Автор Тема: Зависимост към марихуана  (Прочетена 19861 пъти)

jazzavar

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Зависимост към марихуана
« -: ноември 22, 2006, 08:26:30 pm »
Как се лекува?

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Отговор
« Отговор #1 -: ноември 23, 2006, 03:04:16 pm »
Лечението става индивидуално, според честотата на употреба, според ангажиментите и активностите, според средата, в която се движи човека. Всеки елемент от ежедневието има пряко или косвено влияние върху употребата или отказването от марихуана.

jazzavar

• Member
  • *
    • Профил
Зависимост към марихуана
« Отговор #2 -: ноември 24, 2006, 11:20:18 am »
Възможна ли е терапия през нета?

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
Отговор
« Отговор #3 -: ноември 27, 2006, 10:37:29 am »
Терапията тук би била много добро начало и подкрепа през периода на откъсването от навика, формиран към марихуаната.

pavlina

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
НАРКОТИЦИ
« Отговор #4 -: януари 06, 2008, 03:09:03 pm »
СИНЪТ МИ ИМА ПРОБЛЕМИ .ПУШИ МАРИХУАНА А МОЖЕ И НЕЩО ДРУГО. ЗА ПРЪВ ПЪТ СЕ СБЛЪСКВАМ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ С ОПИТА СИ КАК ДА СЕ СПРАВЯ .КЪДЕ ДА ПОТЪРСЯ ПОМОЩ ? ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНА ? МОЛЯ ПИШЕТЕ МИ !БЛАГОДАРЯ ВИ!

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
Отговор
« Отговор #5 -: януари 06, 2008, 06:44:19 pm »
За съжаление много деца минават през пушенето на марихуана. То е станало като обикновената цигара за възрастните!! И именно в това е най-големия проблем. Децата мислят, че от една или няколко цигари с марихуана няма последствия, не е вредно, няма пристрастяване. Това е първата отправна точка при преборването с този проблем-промяна в нагласата и разбирането за пушенето на трева. Точно тук се крият доста подводни камъни. Децата не приемат становището на възрастните, тъй като за тях връстниците са по-значими. В този смисъл, нека някой по-близък до възрастта на синът Ви да разясни механизма на пристрастяване и повличането към по-тежки наркотици. Ако детето Ви не желае обаче лично на него да му се окаже помощ, то е редно да включите една "алармена система" в неговотро съзнание, че никога не трябва да прекрачва границата след марихуаната. За това Ви трябват доверие и спокойни приятелски разговори, без назидание и без да са в стил поучаване. Покажете му и този сайт, ако иска може да дискутира поведението си с оперативен психолог. Казваме поведение, защото за синът Ви, пушенето едва ли се възприема като проблем! Избягвайте обвиненията и скандалите, както и ултиматумите!

teora

• Member
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
Зависимост към марихуана
« Отговор #6 -: февруари 27, 2008, 05:41:24 pm »
препоръчвам Ви една кника в която е описано всичко за наркотиците. казва се "Наркотиците и почти всичко за тях". Чудесна книга за родители, педагози и психолози :) Успех! :smt023

Ribolinov

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Зависимост към марихуана
« Отговор #7 -: април 05, 2010, 10:25:48 am »
Здравейте, искам да споделя моя личен опит и как аз се справих със зависимостта. Най-важното нещо е да се осъзнае кое я е породило, по-точно кой комплекс. При мен марихуаната възникна като компенсаторен механизъм от комплекс за липса на лична себеизява. За мен тревата беше цел, а не средство. За мен беше важно не да я пуша, а да я притежавам. Нямаше друга достатъчно важна и значима област на живота ми, която да ми дава удовлетворение. В крайна сметка в един момент се оказах с голямо количество марихуана за лично ползване. Почти не я пуших, стана ми безинтересна. Само за 1-2 месеца се отказах тотално. Надявам се да съм бил полезен. Случаят ми е частен, но той показва механизма, по който комплексът ми се решава ключов за решаването на проблема. Колкото по-широко мащабно се разгледа той, толкова повече зависимостта се топи. Сега не пуша от много време и се чувствам отлично и без необходимост да употребявам.  Желая успех на всички, които са решили да се справят! :)

iliqn111

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: октомври 17, 2010, 05:31:52 pm »
Аз лично не пуша от 2-3 години и то,защото нямам нужда..не ми е интересна,даже не се чувствам добре като я пуша,а съм пушил 3-4 години.
По-големия проблем е увличане по другите наркотици и глупостта е,че там където се продава марихуаната се продават и амфетамините и т.н.

Децата не трябва да пропушват марихуана на 15-16 години,както в моя случай,човек трябва да е по-изграден като характер.

Има много хора в нашето общество,зрели с престижно място в него,които пушат марихуана,детето ви няма да умре от марихуана.
Глупаво е като става самоцел в живота.

Има много неща да се кажат и пишат за марихуаната.

gari777

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #9 -: ноември 15, 2011, 09:59:06 am »
здравеите при всеки е индивидуално но ако си пушил 14 год и марийка ти е помогнала да спреш хироина вече става др нещо

hevv

• Member
  • *
    • Профил
Re: НАРКОТИЦИ
« Отговор #10 -: февруари 26, 2012, 10:38:27 am »
СИНЪТ МИ ИМА ПРОБЛЕМИ .ПУШИ МАРИХУАНА А МОЖЕ И НЕЩО ДРУГО. ЗА ПРЪВ ПЪТ СЕ СБЛЪСКВАМ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ.МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ С ОПИТА СИ КАК ДА СЕ СПРАВЯ .КЪДЕ ДА ПОТЪРСЯ ПОМОЩ ? ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНА ? МОЛЯ ПИШЕТЕ МИ !БЛАГОДАРЯ ВИ!
Здравей. Днес тъкмо се регистрирах в този форум защото го намирам за интересен и видях за твоят проблем със синът ти. Така, значи аз употребявах трева в продължение на 3 години всеки божи ден и искам да ти кажа, че ЗАВИСИМОСТ към нея няма - които каквото иска да ми казва не може да ме убеди, че има. Аз когато реших да я спра просто си казах, че повече няма да пуша и това беше. Нямаше никакви странични ефекти. Отностно твоят проблем със сина - знаеш ли как да познаеш когато е пушил ? Аз мога да ти кажа някой признаци по които да сравниш и да разбереш дали е пушил. Първо когато се прибере в къщи го погледни първо в очите и виш дали са "кървясали" и дали зениците са големи. Второ -  забележи дали има повишен апетит и особено към "сладкото" това е доста отличителен белег. Също  така, ако можеш да забележиш каква музика слуша - някакви "цикли" (така й казват в средата която се пуши трева). Друг признак е повишеното настроение. Може също да се осъмниш и ако прекарва повече време навън. За сега се сещам за тези ако има нещо друго което те интересува пиши и аз ще се опитам да ти помогна с каквото мога

Ignat

• Member
  • *
  • Публикации: 66
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #11 -: март 02, 2012, 02:48:29 pm »
Hevv - чисто приятелски - Гледай датите над мненията преди да пишеш отговори. Малко вероятно  някой писал на януари 06, 2008 все още да чете или да чака решаване на проблема.
Иначе похвално, че се опитваш да помогнеш!

gari777

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #12 -: март 07, 2012, 09:28:32 am »
az ot vreme na vreme vlizam po pogreshka tuk i pisha xevv  kato razberesh 4e pushi she mu zashie ustata li

абонатаелуд

• Member
  • *
  • Публикации: 79
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #13 -: април 01, 2012, 07:10:07 am »
това е най упорития страх който ни преследва,който ни кара да заживеем макар и временно в свой собствен свят,в свят където само там сме разбрани и уважавани заради ,,проблемите,, ни !!!в повечето случаи на употребата на наркотици,родителите не присъстват в живота на консуматорите или с други думи няма го контрола няма го погледа върху детето как и какво прави къде ходи и т.н..Обикновенно са деца на разведени родители но не във всички случаи.Тук прочетох един пример как момчето се сдобило с голямо количество и като го гледало всеки ден вече загубил интерес към тревата!!! Има логика ,аз например като бях на диета винаги когато виждах че някой се храни сядах до него и го наблюдавах докато привърши без да съм искал и аз да ям...някак си се храних мислено с него,Но не всеки може да произвежда биле за да има възможност да го наблюдава :)) ;)за първи път през живота си видях какво представлява тревата на 38г. и то защото бях на екскурзия в столицата на удоволствията :)пробвах и колената на дънките ми станаха зелени може би защото стоях дълго време на 4 крака да повръщам в един от каналите им :)или от алкохола или от това нещо ми се догади не знам но от тогава само като си го представя и ми се повдига :))Моите наблюдения върху такива индивиди които пушат и казват че това не е наркотик или не знам си кво е че отказване има отърване няма ! Важна е средата важно е също да разбереш че от там се почва за всичко по сериозно ...важно е да разбереш че сутрин като си задръстен от храчки какво ще стане с теб след 5 или 10 години ?! равносметката е важен фактор от живота ни и ако тепърва ви предстои да имате някакъв принос например като да създадете семейство,деца работа и т.н. как ще се справите с пристрастяването ?!?! Колкото по бързо раберете че това не е нормално да се затваряте в себе си че така не решаваш грижите си толкова по бързо ще се върнете към нормалния живот.Подгответе се психически че не го искате вече повтарайте си че искате да сложите край на тази драма и тогава започнете лечение като се изолирате от тази среда иначе винаги някой ще ви насърчава да запалите и да сте един от тях !!!
,,нИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДИВО СЪЩЕСТВО,КОЕТО ЧУВСТВА САМОСЪЖАЛЕНИE

Птицата пада премръзнала от клона...без капка съжаление към себе си...

gari777

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #14 -: юли 17, 2012, 10:52:38 am »
az sameistvoto si go imam dete jena rabota kola vsi4ko prosto mnogo mi xaresva da pusha nito pia i obiknovennite zigari dori spria
prosto mi e mnogo gotino