e-therapy.bg

Форуми => Сексът => Темата е започната от: IB88 в март 05, 2015, 06:37:28 pm

Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 05, 2015, 06:37:28 pm
Здравейте, аз съм почти на 27 и все още съм девствен. Аз съм така нареченото "социален инвалид". Много трудно намирам приятели, никога не съм имал гадже, дори и само приятелка. Цял живот съм сам и така и не се научих да общувам с хората въпреки, че ужасно искам. Търся всякакви начини да общувам с жени, но съм толкова социално изостанал, че просто не ми се получава ... не знам какво да кажа, за какво да говоря и т.н. Не съм привлекателен и за жените не представлявам никакъв интерес и за това за да си намеря дори само за приятел трябва да правя невъзможното...
Не знам какво да правя, за това ви моля за помощ ... ще съм много благодарен, ако ми дадете идеи или съвети как да се променя или какво да направя.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 09, 2015, 10:12:00 pm
Съжалявам, че си избрах такова лошо заглавие, но ситуацията е много сериозна и реална и наистина имам нужда от помощ, съвети или каквото и да е ...
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 29, 2015, 01:48:36 pm
...
Не знам какво да правя, за това ви моля за помощ ... ще съм много благодарен, ако ми дадете идеи или съвети как да се променя или какво да направя.

Сещам се за няколко неща, първото и най-важното от които е да работиш над самооценката си. Явно се е получило нещо като комплекс при теб. Трябва ти самият да се харесаш такъв какъвто си, да се приемаш и не се подценяваш, тогава ще постигнеш успехи. Това се отнася за всички сфери, не само противоположния пол. Нещата, които зависят от нас и можем да променим ги правим, останалите ги приемаме. Напр. не можем да станем по-ниски/високи, но можем да спортуваме, да поддържаме добра форма, хигиена, прилична визия, да работим над знанията и интелекта си, което от една страна ще ни осигури по-високо самочувствие, от друга е крачка напред към по-добри доходи. Не се подценяваме, и се трудим във всички възможни сфери, така че ние да се харесаме, така и останалите ще ни харесат.
Избиваме си разсъждения от типа "аз не мога, или още по-зле- неудачник съм и пр.". Напротив - точно обратното, това какво е било, не е гаранция какво ще бъде. С желание, труд и търпение всичко се постига. Но преди всичко позитивизъм. За всеки влак си има пътници. Успех!
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 29, 2015, 07:16:18 pm
Svetulka, не знам какво се е получило при мен ... имам добра самооценка за себе си, имам добро образование и хубава работа и спортувам понякога. Не е това проблема ... а е в това, че сред хора не мога да стоя ... не знам как да говоря, какво да правя. Рядко излизам и съм социално изостанал и поради тази причина не мога да си намеря приятели - никой не иска да има социално изостанали приятели, макар и бързо да се уча и ще свикна за няколко седмици ... но хората са егоисти и дори не получавам шанс ...
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 29, 2015, 07:50:00 pm
Защо мислиш, че си соц. изостанал, и че няма какво да говориш и пр. Вероятно си просто интровертен. Щом имаш добро образование, имаш и какво да говориш. Просто ти липсва увереност. А тя идва с успеха. За да успееш пък, трябва да повярваш в себе си. Не мисли, че щом на някого/я/ не й е било интересно, то и с други ще е така. Хората са различни. Въпросът е да намериш такива, с които да си допадате и с малко приказки. :)
Интелигентните хора много мислят, а за обикновените неща от живота не се иска толкова мислене, те се случват непринудено. Убедена съм, че ще получиш шанс, бъди себе си.

Мога да пиша още по темата, не ми е непозната.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 29, 2015, 08:46:16 pm
Казвам, че съм социално изостанал, защото както споменах и в началото, никога не съм имал приятели с които да общувам и нямам опит с това. Когато се случи да съм сред хора мълча като пукал както се казва. А винаги когато говорят за нещо аз нямам с какво да добавя защото опита и информацията която имам за дадената тема са нищожни или абсолютно никакви ... нямам лоша самооценка за себе си, но това че съм "социален инвалид" е напълно вярно!
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 29, 2015, 09:00:56 pm
Т.е. ти си използвал свободното си време в ученически и студ. години само за учене? - което предполага, ако е така че имаш много добри познания в точно опр. област.

Ами няма как човек да е компетентен във всички сфери. Ако заговорите за тема, в която ти имаш какво да кажеш, може пък другите да не знаят нищо. И какво от това. Човек винаги може да се информира на ниво комуникация и да подъдържа разговор, или да попита събеседниците, без да се чувства неловко.

Относно приятелите, не е късно. Но приятелството е нещо взаимно, допускаш някого до себе си, отваряш света си за него...
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 29, 2015, 09:22:16 pm
Използвал съм свободното си време за гледане на телевизия и играене на комп. игри, защото само това мога да правя ... не съм си прекарал времето в учене, но твърдя че съм добър в моята си сфера, но винаги се намират хора, които просто любителски знаят повече от мен, защото имат познати и си говорят и научават по нещо.
Относно приятелите ... аз мога да допусна хора до себе си и да отворя света си за него/нея, но до сега не съм намерил човек който да му е приятно в моята тиха и безинтересна компания.
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 29, 2015, 09:33:34 pm
А защо е тиха компанията? Не обичаш да говориш, страхуваш се да не сбъркаш, или се покажеш недост.компетентен?
Защото отсрещната страна може погрешно да изтълкува мълчанието ти - напр. че той/тя/ не ти е интересен/а/, и да не се натрапва. Не мислиш ли?
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 29, 2015, 10:20:29 pm
Караш ме да пиша едни неща по няколко пъти ...
Не знам какво да говоря ... рядко ми се случва да бъда в компанията на хора и не знам какво да правя, а това за което говорят, нямам никакъв опит или каквото и да било за да мога да участвам в разговора. Само седя и ги гледам как си говорят "на китайски".
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 29, 2015, 10:29:47 pm
Можеш да опиташ да се включиш. Едва ли всички говорят за чак толкова непознати неща. Гледал си ТВ, Компютри - там има немалко информация.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 29, 2015, 11:32:12 pm
Да, но никой не говори за неща от ТВ, всички говорят за случки от живия живот, колкото и телевизия и интернет да перовиш, няма да научиш това което трябва да се изживее ...
Най-често казваното ми изречение е: "Ти да не си живял в пещера до сега?", като кажа че нещо чувам за първи път или нещо което не знам какво е и къде е (ако е за заведение или нещо от сорта).
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 30, 2015, 06:52:31 pm
Пробвай с друга среда. Не всички са така арогантни. Нещо критериите им не са в ред.
Важното е да не се засягаш от подобни, гледай напред, все ще намериш сходство.
Няма да е зле да работиш върху контактността си/да не се затваряш в себе си/, знам че е по-трудно когато човек е голям да се промени, но не е невъзможно. Дори обикновен кратък разговор в магазина, транспорта или на раб. място - за снощния мач, за времето, и пр.
Да можеш да изразиш това, които теб те вълнува.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в март 30, 2015, 11:32:31 pm
Не мога да говоря с хора, които не познавам, не защото не искам, а защото не знам какво да говоря ... ужасно трудно ми е да създавам приятелства и за това не мога да пробвам в друга среда ... не че не искам, а защото не ми се получава.
Имам огромно желание да се променя, просто не знам как, а не намирам доброжелателни хора, които да помогнат ...
Винаги помагам на всички които искат нещо от мен, но всеки си намира оправдание когато аз искам нещо от тях ...


... svetulka, благодаря ти, че пишеш по темата и се опитваш да помогнеш  :)
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в март 31, 2015, 05:51:02 pm
За нищо.
Просто на твоята възраст и аз имах подобни, макар и малко по-различни "проблеми". Сега от позиция на времето си виждам и своите грешки. Ако мога с нещо да ти бъда полезна като инфо, пиши.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 01, 2015, 06:33:26 pm
Благодаря, не знам с какво можеш да ми помогнеш. Ако знаех какво ще ми помогне нямаше да пиша по форумите а щях да работя по въпроса ... опитвал съм много неща но без резултат ... ако имаш идеи ще се радвам да споделиш, както и други ако имат - пишете ...
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 01, 2015, 07:21:26 pm
/Навремето, когато реших, че ще сложа край на св.стеснителност, започнах умишлено работа, която бе свързана с много на брой/ден нови контакти с непознати- повече от година работих, много добри резултати - и фин. и иначе - нещо като скачане в дълбокото/
Аз имах няколко верни приятелки, които са ме подкрепяли. По настояване на едната се записахме в агенция за запознанства- сериозна агенция. Но там имаше всякакви хора - и много добри момчета, и Дон-Жуановци, добре, че тя ме съветваше, а някои и ги познаваше. Друго ако не, поне се научих да общувам с противоположния пол.

Това бе леко/шеговито/ отклонение. :)

По-важното, което искам да ти кажа е на първо място да не се подценяваш, да спреш да се засягаш от подобни екземпляри/ки/, меркантилни, правещи се на голямата работа, бля-бля...
Верно има такива особи, но има и свестни, нормални хора, които няма да ти се подиграят, че не знаеш някое заведение или изпълнител, артист и т.н./ и аз не зная всички - е и? - какво от това, това прави ли ме по-малко човек - категорично не/. Има свестни хора и от двата пола- такива, които ще оценят човешките ти качества. Просто трябва да ги намериш/срещнеш и да не се страхуваш да говориш/контактуваш с тях. По пътя на търсенето ще срещаш и от едните, и от другите, и когато се случи да попаднеш на тия самовлюбени всезнайковци, и се опитат да те обидят, не се засягай от такива, пропусни ги, все едно ги е нямало никога. И продължаваш напред- убедена съм в успеха ти.
Мисля може би понеже си разочарован от някого/някои/, си мислиш, че всички са такива. А не е така. Просто трябва да преодолееш тая бариера с говоренето и контактуването. Има и немалко самотни момичета. Всъщност зависи какво търсиш. Все пак някой трябва да направи първата крачка.
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 01, 2015, 07:52:48 pm
Допълвам се: Идеи за контакти: курсове за нещо - напр.език, спорт - напр. народни танци .  Ако нямаш куче си вземи, и разхождайки го не пропускай да заговаряш и се шегуваш с други, които разхождат св.любимци/най-вече момичета/. Повтаряй си аз съм хубав, интелигентен, добър човек, ще ме харесат!
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 01, 2015, 09:08:47 pm
По случай шеговитото ти отклонение, ще спомена, че съм работил 5 месеца като продавач консултант и получих най-много положителни коментари от доволни клиенти ... разбирам от своята област и интересното е че разбирам и хората и как да говоря с тях ... но само в моята си сфера.
Като трябва да водя някакъв разговор ... просто не мога, не знам какво да говоря тогава, не зная какво да правя ... просто мълча ... все едно съм друг човек.
Не знам как да го обясня, а колкото до съветите ходил съм на курсове ... толкова дипломи събрах и разни сертификати, а свесни хора така и не намерих ...
... грешка свесни хора може и да има ... но аз просто не мога да се приобщя към тях ... ужасно е, не знам дали да записвам повече неща
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 01, 2015, 09:13:46 pm
Каква зодия си?
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 01, 2015, 09:23:19 pm

Като трябва да водя някакъв разговор ... просто не мога, не знам какво да говоря тогава, не зная какво да правя ... просто мълча ... все едно съм друг човек.
Не знам как да го обясня,
...
... грешка свесни хора може и да има ... но аз просто не мога да се приобщя към тях ... ужасно е, не знам дали да записвам повече неща
Разбирам те, нещо подобно/но не точно/ бе при мен. Аз знам при мен каква бе причината и не бе към всички, няма да те занимавам.
 Отговори си за себе си на какво се дължи, умно момче си, къде според теб е причината? Стеснителност? Не си свикнал, или някой те е обидил/наранил/? На някакво блокиране ми прилича, сигурно много премисляш от вълнение.

Тема за разговор може винаги непринудено да се намери, дори и за твоята област, пак е тема.
Трябва да има начин.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 02, 2015, 01:27:53 am
Зодия дева съм.
Да, има причина да съм затворен (поради обиди и други подобни ...) и все още не съм свикнал да съм сред хора.
Теми за разговор почти никога не мога да се сетя да започна ... ако някой започне ми е по-лесно, но ако са много хора те си говорят а аз не мога да се включа или ако се включа никой не ме отразява.
"Трябва да има начин." ... трябва ... но все още не съм го открил.
А ако мислиш че твоя опит би ми помогнал, ще се радвам да го споделиш.
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 02, 2015, 07:17:03 pm
Явно си доста чувствителен, и аз бях такава, сега това ми качество се проявява рядко на моменти, и си "заповядвам" да спра.
Има различни темпераменти хора, от най-нежните и чувствителни до най-грубите и недодялани. Та колкото си по-нечувствителен, и не ти пука най-общо казано толкова по-лесно живееш, до тая констатация достигнах.
При теб е възможно някои умишлено да те дразнят, като виждат че се впрягаш /което не им прави чест, но те са толкова глупави, че явно това са им възможностите да се покажат като "по-по-най". Други може и неумишлено да изръсват някой бисер. Просто не им се впрягай, не отдавай значение на това, което дрънкат. Не си заслужава.
Явно са ти повлияли до степен да не се доверяваш на хората въобще. Грешка. Аз също съм мнителна. Щото и да си безкрайно доверчив пак не е работа. Просто забрави какво е било, или че нещо с някой/я/ не се е получило. Имаш ум, казваш че със самооценката не си зле, прекрасно. Ами използвай ги тия предимства, кажи си че можеш, повярвай в себе си, така както професионално си успял, нищо не ти липсва и в личностен план. Повярвай в себе си.
Всяко начало е трудно. Но зависи от теб. Ако трябва излизай и сам, зависи какво търсиш, заведения, паркове има, отделно и идеите за контакти - но целта е да превъзмогнеш отсъствието на контактуването - без страх. Четеш в нета, теми бол. Допускай малко по-малко хората до теб, според това как са се доказали. Лека-полека нещата ще се наредят, но трябва да се престрашиш да започнеш.
В съседство нямаш ли познати младежи/девойки, уговори ги за нещо - купон, концерт, филм, дори мач... Защо не искаш/не смееш/ да говориш, някой не бил те отразил, ами много важно, да си гледа работата, друг пък ще те отрази. И така, не преставай да опитваш да контактуваш, ще ти се получи, така мисля аз. Поддържай се в крак с модата, парфюм, уверена походка, дребни неща, но все пак. Казват хората по дрехите посрещат, по ума изпращат.  Въпросът е да действаш.  Не е нужно много да говориш, но и без хич не може. За всеки влак си има пътници. Не се подценявай.  Зависи какво търсиш, но и в двата случая съветите няма да ти навредят.Има си хора/в т.ч. и жени/ за всичко.

И спортът много е важен : освен разтоварване от стреса, контакти с хора, тонус, гради и хубава фигура.  :) Само положителни неща.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 03, 2015, 01:13:30 am
svetulka ... аз много искам да говоря с хората и не ме е страх да се доверя ... напротив точно обратното ... ако някой пожелае да ми е приятел бих му разказал всичко на драго сърце.
Било е времето когато са ме обиждали и тормозели ... вече никой не ми обръща внимание ... никой. Нямам нито приятели, нито врагове ...
Нямам приятели в съседство ... вече съм на 26 и всички връстници отдавна са се изнесли на някъде.

Сам контакти не мога да създавам ... не ме е срам да говоря ... просто не мога да говоря, не знам какво да кажа...
Не знам как да го обясня, прекалено съм изостанал в социално отношение ... прекалено.
А спасение не идва от никъде ... никой не се занимава с такива индивиди  :'(
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 03, 2015, 06:28:01 pm
Е бива ли такова черногледство, а а си само на 26, ако не бе казал, че си Дева, щях да заложа на Скорпион. :)

Явно с точни науки се занимаваш. :)
В живота аритметиката не важи.
Какво ти има на годините, тъкмо сега си в разцвета на младостта си. И освен това не е казано, че трябва непременно и само с връстници да контактуваш. Аз например имам приятелка с 17 години по-малка, както и такива на предпенсионна възраст, добри хора, пасваме си.  Много хора в днешно време създават семейства и деца след 30-те , че и нататък. Никога не е късно.
За спасението трябва  и сам да си помогнеш. Аз тези неща, дето ги пиша са от житейския ми опит.
Има много добри психолози, биха те насочили, ако прецениш.  Виж в съседния подфорум за страха, как е отговорил модераторът на авторката. На същото мнение съм.
Имаш ли брат, сестра? Предполагам си в добри отношения с родителите си. 
Толкова хубави моменти ще ти предстоят, постарай се малко само. По-ведро!
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 03, 2015, 08:49:37 pm
Ами аз точно за това писах тук ... до колкото разбрах психолози щели да ми отговорят, но за цял месец само ти ми отговори. Жива и здрава да си, много ти благодаря.
Да с точни науки се занимавам.
А вкъщи не съм с добри отношения, защото от тази депресия дето ме е налегнала вече толкова години съм много раздразнителен, а нашите не осъзнават проблема ми ... и само се караме ... на тях никога не съм разчитал и няма и да разчитам.
Приятели на никаква възраст не мога да си намеря ... споменах за връстници защото освен тях другите не ги познавам на нашата улица ... а и квартала ми е кофти, всички са големи надувки и ако ме разберат ще се върна в ученическите години, където целия квартал ме подиграваше ... а сега са ме позабравили вече... защото рядко излизам от вкъщи.
Колкото до това сам да си помогна ... вече съм опитвал всичко което съм се сетил ... за това вече не издържам и започнах да моля за помощ други хора ... защото мисля че става безнадеждно положението ми ... :(
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 04, 2015, 08:59:13 am
Добро утро.
Явно си имал неприятни изживявания, които са рефректирали. Ако е депресия не е за подценяване, и трябва да потърсиш помощ, също и пролетна умора и липса на витамини и пр. , положението не ти е безнадеждно. Ти така си мислиш, щото си в кофти период. От някъде трябва да започнеш с + промяна, най-добре професионалист би те насочил.
Аз ще ти напиша своето непрофесионално мнение, неща които на мен са ми помогнали. Ако ми проследиш постовете идеята е една и съща - да погледнеш позитивно на бъдещето, въпреки че в миналото си имал трудности.
Много хора са имали. И аз. На мен спортът доста ми е помогнал. Ходих през ден на аеробика, страхотна музика, натоварващо темпо - буквално дъх не ти остава, но в края на тренировката се чувстваш като прероден. И така дни, месеци, зареждаш се, виждаш как малко по-малко тялото става все по-хубаво. Моя колежка/имаше си няк проблеми/ пък по същия начин се е чувствала с народните танци - невероятно позитивно зареждане, там има и момчета/мъже. "Оставаш без дъх", но се чувстваш страхотно. Сега има бебенце на 1г., и пак поднови ходенето си по събори и пр.  Туризъм, контактът с природата, пак зареждащо, усмихваш се на слънцето и вдишваш свежия въздух, чуваш песента на птичките, наслаждаваш се на това великолепие.
Добре се чувствам и когато се обличам с вкус, не робувам на марки, но съм в крак с модата. Когато ми става леко тъжно, или съм преуморена/ и аз с точни науки се занимавам/ се поглеждам в огледалото и не ми харесва отражението. :) Опитвам се да се усмихна, и тогава се харесвам. Това виждат и хората около нас. Нова прическа, лек грим и аксесоари/при жените/, усмивка правят чудеса. Все така на пръв поглед дребни неща. Който носи очила, дори рамката може да даде отражение в общото излъчване , и така... :)
Имаш ли домашен любимец? Ние взехме коте заради сина ми. Казват, че отнема отрицателните емоции.
Гледаш ли хумористични предавания? Аз от време на време Комиците, макар понякога нещата да се повтарят, доста се смея. А смехът е здраве.

Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 05, 2015, 02:25:36 am
Да, имам домашни любимци - котка и куче. Кучето се опитвах да го разхождам доста пъти, но то постоянно се дърпа и се дави и за това ме е страх да го разхождам за да не му стане нещо.
Гледам почти всички предавания по телевизията, независимо дали са хумористични или научни или реалитита ... като няма какво да правя гледам ТВ.
Ходил съм няколко пъти на фитнес и съм спирал(поради здрав. причини)... но никога не съм се чувствал добре след тренировка.
Преди няколко години исках да ходя на Хип-хоп танци, намерих само една група, но ми препоръчаха да не ходя там, а на народни просто няма как да отида, защото не ми е приятно.
Мислил съм много и съм пробвал доста неща ... годините в самота и депресия започват все по-зле да ми се отразяват ... вече когато излизам сред хора(виждам ги как всеки е с половинка и са щастливи и т.н) и като се прибера ми е кофти, целия ден съм адски депресиран, не ми се става дори от леглото ... вече започнах да ставам към 14-15 часа следобед... нямам никаква мотивация.
... кажи ми от къде да го намеря този позитивизъм, за който говориш, след като всички около мен и всички хора на които попадам са толкова негативно настроени ...
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 05, 2015, 09:03:06 am
Добро утро

А ти работиш ли в момента, предвид часовете за които пишеш?
Надявам се здр. ти проблем да не е сериозен.

За леля Пенка и чичо Мунчо от квартала, какво щели да кажат въобще не бих се кахърила, даже напротив бих минала покрай тях с гордо вдигната глава. Аман от клюкари.

В тоя ред на мисли ти пожелавам късмет, и скоро да се похвалиш!


Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 05, 2015, 05:35:15 pm
Не работя, в момента съм студент и пиша дипломна ...
Ами здрав. проблем не е само един, но всичките ми забраняват силови упражнения ...
А за негативно настроените хора ... нямах предвид леля Пенка и чичо Мунчо ... а за тези, които искам да ми станат приятели ... просто винаги са настроени негативно към новите хора или само към по-затворените... не знам ...
Благодаря за пожеланието, надявам се скоро да има с какво да се похваля.
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 05, 2015, 06:09:05 pm

Благодаря за пожеланието, надявам се скоро да има с какво да се похваля.

Така вече ми харесваш! :) :) Следвай мечтите си, вярвай че ще се сбъднат/ и не позволявай на някакви сноби да ти влияят негативно/.
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 05, 2015, 07:00:02 pm
Интересното е че постигнах всичко за което съм мечтал ... ей така без да се усетя.
Само мечтата която единствено преследвам, а именно да си намеря приятелка - се оказа най-трудното нещо в живота ми!
Благодаря отново.
...

Иначе всеки който има да каже нещо е добре дошъл да сподели ... ще помогнете не само на мен а и на други(нядявам се да няма повече като мен).
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: svetulka в април 05, 2015, 07:07:31 pm
Сигурна съм, че там някъде има някое самотно момиче и предстои да се намерите, ще трябва все пак да й кажеш/покажеш/ по някакъв начин, че я харесваш  :), и тя да ти отвърне. Пожелавам ти го от сърце!
Титла: Девствен на 26
Публикувано от: IB88 в април 05, 2015, 10:36:25 pm
Благодаря ти много, дано се случи ;)
Титла: Re: Девствен на 26
Публикувано от: etherapy в май 25, 2015, 03:56:03 pm
Здравейте, IB88!
Извинете ни за забавянето!
Това, което сте споделил тук е не толкова рядко срещано при младите хора - отчуждеността, липсата на близки хора и изолацията са чест спътник напоследък. Добре би било да говорите с психолог, за да се навлезе в дълбочина на проблема, защото той има своите корени, не се е появил току така. Нека се започне с възрастта, в която детето започва да се социализира, когато връстниците стават значими, а не родителите. Това е много важен преход за едно дете и когато има травматична ситуация или нещо, което детската психика е запазила като травматичен опит, е добре да се стигне до този момент и да се огледа от всички страни. Определено тук има значение и това как вие възприемате себе си и ви препоръчваме веднага да "отлепите" от себе си етикета "социален инвалид", защото той винаги ви слага в определени рамки, в които вие самият сте се възприел. Можете да запишете безплатната си сесия, тук в сайта, за да говорите с психолог и да намерите заедно корените на случващото се с вас и да изработите нови стратегии на поведение. Успех!