Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - etherapy

Страници: 1 [2] 3 4 ... 90
16
Здравейте!
Благодарим Ви за доверието към  форума!
Въпросите, които задавате са фундаментални за цялото ни общество. В него битуват доста силни стереотипи по отношение на всеки етнос. Затова хора, като Вас, които намират нов път и развитие, срещат и толкова трудности, предвид бавното и трудно разчуване на нагласите на околните. На практика стереотипната нагласа пречи да се види и оцени различието. За всичко можете да поговорите по-обстойно със специалист тук в безплатната Ви сесия. Разчитайте на нашата подкрепа!

17
Семейството / Re: синдром на празното гнездо
« -: август 13, 2015, 10:36:54 am »
Нужно е да си направите регистрация през опцията "Акаунт" от началната страница. След което влизате в личната си страница и от там кликате на опцията "Вземи своята безплатна сесия" (в ляво най-долу). Тогава можете да запазите безплатната си сесия като съобразите това, че тези сесии се запазват на четни дати в 10.00, 15.00 и 20.00ч. Ако имате трудности, пишете ни отново тук или в "Поддръжка". Приятен ден!

18
Здравейте!
Вероятно има причини, които са довели до формирането на такъв тип поведение у вас и за това е добре да ги потърсим заедно. Понякога това са базови погрешни вярвания, автоматични мисли или ситуации, които са формирали усещане за непълноценност и са повлияли на самооценката. При всички случаи с активност и повече "упражнения" бихте могла да се справите, тъй като хората, които споделят, че имат проблем с общуването имат склонност да се затварят в себе си и да бъдат пасивни. А пасивността не води до никъде. Можете да влезете в сайта и да използвате безплатната си сесия ,за да говорите с психолог, който ще ви даде насоки и препоръки за справяне с проблема. Успех!

19
Семейството / Re: синдром на празното гнездо
« -: август 11, 2015, 12:55:05 pm »
Здравейте!
Необходимо е да промените нагласата си към този период от живота си. Вместо да се чувствате ненужна и безполезна, да приемете, че това е времето, в което можете да направите всичко ,за което не сте имала възможност и време преди, когато сте била отдадена на отглеждането и възпитаването на децата. В крайна сметка най-хубавото е, че сте научила децата си да бъдат самостоятелни и да се справят сами. Сега, от вас се иска да се радвате на техните успехи и те да знаят, че могат да разчитат на вашата подкрепа. Можете да влезете в сайта и да говорите с психолог, с когото заедно да изработите план за действие и да отработите натрупаните емоции. Успех!

20
Здравейте!
Описаното прилича на емоционална зависимост към приятеля ви и е необходимо да разберете какво ви държи в подобен тип отношения и какво ви кара всеки път да тръжвате с надежда, въпреки, че промяна не е настъпила. Знаете, че човек може да се промени  само ако сам го поиска и ако савият той има вътрешна мотивация и потребност за промяна. А за да циклите по този начин в отношенията си явно има проблем, който е добре да бъде коментиран. Не случайно всеки път се повтаря едно и също, защото и двамата действате по един  и същи начин. А така цикълът се завърта всеки път все по-силно и на по-кратки интервали. След като за толкова дълго време заедно не сте успели да изградите доверие един към друг, то явно има някаква друга "сила" която ви държи и двамата в тези отношения и е важно да се разбере на какво се дължи това. Можете да се възползвате от безплатната си сесия и да говорите с психолог тук в сайта. Благодарим ви за доверието! Успешен ден!

21
Любов и интимно партньорство / Re: molia_Za_syvet
« -: август 10, 2015, 02:01:44 pm »
Здравейте! От описаното от вас става ясно, че връзката ви в момента е много повече напрягаща, отколкото удовлетворителна и носеща радост. Важно е да знаете, че винаги имате избор и няколко възможности, които имате пред себе си. Помислете за това какво би ви донесло спокойствие и влезте в сайта, за да говорите с терапевт, с когото заедно ще обмислите възможностите, които имате и вариантите за справяне. Много жени са във вашата ситуация и са стопирани от страховете си за справяне, а самия факт, че оцелявате в тази ситуация, показва, че имате ресурси да се справите. Нужно е на първо място да повишите самооценката си и да имате повече вяра в себе си и във възмажностите си, които с времето сякаш сте неглижирала и сте приела, че ще се съобразявате с изискванията и очакванията на околните. Така обаче се трупа само неудовлетвореност и напрежение. Разчитайте на нашата подкрепа. Спокоен ден!

22
Здравейте! Във възрастта, в която се намирате тези ситуации се преживяват истински болезнено и драматично. Но е добре да помислите за това дали тази връзка, макар и от разстояние, не ви е ограничавала прекалено силно и не е стопирала свободата ви. Липсата на възможност да си заедно с човека, когото обичаш не ти дава право да го ограничаваш и още по-малко да се сърдиш за това, че той има свободна воля и желание да излиза, да общува, да играе, дори да си ляга когато си поиска :) Виртуалните връзка залагат доста капани, свързани с очакванията към другия и приписването му на качества, които той реално няма, а също така и неглижирането на някои особености на поведението, които в реална ситуация биха били очевадни. Можете да се възползвате от безплатната си сесия, за да поговорите с психолог за това, което ви държи в тези отношения и за намирането на носи стратегии на поведение. Хубав ден!

23
Здравейте!
Би било добре да влезете и да поговорите с психолог тук в сайта, тъй като явно се чувствате много наранена  момента и това е пречка за вас. Необходимо е да преосмислите отношенията с баща си и да намерите нов поглед към случилото се. Това няма как да се случи изведнъж и е процес, който изисква време. Ние сме на разположение и ще ви подкрепим в този момент.
Спокоен ден!

24
Работното място / Re: към психолозите
« -: юли 17, 2015, 12:33:21 pm »
Здравейте!
Тъй като при работа с деца с психопатология трябва да има конкретни параметри, а и не знаем какво точно изискват от Вас като оценка, е добре да се свържете с Пламен Димитров от Дружеството на психолозите в България, който да Ви насочи към колега, който има такава практика.
Желаем Ви успех!

25
Зависимости / Re: Зависимост към захар
« -: юли 17, 2015, 12:28:29 pm »
Здравейте!
Влечението към сладкото не е само хранителен навик, а е симптом за определени липси. Свързва се и с напрежение на психиката, както и с определени дефицити на ниво биохимия. Но точно фиксирането в сладкото като проблем и изпитването на вина Ви закрепват по-силно към него. От една страна  е добре да се консултирате с диетолог, от друга, можете да използвате сесия тук, за да намерим провокатора на това състояние.

26
Съобщения / Re: Сложи отношения
« -: юли 17, 2015, 12:23:34 pm »
Здравейте!
За да сте избухлива може да има поредица от причини, например: темпераментови особености, стереотип, който е възпитан във Вас за решаване на проблеми. Изведнъж няма да спрете да избухвате. Това би станало с промяна на нагласата Ви и с осъзнаване на причините за по-реактивното Ви поведение. Когато човек познава по-добре себе си, тогава може да управлява по-успешно и емоциите си.

27
Съобщения / Re: Неспокойнно дете
« -: юли 17, 2015, 12:19:54 pm »
Здравейте!
Би било удачно да се направи диагностика, за да се намерят причините. Обикновено нарушенията, свързани със съня са симптом за тревожност и страхове.

28
Съобщения / Re: Опит за шантаж
« -: юли 17, 2015, 12:18:12 pm »
Здравейте!
Много по-добре би било да поговорим детайлно за Вашите съмнения, тъй като само чрез тази информация нямаме пълна яснота, за да Ви бъдем полезни.

29
Здравейте!
Борбата със зависимостите не е никак лека и включва освен самият зависим, така и неговата социална среда.  Много е важно тази среда да бъде подкрепяща и човека да се опита да промени начина си на живот, дори често и социалният кръг, с който общува.
От думите ви разбираме, че сте изгубила доверие към съпруга си, а той не полага усилия да промени това.  Вероятно става дума за хазартна зависимост и причините за това могат да се търсят в няколко посоки – запълване на различни дефицити -  внимание, значимост, самооценка или проблеми в общуването. Привикването е бързо, а лечението трудно и сложно. Можете да влезете в сайта и да говорите с психолог, за да  очертаете план за действие от ваша страна, който да бъде съхраняващ вас и детето и в същото време да се  дадат насоки за вариантите за действие със съпругът ви.  Разчитайте на нашата подкрепа!


30
Здравейте!
Не рядко промяната на ролята на жената от любима в майка, води и до промяна в нагласите на партньора към нея. Това може да се дължи на множество причини от които, алогични умозаключения, поведението на майката към бебето и промяната на комуникацията, конкретни предпочитания за сексуални практики, които партньора да не може да сподели и мн.др. Би било добре да използвате безплатната си сесия и да поговорите по-обстойно със специалист.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 90