Автор Тема: Как да се справя с фобията си  (Прочетена 1979 пъти)

cloverleaf

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
Как да се справя с фобията си
« -: октомври 14, 2012, 08:33:30 am »
Здравейте, имам проблем - преди година правих аборт и сега ме мъчи фобия, че съм бременна. На практика е невъзможно да съм, защото от година ползвам Депо провера инжекции, за които инжекции гаранцията е 100% предпазване. Обаче съм стигнала до там във фобията си, че физически усещам признаци на бременност - бърза умора, неприятни усещания при различни миризми, подръпване на пъпа, болки ниско в корема. Моля Ви дайте ми съвет как да приключа с тази фобия, защото вече говоря на всичките си приятели като луда и естествено никой не ми вярва, даже и самата аз не си вярвам. Благодаря!

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Re: Как да се справя с фобията си
« Отговор #1 -: октомври 15, 2012, 11:43:23 am »
Здравейте cloverleaf!
Благодарим ви за доверието към форума!
В споделеното от вас се четат няколко линии-те пряко или косвено са свързани със страха, за който пишете. От една страна къде е мястото на партньотра до вас? Подобен страх говори, че или не сте с човек, на когото можете да разчитате, или като цяло имате подобно отношение към мъжото присъствие в живота ви. От друга страна не сте написала на каква възраст сте. Възрастта плюс типа възпитание, в което бременността да речем е събитие, което коренно променя живота в посока на затваряне, проблеми, трудности, също определя зараждането на подобен страх. Не на последно място и доверието към самата себе си и това какво представлява на този етап беременността и раждането на дете. Не бива да пропускаме това  как е протекъл аборта, какво се е случило около това събитие? Когато всички тези факти се пренаредят и получите усещане за справяне и яснота, тогава и страха ще отшуми. Можете да използвате безплатната си сесия, за да поговорите със специалист тук в сайта.