Автор Тема: Здравейте!  (Прочетена 825 пъти)

Lady_Violet

 • Member
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Здравейте!
« -: юли 01, 2013, 09:34:27 pm »
Здравейте!
От известно време разглежда страницата ви и бих искала да ви поздравя за добрата идея да има такава психологическа помощ по интеренет. Въпросите, които тревожат човек в тази сфера са наистина доста лични и не могат да се споделят с всеки, а от друга страна е трудно да се намери добър терапевт особено в нашата объркана ситуация.
В секцията, в която реших да пиша са поставяни най-различни въпроси и именно затова реших да подставя и моя в нея. Най- общо се тонася до това, че аз съм доста самотен човек и като че ли в повечето време ебило така. Лошото е, че аз съм всъщност доста общителна и имам нужда да контактувам с повече хора. Тъй като вече не съм както се казва в първа младост/от скора съм над 30/  това ме измъчва много. Изглежда съм загубила и способност да са сближавам.
Бих се радвала да ми отговорите.
Благодаря!

etherapy

 • Global Moderator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Здравейте!
« Отговор #1 -: юли 03, 2013, 11:49:02 am »
 Здравейте, Lady_Violet!
Усещането за самотност обикновено става по-интензивно в ранна зрялост и зрелостта. Не случайно, защото тогава сме фокусирани върху създаването на партньорства. До голяма степен именно в усещането за близост намираме себе си. Но като цяло най-активните запознанства създаваме във възрастта, в която учим и развиваме себе си, свободни сме именно в посока свързване с другите. В последствие, всеки намира определена сфера, човек, създава семейство в дадени случаи. .. Полето за контакти се ограничава, което е двупосочно. Т.е в зряла възраст изведнъж създаването на контакти е по-сложно и от гледна точка на формирани характери, цензура, повече изисквания, по-малко спонтанност като това  е валидно и за двете страни в комуникацията, а и като способност да се отдели свободно време. Приоритетите се изместват. От друга страна, вие търсите в себе си причината за самотността, което е конструктивно и е свързано с нужда от промяна. Може да имаме силна нужда от контакт, но да слагаме бариери заради лични опасения как ще ни приемат, заради притеснения да не сме досадни, заради прекалено стеснително поведение, което създава грешни впечатления... и куп други поведенчески стереотипи и нагласи. Можете да използвате безплатната си сесия, за да поговорите със специалист и да намерите подходящият за вас начин за справяне.

Lady_Violet

 • Member
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Здравейте!
« Отговор #2 -: септември 30, 2013, 04:26:35 pm »
Здравейте отново!
От известно събирам смелост и решителност, за да започна справяне с някои проблеми, които ме притесняват. Попаднах случайно на вашия сайт и ми се стори много интресен, защото наистина така е много по-лесно човек да сподели какво го притеснява, най-малко в началото, докато е по-неуверен. Това, че сайта се поддържа Ани Владимирова (и нейни колеги) също много ме мотивира, защото предполагам, че това са хора, които знаят за какво ства въпрос. А тъй като въпросите, които могат да се поставят са доста лични, правилното разбиране  ня ситуацията е много важно. Ще бъда доста трудно да повториш всичко отново. В тази връзка трябва да ви кажа, че има хора които се представят за "психози" и те подканят да изложиш от акакво се оплакваш, а когато напарвиш това, те ти заявявт, че не могат да ти дадат никакви обяснения, защото било "прекалено рано". Наскоро попаднах на една такава (първия ми опит за терапия) и затова предпочитам да проверя нещата в нещо като вашия сайт, преди да се впускам в ходене на несигурни консултации.