Автор Тема: Мъчителна ревност  (Прочетена 3609 пъти)

Cvetelina19

• Member
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
    • Ел. поща
Мъчителна ревност
« -: септември 12, 2012, 07:43:52 pm »
3дравейте на всички, най - вероятно много хора са писали тук относно ревността,дойде и моя ред :(
Понякога изпитвам много силна вътрешна ревност към приятелите си, роднини, приятелят ми :( и лошото е , че понякога дори и без да ми се дава повод :(
Много се боря със себе си, старая се да го прикривам максимално, да мисля положително над нещата и да не си " набивам " неща в съзнанието, които не са. Но .. да кажем , че нямам много успех. Да кажем, че за момент се разсейвам, но след 15-тина минути примерно, отново започва същото мъчение, не знам защо но усещам че ми се случва със всеки човек с който се запозная и започнем да имаме добри приятелски взаимоотношения или с мъж, с който имам връзка или тепърва ще започне такава. На моменти се успокоявам, че може би съм просто ревнив човек, но идва период в който съм просто  :o шокирана, що за болно под съзнание мога да имам  >:( Много се ядосвам на себе си , че имам такъв проблем  :( :( :( :( :( , а знам че ако не обърна внимание, мога да изгубя най-близките си приятели, човека до себе си и така нататък :( Уча психология и съм на мнение, че чувството ревност според мен е на чисто психическа основа, породено от проблем в миналото , настоящето и така нататък. Според мен за всичко си има реално обяснение и логика, но уви... специално за моя проблем, не виждам никакъв смисъл да го има, но - ТАМ Е ! :(
Yo te esperare, nos sentaremos juntos frente al mar, y de tu mano podre caminar..
Y aunque se pase toda mi vida yo te esperare..

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Мъчителна ревност
« Отговор #1 -: септември 13, 2012, 02:05:32 pm »
Здравейте, Cvetelina19! Благодарим ви за доверието, което гласувате на нашия форум и да - права сте, че по тази тема доста е изписано, както тук, така и на много други места. И това е така, защото ревността  е едно от най-мъчителните състояния, в което може да изпадне човек. Сама разбирате, че не може да се даде еднозначен отговор защо човек ревнува - има много и различни причини, но когато става дума за болезнена ревност, то се касае за дълбока вътрешна неуверност и несигурност, както в собствената личност и ценност, така и като недоверие  към света и хората. Причините, както сама знаете, освен на темпераментово ниво, се коренят  в най-ранните детски години, опита и преживяванията. За да се справите или поне овладеете в някаква степен състоянието на прекомерна ревност,  се налага работа - психологическа работа в която да ви партнира специалист. Като бъдеш психолог знаете, че без значение дали имате някакви вътрешни проблеми или не ( а всеки човек ги има в някаква степен, но ги осъзнава в много различна),е  задължително  да преминете през лична терапия, ако ще работите с хора и ще ги подпомагате.  В случай че мотивацията ви да учите психология е свързана само с желанието да решите собствените си проблеми, е добре да знаете, че само знанието за човешката психика далече не е достатъчно за промяна. Ние сме насреща да ви подкрепим. Ако решите, можете да запищете безплатаната си сесия тук в сайта, за да поговорим и планираме обстойно стъпките. Хубав ден!

Cvetelina19

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: септември 13, 2012, 04:14:28 pm »
3дравейте, благодаря за бързия отговор. А как мога да се запиша за безплатната сесия?
Yo te esperare, nos sentaremos juntos frente al mar, y de tu mano podre caminar..

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: септември 14, 2012, 11:25:02 am »
Здравейте!
Нужно е да направите регистрация, различна от тази във форума през опцията "login" След това влизате чрез нея в личната ви страница, от където можете да запазите час на четна дата в 10:00,15:00 и 20:00ч.

Cvetelina19

• Member
  • *
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #4 -: септември 14, 2012, 05:27:40 pm »
 :o а как мога да направя тази различна регистрация? Извинявам се, но наистина не знам.

lady

• Member
  • *
  • Публикации: 76
    • Профил
« Отговор #5 -: септември 16, 2012, 10:16:54 am »
Вече имаш регистрация във форума, а сега трябва да се регистрираш и във сайта. Ето тук.  http://e-therapy.bg/ Горе вдясно.

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #6 -: септември 17, 2012, 02:05:49 pm »
Прави се през опцията "login" на заглавната страница на сайта. След това влизате чрез нея в личната ви страница, от където можете да запазите час на четна дата в 10:00,15:00 и 20:00ч.