Автор Тема: Не мога да спра тревата. Моля за съвет.  (Прочетена 3814 пъти)

psychomaniacc

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Не мога да спра тревата. Моля за съвет.
« -: декември 17, 2011, 10:12:26 pm »
Здравейте. На 18 години съм. Дете на разведени родители, баща ми също е наркоман, само че преди аз да стана, не знаех че и той е такъв. От малък прихиката ми е травмирана с ежедневни скандали, бой, липса на пари, храна и постоянни упреци за незначителни неща, както и съм бил кошчето за душевни отпадъци на семейтството (един вид всички вампирясват в къщата и ти папат душицата). Страхувах се от съучениците си и всички ме биеха и убиждаха. Родителите ми се разведоха и останах с майка. Започнах лека полека да се съвземам, станах радостен, придобих чувство за хумор. Смених училището. Намерих си приятели. Живота ми беше приказка, но винаги исках да пуша трева. И така напуших се за пръв път на 15 години. Много ми хареса и започнах да употребявам системно. По стечение на обстоятелствата в моя клас около 10 човека също се зарибиха и пушехме всеки ден за по колкото пари имаме в продължение на 2 години. Сега съм прекъснал училище и ходя на работа по цял ден. Изпитвам някакъв вид трудности в общуването с хората, които до преди няколко месеца изобщо не ми бяха познати. Започват да ми се бъркат представите кой какво е имал в предвид и аджеба искал ли е да каже нещо друго и това как се схващат моите думи. Самооценката ми се сменя на 10 минути и епизодите от мисли са почти несвързани. Вечер не мога да спя без да се напуша, за това се задължавам да го правя. Вече не ми доставя чак кой знае какво удоволствие, но имам нужда за да бъда спокоен. Но дори и когато съм напушен и на следващия ден, гореспоменатите от мен епизоди от мисли остават. Моля за съвет. Мерси предварително :)

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Не мога да спра тревата. Моля за съвет.
« Отговор #1 -: декември 20, 2011, 03:20:04 pm »
Здравейте!
Благодарим ви за доверието към форума.
В споделеното от вас има много изходни точки, от които би следвало да се тръгне в решаването на проблема с тревата. Реално пушенето не е само по себе си изолиран проблем, а следствие от друг тип проблемни области, свързани със самооценката, характеристики на личността, усещане за мястото сред другите... В последствие използването на тревата като патерица за общуване и успокоение, оформя по-интензивно усещане за трудности в коминикацията. Това на свой ред въздейства върху самооценката и се стига до затворен кръг, в който обратната връзка от околните трудно пробива. Би било добре, ако започнете работа с психолог и използвате като начало безплатната си сесия тук в сайта.
Разчитайте на нашата поскрепа!

hevv

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #2 -: февруари 26, 2012, 10:47:55 am »
Здравей.
Аз също съм минал по твоят път и само едно мога да ти кажа - няма немога. Можеш разбира се и то доста добре би се справил. Отностно това, за помоща която искаш това е много неконкретно казано. Според мен за да ти се помогне трябва първо да споделиш твоят проблем - в смисъл какво те кара да я вземаш и така натам. Бих се радвал, ако наистина търсиш помощ и искаш да се откажеш от нея, тай като от нея се преминава на следващото ниво (на по-тежки наркотици), а минеш ли вече проблема става много сериозен

gari777

• Member
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: юли 17, 2012, 10:57:02 am »
az mislia 4e problema ne e v trevata a v teb ti si se zduxal ot drugo tova e bilka