Автор Тема: Хазарт  (Прочетена 4651 пъти)

lady-FF

• Гост
Хазарт
« -: октомври 03, 2005, 01:44:10 pm »
Здравейте,пиша ви,тъй като се нуждая от съвет. Имам по-голям брат на 21г.,той още от малък се забърка с неподходящи хора и започна да играе на игри(машинки), а също и комар. Като беше по-малък баща ми разбра за това нещо и много му се караше,дори го беше бил няколко пъти,но това според мен не помогна изобщо, тъй като сега брат ми изпитва страх от баща ми,а и с игрите не е приключил. Наскоро разбрах,че той продължавал да играе и това нещо било на психическа основа (в смисъл такъв,че когато има проблем,той започва да играе на машинките). Не смее да сподели с никого проблемите си и просто хазарта и всичко останало е като болест за него (същото е като наркозависимите). Сега уж искал да спре с тези неща и да се поправи,но в момента изникнаха нови проблеми за него и ме е страх да не започне пак,защото това неможе да продължава.. Моля ви ако някой може да ми даде съвет,какъвто и да е.. Незнам как да постъпя,какво мога да направя ,за да му помогна.. Помогнете ми или поне кажете мнението си по въпроса..

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Хазарт
« Отговор #1 -: октомври 03, 2005, 01:45:25 pm »
Здравейте! Вие много добре сте схванали същността на проблема, който измъчва брат Ви. Зависимостта от хазартни игри е в една графа със зависимостите от алкохола и наркотиците. Обикновено игрите запълват някакъв дефицит, било то от значимост, внимание, по-добра лична оценка и самочувствие, дори и проблеми в общуването. Ето защо и привикването към тях е бързо, а лечението трудно и сложно. Бавно се разчупва и порочния кръг, особено при по-затворените хора с подобни зависимости. При възникването на дадена трудност, те бягат в успокоителните води на зависимостта си и така успокояват наболелия проблем с друг-по-голям. Това създава условна реакция и само желанието не е достатъчно, за да се премахне. Необходимо е време, за да се промени целия стил на живот, да се намерят начини за попълване на дефицитите, които са тласнали човека към подобни дейности, а най-напред трябва да се открият и самите незадоволени потребности. Както казахме това е не лек процес, особено, ако човекът е по-затворен, затова, ако имате желание, покажете на брат си този сайт. Нека разгледа и да вземе решение при готовност да поговори в абсолютно анонимен режи с психолог. Желаем Ви успех.

Personae non gratae

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Хазарт
« Отговор #2 -: юни 21, 2009, 05:08:54 pm »
pi6e ti edin 4ovek prejivql vsi4ko  tova zaradi sobstvenata si glupost i al4nost.hazarta e tejka bolest.Istinskite posledstviqta ot nego se use6tat dosta kasno.trqbva da e silen sega i da spre,za6toto posle e trudno.vinata 6te izpiva jiveca v nego.trqbva da mu se pomaga.I zaponi .Nakomardjiq s pari ne se pomaga nikoga.ako ima6 interes 6te ti  kaja o6te mnogo ne6ta.pi6i mi.badi zdrava , do skoro