Автор Тема: Отношения без развитие  (Прочетена 2625 пъти)

Bela

 • Member
 • *
 • Публикации: 3
  • Профил
Отношения без развитие
« -: март 06, 2015, 01:44:01 pm »
Здравейте, пиша Ви по повод ситуацията, в която се намирам в момента. Имам 6 годишна връзка, обичаме се, но не можем да развием отношенията си в по-сериозна посока и неменуемо се стига до край. Много ми е трудно да се справя с раздялата, с факта, че ще продължавам сама, с невъзможността да получа отговори, с разочарованието.
Четох много, смятам, че съм допуснала тази дълга неперспективна връзка заради нерешителност, отлагане, мекошавост, поставянето на другия човек на преден план и голямото не приемане на ситуацията. Сега се изправям пред този факт и е много трудно, аз приемам раздялата като загуба, като смърт. Трудно ми е да не нападам човека, да не търся отговори, да спя.
Не вярвам, че ще мога да допусна друг до себе си.
В същото време е много мъчително да гледаш как човека, на който си вярвал постъпва по този начин, значи времето е било изгубено.
Ядосвам се на себе си, че питам, нападам и се измъчвам, знам, че така не печеля нищо, само го отчуждавам и по този начин му помагам по-лесно да ме забрави. Губя собственото си уважение.
Как се спира човек, как продължава напред. Знам, времето, нови контакти, приятели и т.н. Ситуацията при мен не е в моя полза - на 31 съм, приятелите ми са обвързани с деца и никой няма време за мен, а и сме на различни вълни, от малък град съм и нищо не се случва.
Не мога да забравя, дори сега не искам да виждам как той продължава напред, знам, че е погрешно, че трябва да простя и приема, но...  е съсипващо. Чуствам се толкова сама и предадена. Как стигнах до тук, как позволих толкова да ме наранят. Освен любим мъж, губя и приятел. Имам чуството, че трябва да се уча да ходя съвсем сама отново.
Въпроса ми е как да се спра да го нападам, как да го игнорирам, как да продълва?

Благодаря за разбирането :)

BoloY

 • Member
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Отношения без развитие
« Отговор #1 -: март 13, 2015, 11:33:26 am »
За всичко това отговора, колкото и да звучи клише, е времето. Няма рецепта за добър или лош начин. Възможности има, зависи кой ще избереш. Може да напуснеш малкия град, може още днес да срещнеш Любовта на живота си, която ще те удари като мълния и съвсем скоро ще се питаш: "Кой беше този, бившия".
Факт е, че няма бъдеще вашата връзка, това си осъзнала. Раздялата явно е належаща и е факт вече. Това е добре и за двама ви.
Не се сравнявай с приятелите ти. Важно е теб какво те прави щастлива.
Не е изгубено времето, не се обвинявай. Това са уроците на живота. Живяла си, вярвала си, излъгала си се. Нищо лошо в това.
Отрицателния резултат също е резултат и той учи на много, дори повече от положителния.
Съветът ми е не само да го забравиш, ами и при следващата връзка да не внасаяш негативите от тази.

Bela

 • Member
 • *
 • Публикации: 3
  • Профил
Re: Отношения без развитие
« Отговор #2 -: март 18, 2015, 09:15:28 am »
Здравей BoloY,
много благодаря за отделеното време и за искрените думи!
Аз с разум ги разбирам нещата, така е, нищо не е вечно, но имам чуства, липсва ми, знам, че и той държи  на мен и как се отказваш и продължаваш. Търся отговори, разпитвам, спомени ме преследват, най-общо казано "разширявам дъното"
Може би основния урок, който трябва да науча, как се отказваш, как се научаваш да губиш, да приемаш и да продължаваш. Сега се бунтувам срещу промяната, тормозя себе си, тормозя и него. Той ме разбира и това ми дава сили, но до кога, зная, че мъжете не обичат проблеми и бягат от тях и избират най-спокойния вариант.
Основното, което ми е най-трудно е да се откажа в мислите си и да приема.
Толкова осезаемо усещам липсата във всяко едно отношение, че едвам съм цяла. Големи хора сме и това дори не е най-големия проблем, но аз губя всичко, приятел, мъж, любов, внимание.
Ние работим заедно и го виждам всеки ден и на моменти не издържам. Знам, че не му е добре без мен, но знам, че е мъж, и те по-бързо заменят и тези страхове и тази ревност също съсипва. Много е сложно, не му мисля лошото, но възможността той да продължи, а аз само да цикля много ме събаря.
Обмислях варианта да сменя всичко, град, работа, но познавайки се това за мен ще е бягство, а в същото време от мен и сърцето си няма да избягам. Трябва да се справя с това преди каквото и да е друго.
Но просто не проумявам как се отказваш, продължаваш и приемаш. Мислите ми все на там летят.

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Отношения без развитие
« Отговор #3 -: април 01, 2015, 04:46:18 pm »
Здравейте Бела! Точно мислите са тези, които можем да контролираме, за разлика от емоциите. Всяко връщане назад и анализиране ,търсене на отговори ви поставя точно в капана на цикленето и по този начин рискувате да бъдете в настоящето и да случвате ситуациите си тук и сега. Миналото не можем да променим, бъдещето няма как да отгатнем, остава ни само да живеем тук и сега и да  направим най-доброто, на което сме способни. Разбитайте на нашата подкрепа за преминаването през този труден за вас период. Както сама го описвате - то си е загуба, а когато губим нещо или някого преминаваме през определени етапи на тъгуването. Вярваме, че всичко за вас ще се нареди скоро! :) УСпех!

Bela

 • Member
 • *
 • Публикации: 3
  • Профил
Re: Отношения без развитие
« Отговор #4 -: април 03, 2015, 09:00:19 am »
Благодаря etherapy,
Всичко, което ми пишете е много вярно. Ще се опитам да прогонвам мислите свързани с миналото и преживяното.
Може ли да ми разясните етапите и как е най-добре да се държим през преминаването им?
Сега се боря с възможността, която имам да се върна назад и нещата да си продължат по стария познат начин, страхът от неизвестното съществува.  Как бих могла да спра да идеализирам и търся отговори и варианти за решаване на проблемите или по-точно казано как се затваря страницата? Как поведението на другия човек спира да ти влияе (неговото продължаване да не те наранява, ядосва, обезсърчава....)
Благодаря :)