Автор Тема: Страх ме е..  (Прочетена 1357 пъти)

sheisscared

  • Гост
Страх ме е..
« -: октомври 19, 2013, 04:17:52 pm »
Здравейте! Обгърна ме страх след една случка и оттогава мисля само за това и не мога да си го избия от главата и вече пробвам какво ли не, за да го махна от мозъка си, но не успявам. :(
Всичко започна от интернет запознанство. С даденото момче се разбирахме добре, намирахме общ език, всичко беше окей докато не стана въпрос за едни момичета, които и той и аз познаваме, но аз знаех не много добри слухове за тях и се изпуснах.. Това е първия ми страх. Второто е следното: той беше на изпит и беше доста добре подготвен (наскоро), но като излязоха резултатите разбрахме, че са го скъсали и то за няколко точки. Беше бесен ии започна да ми обяснява как е научил имената на, тези които са ги изпитвали и щях да ги убие, има цялостен план как няма да го хванат и т.н. Звучеше ужасно убедително и аз доста се стреснах и започнах да го разубеждавам както можех.. това продължи около час и половина. По тази логика, ако го направи и аз съм замесена, защото знам за намеренията му, а съм човек, който не иска да има подобни проблеми и съм доста притеснителна. Изведнъж той ми каза, че вече съм зависима от него. Това ме довърши. Както и да е, той промени мнението си и ми се извини на другия ден, каза ми, че съм права и че наистина се извинява. След това спря да ми пише. Въпреки това аз все още се притеснявам и изпитвам страх. Не съм казала на никой. Знам, че повечето ще ми кажете, че съм луда, историята е тъпа и т.н, но аз наистина съм уплашена. Моля ви, помогнете ми - как да преодолея страха и как да спра  да мисля за това?

etherapy

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Страх ме е..
« Отговор #1 -: октомври 25, 2013, 03:44:25 pm »
 Здравейте sheisscared,
Благодарим ви за доверието! Не казвате дали сте се срещали с момчето извън виртуалните ви контакти. Това е определящо, защото комуникацията в нета е фактор, който изкривява представата за насрещния. В този смисъл, ако сте чувствителна, доверчива и ранима, по-емоционален и импулсивен човек лесно може да ви подведе. Всъщност, в Интернет всеки може да е всеки. А това момче, по-скоро си е създало поле за изкарване на негативните емоции. Станала сте негов отдушник и малко е засилил емоцията, за да си повярва и да преглътне несправедливостта и да се направи на герой пред вас. Можете да използвате безплатната си сесия в сайта, за да поговорите по-обстойно с психолог и да се справите със страховете.