та мислиш ли че ще се справя без лекарска намеса ?
първо ми дай отговор ти на мене дали ще успея аз тази седмица да изплувам 50 метра под 30 секунди.
мислиш ли че за тези 2-3 седмици който говориш ще премине всичко .. най вече проблемът със съня и психичните проблеми ..
Ах, как ме изкушаваш да те бъзна в стил "Хектор"! Ама... като гледам, няма смисъл. Май приемаш нещата доста буквално.

Ще ти отговоря така: ако трябваше аз да спирам марихуаната, щях гарантирано да се оправя в най-краткия срок, който специалистите цитират като възможен. Защото познавам себе си и знам как действам, когато имам да решавам някакъв проблем. Като гледам, ти не действаш така. Следователно не мога да гадая колко време ще ти отнеме.
Ако си изчел линковете, там някъде се казваше, че
марихуаната не предизвиква физическа зависимост (която се лекува по-трудно), а
само психологическа. Другаде пишеше, че абстиненцията продължава от 6 месеца до три години, но мисля, че ставаше дума за по-твърди наркотици. (не четох чак пък толкова внимателно, виж си ти.) В крайна сметка едно е ясно: ще става все по-добре и по-търпимо, но цялостно възстановяване може да се постигне в някакъв период от порядъка на... 3-4 месеца да речем.
КРИТИЧНО ВАЖНОТО Е ти какво правиш, за да съкратиш тези срокове.
Умните хора са казали, че когато имаш здравословен проблем и потърсиш съвет и лечение,
ставате трима: ти, болестта и лекарят. Чиято страна вземеш ти, той ще победи. Ако оставиш лекаря сам да се бори с болестта ти, а ти седиш отстрани със скръстени ръце да им гледаш сеира, по-добре се отпиши. (Както правиш ти сега, ми се струва - седиш и готовански чакаш ние да ти прочетем, сдъвчем и подадем в човчицата информация, която ти е на един Гугъл разстояние! Ако това ти е моделът на справяне с проблемите, отсега мога да ти кажа, че и максималният срок от три години няма да ти стигне да се възстановиш.)
Иска се мотивация, стратегия, подходяща нагласа, решителност... Задължително се консултирай с психолог поне. Тук, в сайта. Без пари е!
Във връзка с мотивацията и нагласата в процеса на възстановяване ще ти дам един много пресен пример от личен опит.
Преди три седмици деветима души постъпваме в болница за една и съща операция.
Трима сме ентусиасти, шестима са... бе ей такива като теб.

Аз ги бъзиках, че са хипохондрици: "Ама кво ми е, ама ще ми мине ли? Кога ще мине? Оле, много ми е зле! Сигурно е рак!"
Хипохондриците бяха отишли, за да бъдат
осакатени, а ентусиастите бяхме там, за да
подобрим качеството си на живот.
Хипохондриците бяха там,
за да изгубят щитовидната си жлеза, ние трите бяхме там,
за да придобием по-хубави шии.
А реално в операционната ни се случва едно и също!!!!!!!!!!!!!!! Забележи обаче настройката!
И как после се отразява това на възстановяването?В реанимация: - след излизането от упойката хипохондриците ревнаха за обезболяващи, асистенти и подлоги.
- Ентусиастите отидохме сами до тоалетна, открихме как да се обръщаме, да ставаме, набарахме дистанционните на леглата и... просто си облекчихме живота.
След реанимация: Двете групички се обособихме.
- Хипохондриците не излизат от отделението, ентусиастите пушим и пием кафе на двора.
- Ентусиастите обсъждаме кви яки пичове са ни докторите и помощни техники за възстановяване - йога, медитации, тантри-мантри, хипохондриците обсъждат останалите си болежки.
- Нас докторите ни закачат кога ще полеем хубавата работа, хипохондриците закачат докторите да им измерят кръвното.
Последен ден: - Ентусиастите ни изписват, половината хипохондрици остават за допълнително наблюдение.
- Ентусиастите си разменяме телефони за контакт (звучат думи като "парти", "уиски", "гости"...), хипохондриците нещо заговорничат в коридора - силно възмутени! Накрая пристигат: "Как може да ни изписват?! Безхаберие! И тримата сме с по 37,6 температура!" Ентусиастките се споглеждаме: "Ми и ние сме с по толкова."
Днес на контролния преглед:- познай кои вече бяхме отдавна тръгнали на работа и кои си удължиха болничните;

- познай чии рани бяха зараснали добре и чии - зле; (една десет дни даже не яла и не мърдала, та беше получила сраствания с трахеята и, както се изрази докторът, "цял живот ще й подскачат циците като преглъща"!!!!!!!)
- познай кои бяхме в пълен състав и кои си бяха отложили прегледа, защото още ги е страх да стават от леглото... и т.н. и т.н.
asdd123, чаткаш ли какво ти казвам, или отново ще приемеш нещата буквално и ще кажеш "това няма нищо общо с мен"?
Можех да съкратя "
ентусиастите" и "
хипохондриците" на Е. и Х., но реших да ти оставя думите целички всичките сто пъти, за да ти стане досадно и да ги запомниш.

В заключение: на ентусиастите им минава бързо, добре, без усложнения и в най-късия възможен срок.
Хипохондриците даже може да влошат нещата до фаталност.
Аз не те познавам, но ти си се знаеш. Пресметни си сам за колко време ще ти мине.