Автор Тема: относно лечение на зависимост към алкохола и успокоителните  (Прочетена 6959 пъти)

maximme

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте,
Бих искала да ви попитам за Вашето мнение:
Мъжът ми имаше дълга зависимост към Суфанакс /прием един -два пъти седмично при нервност за около 6-7 години/, пиеше умерено вечер по една-две бири или максимум 100 гр концентрат, без напивания или нещо от сорта.
В резултат на доста проблеми се случи, че комбинира алкохол с хапчетата и получи нервна криза, а след това абстинентен синдром. Тъй като в града ни има център за лечение на зависимости, аз го накарах да постъпи там. Лекуваха го с Диазепам и Депакни Хроно, като след изписването на 7ия ден, докторът препоръча приемът на Депакин Хроно да продължи поне три месеца.
Проблемът е, че сме в ин витро процедура и трябва да спре лекарствата, поради неизяснен ефект върху сперматогенезата. Според неговия лекуващ лекар обаче, това било изключително опасно и въпреки че вече приема Депакин втори месец трябвало да си доизкара курса на лечение.
Аз като един лаик мисля, че мъжът ми няма нужда от това, защото опитът от посещението в центъра го накара да осъзнае до какво води неконтролираната употреба на успокоителни и алкохол. Най-вече на успокоителните, защото в тях беше проблема. В момента се чувства добре, дори миризмата на алкохол го дразни, а и е малко хипохондрик и не иска да рискува здравето си.
Единствено по въпроса с Депакина имаме различия. Вие как мислите колко време е нужно, за да има ефект едно такова лечение?

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Би било добре да се консултирате със специалист конкретно по повод двата ефекта от продължаването на медикаментозната терапия-този върху Инвитро процедурата и за лечението на съпруга Ви. Спирането на медикаментите може да е действително рисково, тъй като става въпрос за зависимост и схемата не е случайна. Само специалист може да прецизира степента на риска в двата случая и съобразно това да вземете решение. Ако желаете в "лични съобщения" можем да Ви дадем координати.
Хубав и успешен ден!

maximme

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Би било добре наистина да се консултирам с още някой специалист. Ако можете да ми препоръчате такъв от Русе или Плевен евентуално.
Все пак не ми е ясно след като вече е минал месец от началото на приема защо да не може да се спре по схема и постепенно Депакина, нали общо взето влияе на настроението и мозъчните вълни, тоест евентуално да има стабилно поведение и да се избегнат възможни припадъци?
Перефразирано: след като се излекува от абстиненцията първоначално колко време е нужно на алкохолно или медикаментозно зависим в лека степен да се излекува и да може да продължи само с психотерапия без медикаменти?

П.С. Брат ми е на Депакин до живот заради вътрешномозъчен хематом след катастрофа и доста лаишки имам наблюдения относно терапия с медикамента поради две различни заболявания. Но всяка допълнителна информация ме интересува.
Благодаря ви предварително!