ти така ли подходи към съпруга си когато решихте да си имате дете ? Така ли подхождаш към този с който живееш и за други семейни проблеми ?
WALL-E, хората са казали: според агата - и чалмата.

Значи... поставям се на мястото на Марели и ще говоря от първо лице.
Събрала съм се с мъж, който:
-
е непочтен с мен – държи ме в перманентен шах години наред относно това, ще имаме ли дете. Сори, по моите критерии това си е открит шантаж!
-
моите мечти са му през... карфура – знае, че искам да имам дете, но не застава на твърда позиция, за да ми даде ясна перспектива за живота;
-
държи се арогантно – „Проблемът е твой, оправяй се. Аз съм си окей.”
-
не прави секс с мен.
Ти казваш:
„защото ми е много трудно да си представя как един мъж ще изтърпи подобно поведение без да се раздели с жената която се държи така.”
А лесно ли ти е да си представиш как жена търпи подобно поведение, без да се раздели с мъжа?! Че пък и иска да се съчетае генетично с него! Мен по-скоро това ме озадачава.

Съветите, които съм дала в двата си поста (да, изпробвани са! Искаш ли подробности?

), са нещо като отчаян опит за кардио-пулмонарна реанимация, преди да обявя пациента за мъртъв. Макар да виждам, че вече е посинял.
Не, не ме е страх, че с тактиката си ще нажежа отношения, които той така или иначе вече е убил с незачитане и цинизъм. Все едно да внимавам да не настъпя умряло куче по опашката!
Стратегията, която препоръчвам, не е целесъобразна, но само в случай, че имам какво да губя. Пък с този мъж няма какво да губя – нито ме уважава, нито зачита мечтите ми, нито ме чука... Той вече собственоръчно ме е вкарал в меню „РАЗДЯЛА”. Оставил ми е единствено тъжната свобода да избера на кое подменю да кликна – на „
веднага” или на „
веднага, след като му натрия носа”.
И тъй като лично аз вярвам в отговорността към ближния

, всеки път бих кликнала на второто, за да го събудя и да му помогна да си научи урока.
Да го зарежа е важно, но да му отворя очите – безценно!