Автор Тема: Натрапливости  (Прочетена 2047 пъти)

Nike

 • Member
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Натрапливости
« -: август 16, 2013, 08:43:31 pm »
Здравейте, така се радвам, че ви открих! :d_daisy:
С мен се случва нещо от месеци, макар, че полагам усилия да се справя, просто не успявам.
Реших да споделя някъде, където ще получа съвет, а може би има и хора, които са преживели същото и са се справили.Надявам се! Прекъснах отношения с един мъж поради противоречиво и на моменти откровено грубо отношение от негова страна. Освен това по същото време той е таял чувства към друга. Мислите, че е типичната любовна история с недобър край? Ами не точно.
Аз прекъснах връзката, той не беше съгласен, но го прие и уж продължихме нормално.
През това време при всеки опит дали на празник или по някакъв повод да го поздравя и напиша нещо хубаво, той ми отвръща с невероятна грубост. Обвинява ме за неща, които аз не съм направила или казала, а напротив - той ги правеше. Например ме обвинява, че не съм била честна с него, а аз бях болезнено откровена и за това така ме нарани, всъщност човека ,който лъжеше и криеше беше той.
Оказах се в ситуация, в която от жертва се превърнах с човек, който непрекъснато се обяснява и извинява на акресора си, ако мога така да се изразя.
От същия период имам натрапливи мисли - например влизам във фейсбук и макар, че отдавна сме прекъснали връзка, аз всеки ден, а понякога по няколко пъти на ден проверявам профила му или разглеждам снимките му. Пускам си скайп и стоя там с часове, понякога по цели нощи с надеждата да ми пише, но...това не се случва.
Пиша името му в гугъл и преглеждам дали някъде нещо пише за него. Това е адски тъпо и много се тормозя вътрешно, знам, че е глупаво, знам, че не си заслужава този човек, но въпреки, че се заричам отново и отново всеки ден повтарям тези натрапливи идеи.
Ще кажете, че още го обичам - не, не го обичам, ненавиждам го за начина, по който постъпи с мен. Години наред той тичаше след мен, а аз се дърпах. Бях самоуверена, смятах, а и всички други покрай мен, че той е много класи под мен и не си подхождаме. Така и така обаче в един момент аз позволих нещата да се превърнат в нещо повече и някак си си разменихме ролите. Той от нещастното момче без самочувствие и живеещ в самота се превърна в мен - стана самоуверен, а както се досещате това привлича хората, сега е заограден от много приятели и приятелки. А аз - популярната и щастливата се превърнах в него - самотна, нещастна и неуверена в себе си. Все едно изсмука всичките ми жизнени сили и в момента живее моят живот.
Тормози ме и мисълта, че ме лъжеше и нагрубяваше, без аз да съм го предизвиквала, бях толкова искрена и отдадена. Вероятно това е също част от причината да се чувствам сега така неудовлетворена. Може би от там дойдоха натрапливите мисли....
Вече 1 година съм така...имам в момента нова връзка, но не се чувствам щастлива. Пред хората съм си лепнала усмивката, говоря, общувам, но никога от тогава не изпитах истинска радост от нещо, веднъж не се засмях искрено, веднъж не си легнах да се наспя спокойно...Сложила съм си маската за пред хората и въпреки това, хората усещат промяната и не знам как, вероятно защото усещат, че не съм искрена и отдадена, те се отдръпнаха от мен. Например разговарям с някоя приятелка, тя си излива душата, а аз се правя , че я слушам, казвам отвреме-навреме : Да, аха. Но всъщност въобще не я слушам, а мислите ми са ....натрапливи за гореспоменатия човек.
Не издържам вече така, на моменти си мечтая за място, където да ида съвсем сама, място, където няма грижи и болка...
За протокола - преди няколко месеца загубих член на семейството ми и лекарят ми ми изписа антидепресант, обясни ми, че ще ми помогне и за другите неща, но явно въпросът не е в медикаментите, защото не помагат за това.
Искам да поговоря с някой, който знае за какво става въпрос и може да ми даде практичен съвет, да се науча как да се справя.
Опитах с хоби - ходих на танци, садих цветя, шиех гоблени...не помага и това. Отчаяна съм вече.
Моля някой, който има възможност и време или се е справил с това, да ми отговори и да сподели опит.

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Натрапливости
« Отговор #1 -: август 23, 2013, 02:45:07 pm »
Здравейте!
Мъчителна е ситуацията, която описвате. Има емоционална зависимост към миналото ви с този човек, вероятно много недоизказани мисли, които ви терзаят на този етап. Хапчетата са само патерица, която да подпомогне етапът, в който се намирате. Но също така би било добре да поговорите с психолог, за да можете да осъзнаете какво ви държи в подобна зависимост и да намерите начин за справяне. Можете да се възползвате от безплатната си сесия в сайта, която се полага на всеки нов потребител. Успех!