Автор Тема: Силна зависимост към Марихуана - Помощ?  (Прочетена 5557 пъти)

Westboy

• Member
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте

На 26 години съм от София .....Реших първо да споделя за проблема си в този форум ,с надеждата да получа компетентно мнение, или поне съвет. Изчетох всички сходни теми , но не открих подобен случай.
Когато бях на 16 17 години , в училище пробвах марихуана , и в течение на времето започнах по редовно да пуша и по редовно ... от 19 годишен до ден днешен , нямам пропуснат ден. Всеки ден аз пуша , сам с приятели ,,без значение !!!! От един път на ден , вече са по 3 до 5 пъти ... От година ,може би вече усещам ,че това е голям проблем за мен ..Усещам че съм зависим ,,и тази мисъл ме побърква ! Като не съм пушил ,съм изключително изнервен и раздразнителен , немога да заспивам вечер ,,имам чувството че всичко ми е скучно и куб други депресий .....Станах асоциален ,,започнах да не харесвам хора ,,неискам да общувам .. единственият момент когато съм усмихнат е когато съм напушен !
Искам да кажа ,че всеки ден спортувам ,,ходя на фитнес .... ходя на работа , имам сериозна приятелка ( която незнае за проблема ми ) от близо 2 години сме заедно ,,и никога не ме е хващала .... На мен просто вече не ми личи в какво състояние съм ! Тя знае просто кога съм изнервен и кога не съм ,,а незнае причината ,,( тя е твърдо против употребата на каквото и да било наркотично вещество )!!
Изчел съм хиляди глупости , за марихуаната ,,, как е по полезна от цигарите ,как не създава зависимост и т.н
Глупости глупости и пак глупости ........ Изпитвам всичко на свой гръб ,,и ви уверявам , че това нещо незнам как да го спра ????? Пуша и цигари ,но не пия алкохол и капка , не ми понася ! От марихуаната се чувствам страхотно , изключително концентриран съм в работата си , тренирам по 2 часа на ден всичко е чудесно когато съм напушен :cry: , но като не съм депресията е жестока ,,крещя по всички и ще направя чудо ,само и само да съм напушен !!!!! Осъзнал съм проблема отлично ,,и силно желая да се откача от тая гадост ,,но все немога ...... Рекорда ми е един ден за 6 години :cry: .....
Ще се радвам да ме посъветвате ,как да постъпя ????

Предварително Благодаря :)

Ignat

• Member
  • *
  • Публикации: 66
    • Профил
    • Ел. поща
Re:Силна зависимост към Марихуана - Помощ?
« Отговор #1 -: юни 14, 2011, 03:46:32 pm »
Цитат
близо 2 години сме заедно ,,и никога не ме е хващала
Дрън, дрън! Пич ходи го рапзправяй това на някой, който знае за тревата само от едноименния сериал. ;D
Това което си го написал е възможно само, ако след всяка цигара си изпираш дрехите, изкъпваш се и после половин час си жабуриш устата с бензин.
Та, с две думи тоя постинг яко ми НАМИРИСВА на някаква партенка.
Ако случайно е истина, това което си написал, зависимостта ти отдавна е и психологическа и физиологическа, а това с писане по форумите не се лекува.
Върви на лекар специализиран в лечение на наркомании.
Ето един произволен линк от чичико Гугъл: http://www.dar-center.com/article/?article=580

Westboy

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: юни 14, 2011, 04:01:16 pm »
Ами заповядай в нас  Пич ,,,, и ще разбереш че не всичко е Гугъл  и постове
Едвали  ще напиша такъв сериал ,ако не е истина

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: юни 14, 2011, 05:32:16 pm »
Благодарим за доверието, което гласувахте на форума ни! За жалост, едва ли тук - в този формат ,ще можете  да получите точните препоръки и насоки за справяне. От поста Ви става ясно, че историята Ви с марихуаната датира от доста години, което предполага и сериозна зависимост. Необходимо е да потърсите помощ, най-добре в специализираните центрове, където да се вземат адекватни и комплексни мерки. Сам споделяте, че сте изчел всичко достъпно в нета по проблематиката, но това  по никакъв начин не е помогнало и няма как, тъй като лечението по  развита   зависимост към марихуаната,  е подобно на лечението при зависимости от  други психоактивни вещества.То включва когнитивно-поведенческа и системна психотерапия, идивидуално И групово консултиране, както и редовно посещение на срещи на групите за взаимопомощ. Осъзнал сте проблема си, осмислил сте нуждата от помощ и необходимостта от случването и, сега се налага да направите и практическите стъпки, тъй като само на ментално ниво няма как да се случи промяна в реалността - тя изисква  ДЕЙСТВИЕ. Добре е да преосмислите и отношенията с приятелката си, като се опиатате да я въведете в реалността си, за която тя рано или късно ще узнае. Колкото повече забавяте този момент, толкова повече ще нараства Вашата тревожност и напрежение, а от там и употребата на марихуана, а Вие ще се върите в този порочен кръг. От друга страна предприемайки стъпки към РЕАЛНОТО Ви справяне, ще Ви е напълно необходима подкрепата на най-близките Ви хора.
« Последна редакция: юни 14, 2011, 08:08:33 pm от etherapy »

Westboy

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: юни 14, 2011, 06:41:16 pm »
Благодаря  :) :)

Отговора определено , не е нужно да се коментира ..........

Найстина помагате Е-therapy  :)