Автор Тема: Мисли за безнадежност и безмисленост  (Прочетена 2408 пъти)

abi

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Мисли за безнадежност и безмисленост
« -: септември 03, 2013, 09:15:05 am »
Здравейте,от време на време изпадам е едно състояние,което аз определям като безнадежност и безмисленост,може би депресия,знам ли надявам се някой тук да ми светне лампичката за какво иде реч.
Разведена съм имам 2 деца,работя на 2 места и карам курс(който не ми допадна особено,остават още само 6 месеца да го приключа),имам си и приятел уж всичко е ок в живота ми(е като махнеш обичайните тревоги от сорта -парите не стигат),но май не е,от известно време ми се въртят в главата такива депресиращи мисли,като това,че живота е пълна безмислица,хората не са ми интересни,сякаш всички са ми ясни като бял ден-всеки дърпа чергата към него без да се интересува за другия(отвратила съм се от двуличие и т.н. човешки постъпки...)взе да ми се струва безмислено да работя(работя постоянно с хора и на 2-те места),да се срещам с хора,че дори и да живея..тези мисли ме плашат,страхувам се да не си причиня нещо,което ще донесе много болка на децата и близките ми,да не загубя контрол и да свърша някоя глупост,виждам,че така не живея пълноценно,нито за децата си,нито за себе си,държа се така,че да не ми личи и щом до сега никой не задава въпроси мисля,че добре го прикривам.Искам да се отърва от тъпите мисли и усещания,пробвах какво ли не-лекарства,йога,йога ниндра,малко психотерапия-тя беше отдавна,но ето ме пак в изходна позиция само дето до сега чак такива мисли не съм имала..
Какво е това?Състояние на мозъка?Преумора?(бях отпуска)Къде да търся причината?Как да се отърва от това?Искам пак да съм пълна с енергия и ентусиазъм с които да зареждам и децата и близките си :)
Моля за съвет

abi

• Member
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Мисли за безнадежност и безмисленост
« Отговор #1 -: септември 08, 2013, 06:39:25 pm »
Тук някой отговаря ли изобщо?

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: септември 10, 2013, 09:14:55 am »
Здравейте! В такива ситуации психотерапията е един добър вариант. Няма как да ви дадем конкретни насоки тук, във форума, тъй като има много допълнителна информация, която е необходима. Както е казал Лев Толстой "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему." Това важи не само за семействата. Причините за вашите емоции са някъде там в миналото и би било добре да се започне от там. Можете да се възползвате от безплатната си сесия в сайта и да поговорите с психолог.

под прикритие

• Member
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #3 -: ноември 01, 2013, 04:15:28 pm »
Какво да ти се отговори, Аби ?
Според мен 80% от хората са на този хал.  :(