Автор Тема: Той е влюбен, аз не искам да го изгубя  (Прочетена 1428 пъти)

HouseElf

 • Member
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Той е влюбен, аз не искам да го изгубя
« -: януари 04, 2013, 08:56:00 pm »
Нямам към кого другиго да се обърна за съвет/мнение, затова се обръщам към вас.
Имам (имах) си един приятел, с когото се познаваме още от първи клас. Живеем в един град. Чак след като заедно се преместихме в гимназията, започнах да го опознавам. С него винаги винаги ми е било приятно да разговаряме, предимно да се майтапим и да се смеем. Понякога само като му видя лицето и ми става весело. Та с годините в гимназията си станахме горе-долу добри приятели. И така - завършихме и отидохме в различни университети.
Дори не си спомням кога започнахме всеки ден да се търсим по скайп, по фейсбук, но стоях до късно вечер пред компютъра и шегите ни прераснаха в едно голямо приятелство. Правили сме си услуги, помагали сме си. Всички ми казваха, "Той има нещо към теб." Но за мен това си беше пълна глупост. За мен той беше просто много мил, свестен и изключително добър приятел.
Преди няколко месеца се разбрахме да излезем на кино, но в последния момент дойде и ми каза, че имал "някаква много важна работа" и няма да може да дойде. Вечерта му писах и го питах какво става. И той започна с това, че е тъпо да ми го казва така, но още от години бил влюбен в мен, че съм го наранявала много пъти, но се надява да не е било нарочно (в гимназията си имах приятел). Не можах да повярвам! Никога не съм мислила, че от него ще чуя такива неща. За мен той винаги е бил просто приятел, с когото много обичам да си прекарвам времето. Той ми каза, че опитал да ми е приятел, но му било много тежко и не става. Каза, че е по-добре да не го търся. И това беше. Не се бяхме чували 2 седмици, които ми се сториха като 2 месеца. Накрая реших все пак да го потърся, защото ми липсваше. Той ми отвърна, че и на него не му е било весело, като не си общуваме. И така продължахме си сякаш нищо не е станало, макар да си имах едно наум. Всичко вървеше добре, допреди 1 седмица, когато спря да ме търси и да ми отговаря. Днес му писах, но ми каза, че му е много приятно с мен, но било тъпо да продължаваме. Припомних му, че като не си общуваме не е приятно нито за мен, нито за него. Отговорът му беше "няма да е приятно месец
после едва ли ще има значение". След краткия и измъчен разговор по скайп той каза "Чао, ама тоя път наистина" и ме блокира. После веднага ме блокира и във фейсбук.
Не знам какво да правя. Разбирам, че му е тежко, но това ли е начинът? Наистина държа на него и не искам така да свършва всичко. Какво да правя?

etherapy

 • Global Moderator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Той е влюбен, аз не искам да го изгубя
« Отговор #1 -: януари 07, 2013, 02:16:51 pm »
Здравейте, HouseElf!
Благодарим ви за доверието към форума!
В тази ситуация не можете да искате от дългогодишният ви приятел да се върне към стария тип комуникация. С времето, покрай положителното ви общуване, опознаването и близостта, той е смесил усещането за приетост, разбиране и положителен емоционален фон с влюбването. Така че, неговият избор към момента, действително е свързан с трудното приемане на неговите собствени пориви. Изключително тежко е желанието ти да  е на една ръка разтояние, а да ти е забранено да го осъществиш. Затова ще е нужно  да му дадете време, без да го притискате и без да създавате грешни очаквания в него. Подобни ситуации създават усещане за отхвърленост, затова ако искате да сте приятели, то постъпете приятелски. Нека знае, че отавяте отворена врата за него, когато реши да ви потърси.
Можете да поговорите тук в безплатната си сесия с психолог.