
« Последна публикация от mimtoteva - август 06, 2015, 06:28:46 am »
"Най-голямата грешка на младите е, че си изневеряват.... че се чукат с други от яд към половинката си. Че комплексите и недоволството се избиват в ТОВА да дадеш най-интомното, онова което е за един и да го направиш ОБЩО и евтино." След като го прочетох, разбрах, че има много смисъл и противоречия наведнъж. От една страна когато се чувствате нежелана и пренебрегната сте склонна към изневяра и от друга страна- дали това е единствения избор?Интересно ми е вие как бихте постъпили.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10