Автор Тема: =  (Прочетена 19392 пъти)

hektor

• Member
  • *
  • Публикации: 653
    • Профил
Re: =
« Отговор #15 -: март 30, 2010, 02:34:27 pm »
Псалм 91. Препоръчват го за точно определени случаи.  ;)
Не ми се пише във форума. И въобще предпочитам да не коментирам.
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

CDman

• Member
  • *
  • Публикации: 1148
    • Профил
« Отговор #16 -: март 30, 2010, 02:48:54 pm »
Бизаре Бизаре !  :D За едно 'равно' що нещо изписахме  ;) - добре че не добави и други препинателни знаци  ;D  :P :P
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

VILLI

• Member
  • *
  • Публикации: 264
    • Профил
« Отговор #17 -: март 30, 2010, 02:55:53 pm »
Ха ха ха.... Ние добре си пишем, ама нищо не казваме. Много сме free  ;D ;D ;D

hektor

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #18 -: март 30, 2010, 05:02:36 pm »
Филмът е "Being There" с Питър Селърс.
http://www.imdb.com/title/tt0078841/
Приятно гледане ;)
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

Gita

• Гост
« Отговор #19 -: март 31, 2010, 11:13:03 am »
Една от най-големите заблуди според мен, която създава невероятни каши е когато някой се втурва да помага без да знае какво прави.
 Тук си много прав. Гледам как се мъчите около Shadow.
Скъпа Вили,  написала си повече думички от знак за равенство, но аз не можах да разбера, какво искаш да кажеш, извинявай... Затова те моля да доразгърнеш тезата си. ;)

Сюжета на разказания от Хектор филм според мен отива в две посоки: (1) Познатия в психологията феномен, че всичко е въпрос на ВЪЗПРИЯТИЕ - онова, което се чува от нас, не е същото, което е било казано...  (Схемата е СЕТИВА - МОЗЪЧНА ОБРАБОТКА - ИНТЕРПРЕТАЦИЯ)... Дори си спомням, как преди време един професор (по икономическа психология беше) ни казваше: "Колеги, аз каквото и да ви говоря, вие и без това ще чуете само онова, което вече знаете"...  (2) Ако казваш онова, което хората искат да чуят от тебе, ще си одобряван и можеш да стигнеш и до президентското място...

Вчера се порових да науча туй-онуй за Псалм 91 и попаднах на нещо много странно и весело :) Помните ли, че преди време тук бях цитирала един стих на Жак Превер. (Преписвах си го на ръка от книжката, която имам, тъй като не намерих този вариант (превод) в нета)... ...Е, търсейки информация относно Псалм 91 попаднах точно на този стих като коментар на псалма:))... Ето:  :D ПСАЛМ 91

Погледнах и няколко видео-клипчета:
Psalom 91 - makedonski
Псалм 91
Псалм 91 - песньовка
(тези на Vbox-a не успях да ги изгледам, защото тук те се зареждат много бавно...)

Попаднах и на някаква странна интерпретация за лидери  :D ::)  8) Лидерство в псалми
Псалм 91:1-16

Вероятно най-успокояващия текст в Библията е Псалм 91, който описва сигурността на вярващия във верността на Бога. Обещанията, описани тук, са и за лидерите:

1. Обещанието за Божието присъствие (Псалм 91:1-2) означава за лидера, че не е нужно да е самотен на върха.
2. Обещанието за Божията протекция (Псалм 91:3-4) означава за лидера, че когато поема риск или инициатива, Бог го пази от опасности.
3. Обещанието за Божият мир (Псалм 91:5-6) означава за лидера, че не е нужно да се чувства несигурен в непознати територии.
4. Обещанието за Божията перспектива (Псалм 91:7-10) означава за лидера, че Бог дава вечно видение за живот, на което можем да се доверим.
5. Обещанието за Божието промишляване (Псалм 91:11-13) означава за лидера, че каквито и да са нуждите, Бог ще ги снабди повече от изобилно.
6. Обещанието за Божията сила (Псалм 91:14) означава за лидера, че във всяка ситуация, Бог може да спаси и да помогне за достигане на поставените цели.
7. Обещанието за Божията вярност (Псалм 91:15-16) означава за лидера, че никоя молитва не остава неотговорена.

Но като цяло не разбрах много...
Затуй ако Хектор не ни разкаже повече, сме обречени на невежество;)))

Та такаааа...
Мм дааааа

Като ще сме на религиозна вълна, ето и моя любим bhajan:  :)
Satyam Shivam Sundaram (सत्यम् शिवम् सुन्दरम्)
« Последна редакция: март 31, 2010, 11:32:14 am от Gita »

hektor

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #20 -: март 31, 2010, 11:50:59 am »
Gita,
Ако бях чул този индийски напев по радиото смятай че щях да сменя станцията. ;D Някак много високи ми идват тези звуци. Но да ти кажа тази сутрин този индийски мотив ми подейства като настройката на оркестъра преди концерт. Кажи какво се пее, нещо за Шива ще да е ;D
А за псалма, пуснах го импулсивно. Беше ми препоръчан преди време от приятел. Уви не ми стана любим този псалм. Мисля че в Библията има къде по-силно въздействащи места.
Отначало помислих, че Бизар е човек разколебал се в последния момент преди да сподели какво му тежи. Но сега си мисля, че най-вероятно е от досадните спамери.
Но това както виждам направи темата доста свободна и пое част от офтопиците и мини чатовете които се пръскат по други теми.
А филма си го спомням смътно, но има нещо общо с виртуално-реално което се опитахме да дискутираме в една друга тема.
Бенджамин Франклин

Gita

• Гост
« Отговор #21 -: март 31, 2010, 12:06:40 pm »
Абе и аз така си помислих, че наслуки си го пуснал този псалм... :D
А за напева - сори за неудобството в ранните часове на деня!  ;D
Пусни си някоя любима песньовка да си оправиш вкуса...  ;) ...и се чувствай поздравен от мене с нея!

И на останалите - хубав ден от мен!

CDman

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #22 -: март 31, 2010, 12:30:38 pm »

hektor

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #23 -: март 31, 2010, 12:42:43 pm »
УАХАХАХАААА...
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Добре, добре СиДи.

Ето пък аз с какво се самопоздравих.
http://www.youtube.com/watch?v=RlNhD0oS5pk

Но СиДи мен ти обра овациите.  ;D ;D ;D
« Последна редакция: ноември 04, 2010, 12:27:19 pm от hektor »
Бенджамин Франклин

Gita

• Гост
« Отговор #24 -: март 31, 2010, 01:56:16 pm »
Хей...  :) :) :) Уауууууауауауауайййййейййййейййййеййййй  ;D

Страхотни са и двата поздрава!!! Сиди, толкова добър и точен избор!... А за Led Zeppelin какво да кажа... - любими са ми... Нищо, че песничката ми е набор ;)
А ето тези добре ги имитират музикално, но никога не могат да ги докарат на вид...  ;)
http://www.youtube.com/watch?v=SKJiVPt-KRQ

« Последна редакция: март 31, 2010, 01:58:25 pm от Gita »

CDman

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #25 -: март 31, 2010, 03:45:40 pm »
Хареса ви бохемската рапсодия а ?!  ;)

Надявам се сте изгледали и част от клипчетата в Favorites в дясно ;)

Само едно ми е интересно - кой пише репликите на двамата старци  ???

http://www.youtube.com/user/meepmeepmeepow#p/f/7/-mgxCR3Sbkw

Като имам в предивд колко време е на екран мъпет шоу  :o

И да не забравя да благодаря за темата на Бизар ! Иначе щяхме да оспамим (да не кажа друга дума започваша с 'ос' ;) )форума  ;D 

Айде да се разберем да си 'говорим' за общи неща само тук  :) Така де - така и така я подхванахме темата  ;)

Поздрав !

http://www.youtube.com/user/meepmeepmeepow#p/f/0/ysIzPF3BfpQ
« Последна редакция: март 31, 2010, 03:49:03 pm от CDman »

VILLI

• Member
  • *
  • Публикации: 264
    • Профил
« Отговор #26 -: март 31, 2010, 04:00:57 pm »
Бохемска рапсодия ми е любима. Браво СиДи  :) :-*

Gita

• Гост
« Отговор #27 -: март 31, 2010, 04:09:03 pm »
Хареса ви бохемската рапсодия а ?!  ;)

А, какво харесали, аз направо паднах:)))) На мене тя ми беше "настройката на оркестъра" за деня и много се радвам, че сподели линк към тази страничка...  :)
За репликите на култовите старци не се бях замисляла... Ще се поразровя като остане време...
« Последна редакция: март 31, 2010, 04:27:32 pm от Gita »

hektor

• Member
  • *
    • Профил
« Отговор #28 -: март 31, 2010, 04:52:30 pm »
Ааа... Гитааа... прочетохме, прочетохме. ;D
Успех утре! С теб сме ;)
Бенджамин Франклин

Gita

• Гост
« Отговор #29 -: март 31, 2010, 11:36:18 pm »
Хехе:) Мерси много!

Поздрави на всички (утре ще мога да надникна във форума, но не и да пиша...)
Хубав ден!