Автор Тема: Проблеми в общуването  (Прочетена 1868 пъти)

Sayhellotome1234

 • Member
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
  • Ел. поща
Проблеми в общуването
« -: август 02, 2013, 09:20:38 pm »
Здравейте!Имам проблеми в общуването.Аз съм момче на 13 години и почти не излизам от нас, дори когато излезна на магазина примерно избягвам да минавам по улици които им хора излезнали за да не ме заговорят.Когато ме заговорят казвам нещо странно,притеснявам се,изчервявам се,потя се и какво ли още не. Само със съучениците ми разговарям както трябва (с момчетата) всички от моя клас имат приятели по цял ден излизат а аз само през лятото като дойде един приятел от София само тогава излизам с него ходиме до другите съседски деца и се забавлваме обаче аз никога не съм център на вниманието не говоря много за да не кажа нещо тъпо ( по-скоро не мога да започна разговор) моят приятел е страшно общителен има много приятели знае как да захване разговор а аз мълча.Вчера той като си тръгна  съм в страшна депресия само на компа ходя да ям и пак се връщам дните си минават като минути.Тази година имам чувството че минава много бързо.С момичета пък да не говорим как съм, направо мозъка ми изключва а този септември съм на училище в София и там не знам как ще си намеря приятели. Аз по принцип в училището (това което бях от 1 до 7 ) от 1 до 4 си говорех само с един приятел с него бяхме най-добри приятели после той отиде в друго училище.В пети клас с едно друго момче станахме най-добри приятели пишехме си домашните в нас и в тях по цял ден бяхме заедно но след слабите ми оценки родителите ми забраниха да си играем с него повече от един-два пъти на седмица (попринцип до четвърти клас бях отличник) утре мисля да видя приятелят ми след 4 клас да играем тенис на маса или друго. Моля ви помогнете ми :( ;(

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Проблеми в общуването
« Отговор #1 -: август 06, 2013, 02:03:43 pm »
Случайни неща няма !

Вчера си говорих с моя син – доста по малък от теб - за подобни проблеми. Днес все едно някой ме накара да вляза тук и виждам твоята тема.

Съжалявам, че се включвам преди да са се включили от и-терапи.

Ще съм много кратък.

Трябва ти среда - запиши се в тенис клуб, курс за изучаване на езици, танцова трупа или нещо такова. С подобно общуване  полека лека ще създадеш в началото познанства , а в последствие и приятелства. Да чакаш онова момче  да те въведе в някаква среда е неразумно.

Нормално и даже задължително е на твоята възраст да си по-скован с момичетата - ако някой мъж ти каже, че не е минал през подобни премеждия - лъже ;)

На 13 ти си достатъчно голям, а те достатъчно секси за да ти действат по онзи начин по който се сещаш ;) Това състояние блокира в известна степен способността на мъжете да разсъждават трезво. Ако това би те успокоило - повечето момичета са  наясно с това. Ако не са значи не са пораснали достатъчно. ;)
 
И последно – това, че не си център на внимание не е в твой минус, но не мога да ти го обясня.

Това е от мен – ти си на ход.  :)
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Проблеми в общуването
« Отговор #2 -: август 06, 2013, 02:37:43 pm »
Здравей Sayhellotome1234!
Естествено е на 13 години да нямаш опит и увереност в общуването. Това е една много специфична възраст, която е наситена с промени - и физически и психологически. Всъщност точно сега е и моментът, в който тече идентификацията ти като личност и се случват куп "странни" ситуации, в които ти е трудно да реагираш. Освен това ти предстои и да се адаптираш към нова среда, сред нови хора. Всичко това само по себе си е достатъчно да създаде тревожност. За всяко човешко поведение има причина, но за да можем да дадем конкретни препоръки ни е нужно да получим базова информация, която няма как тук във форума да коментираме. За това, можеш да използваш безплатната си сесия и да разговаряш с психолог тук в сайта. Той ще ти даде поведенчески задачи, които ще ти помогнат да адаптираш плавно в нови ситуации и да не се притесняваш от общуването. Успех!