Автор Тема: Булимия...искам да спра  (Прочетена 2367 пъти)

Lora

 • Member
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Булимия...искам да спра
« -: януари 23, 2012, 04:59:53 am »
 Първият път, когато повърнах бях на 13, тогава не ядях почти нищо. С времето спрях и прибягвах към това рядко, само когато се чувствах самотна или ми беше скучно или не бях доволна от себе си поради някаква причина. Повръщах само от време на време. Толкова рядко, че четейки, че булимията се диагностицира едва когато започнеш да го правиш по няколко пъти седмично, реших, че аз нямам сериозен проблем.
  Сега го правя почти всеки ден, когато се прибера у дома, преставам, защото има кой да ме чуе, но когато съм сама тук, започва да се случва всяка вечер. Причината поради, която пиша в момента е, че вече съм уплашена. Тази вечер получих силно внезапно сърцебиене докато просто си седях, за няколко секунди, но ме уплаши. Нямам никаква представа как се отразява повръщането на организма ми, не че не съм чела, просто не мога да си го обясня. Каква е връзката между сърцето и булимията? Знам, че не е задължително да е от това, но предполагам...
 Не знам да го приемам ли сериозно или не. Четейки форуми, в които жени се самосъжаляват затова, че повръщат и обясняват, че не могат да се излекуват се питам - толкова ли е трудно, просто спрете. И си казвам, че ще престана, докато не започне да ми се яде, и изяждам всичко, което съм си купила...за няколко дни напред. Тоест аз съм като тях. Не го планирам. Понякога имам чувството, че просто вечер волята ми е отслабена заради умората. Не искам да напълнявам. А положението е неспасяемо. Бях отслабнала с няколко килограма, а после си ги върнах за нула време. Не понасям тялото си. Не се чувствам красива. Когато се наям и си мисля, че автоматично съм напълняла. Виждам се в огледалото внезапно много по-дебела. Разбирам каква е истината, като се кача на кантара. Но дори и тази истина е прекалено субективна. Просто килограмите са нещо прекалено субективно, за да поддържам самочувствието си на тях. А то като че ли от тях зависи. ДОри не знам дали някога ще е достатъчно, дори и да успея да отслабна.
 Разкъсана съм между това дали да мисля за това като за слаба воля и вреден навик, липса на самодисциплина или като истинска болест. Може би е просто зависимост. Зависима съм от яденето, а след това от чувството на облекчение след като се освободя от него.
 При всички положения искам да престана. Защото когато го правя, изобщо не мога да се уважавам и защото не искам да си съсипвам здравето. Защото това не е единственият ми проблем, но е като че ли най-сериозният. На 21 съм в момента. Просто моля за съвет.

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Булимия...искам да спра
« Отговор #1 -: януари 23, 2012, 04:38:16 pm »
Здравейте Lora!
Благодарим ви за доверието, което гласувате на форума. Прекрасно знаем колко много срам-излишен срам се крие в това, което споделяте. И да проблемът с повръщането е зависимост, но не просто от храната и не просто навик, който трудно се изкоренява. Хранителните разтройства са свързани с взаимоотношенията ни с околните и с нашето място като усещане сред тях, с това до колко можем да допускаме близост, как я допускаме или не, какво пазим, какво отблъскваме и как се отваряме пред околните. И корените са в онази възраст,  в която тъкмо започваме да пробуждаме съзнателната си самооценка, както и в типа връзка с родителите. Можете да използвате безплатната си сесия, за да започнете работа с оперативен психолог.

Lora

 • Member
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Булимия...искам да спра
« Отговор #2 -: януари 23, 2012, 08:16:29 pm »
Вероятно бих се възползвала и от платените сесии, само не знам как става плащането от чужбина (не съм в Бг)....Бих се радвала да ми дадете такава информация.

administrator

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 21
  • Профил
Re: Булимия...искам да спра
« Отговор #3 -: януари 24, 2012, 05:12:19 pm »
Здравейте,

В упътването в личната Ви страница на e-therapy.bg има дадени възможните начини за заплащане от чужбина. В момента те са два:

3. Заплащане чрез банков превод:

Можете да закупувате часове или да плащате консултации чрез банков
превод на следната сметка:
IBAN: BG40 CECB 9790 0032 7375 45
BIC: CECBBGSF
Централна кооперативна банка

В основанието за плащане напишете ника си и услугата, за която плащате.
Например:
- ако искате да закупите 2 сесии напишете
nickname - пакет сесии 2 бр.
където nickname е потребителското Ви име в сайта ни.
- ако искате да заплатите консултация напишете
nickname - консултация 1 бр


4. Заплащане чрез PayPal
Може да закупите час чрез използването на системата PayPal. Тя позволява използването на повечето известни видове кредитни карти и чекове.
От страницата за Купуване на нови часове изберете метод PayPal и следвайте инструкциите.

Ако имате още въпроси моля пишете ни.