Автор Тема: Зависимост към лекарства и алкохол  (Прочетена 1970 пъти)

Dalias

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
    • Ел. поща
Моя близка роднина имасериозен проблем с лекарства и алкохол, самата тя не го признава, но нещата се виждат и незнам как да и помогна. От години пие ривотрил и различни видове антидепресанти, предписани от различни психиятри. Диагностицирана е с депресия и пост травматичен стрес. Проблема идва от това, че тя пие лекарствата неконтролируемо когато и колкото прецени, от скоро започна и да пие. Съпруга и незнае или се прави че невижда, а тя е майка и на две деца на 16 и на 5 години. Голямото и дете вижда всичко и несмее да го разкаже на баща си. Тя проявява агресия към него когато се опита да я спре или я заплаши че ще разкаже на баща си. Извинявам се че е толкова объркано разказаното от мен, но наистина съм притеснена и незнам как да постъпя, как да я убедим да се лекува. Как да разговарям с нея като тя казва че няма проблем.

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Зависимост към лекарства и алкохол
« Отговор #1 -: юни 30, 2014, 03:24:11 pm »
Здравейте! Наистина е много трудно когато човек него признава проблема, който съществува - нито пред себе си, нито пред другите. Близката ви има нужда от това да се регулират лекарствата и като това се направи от специалист психиатър, както и ако пожелае сама да работи с психолог. Вие можете да и споделите за сайта, където в анонимна среда и доверителен режим тя може да поговори с психолог.  Добре би било тя да получи подкрепа от съпруга си, за да направи крачка към промяната.

Dalias

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Зависимост към лекарства и алкохол
« Отговор #2 -: юни 30, 2014, 03:54:06 pm »
Благодаря ви за отговоа, ще се опитам да поговоря с нея отново и да я убедя да се срещне с психолог,макар да знам, че ще бъде трудно.