Автор Тема: Тотална липса на желание за секс  (Прочетена 22792 пъти)

Vourga

 • Гост
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #30 -: март 12, 2010, 01:30:28 pm »
Благодаря, Гита, за информацията! :)

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #31 -: март 15, 2010, 09:07:03 am »
Ами благодаря много на всички,които ми написахте! Аз мисля още тази седмица да си направя тези изследвания, които сме ми препоръчали. Между другото изследвания на щитовидните хормони си бях правила още тогава, когато преди време в писах, че търсех проблем в хормоните ми и нямаше отклонения, но открих антитела с/у щитовидната. Оказа се някакво автоимунно заболяване, което се казва Хашимото. Обаче лекаря ми каза, че няма лечение, т.к. собствения ми мозък е възприел щитовидната жлеза, като враг и с тези антитела я унищожава. Мога само да взимам някакви хранителни добавки (забравих им името) и това е. Не знам това може ли да бъде причината?!
А от друга страна ... тялото ми реагира на различни неща, просто с него не ми е ... не знам, наистина не знам, защо нямам желание и не се получава с него. А той е страхотен, обаче защо нямам никакво желание ... и съм в ситуация в която много се измъчвам.
... и искам нещо да променя, за да не се случва така, но не знам какво и как?!
А на гинеколог съм ходила (разбира се не посмях да споделя притесненията си от този род), но си направих всички изследвания, за да видя дали няма някакво отклонение и всичко беше ОК!

Gita

 • Гост
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #32 -: март 15, 2010, 10:54:24 am »
Аз мисля още тази седмица да си направя тези изследвания, които сме ми препоръчали. Между другото изследвания на щитовидните хормони си бях правила още тогава, когато преди време в писах, че търсех проблем в хормоните ми и нямаше отклонения, но открих антитела с/у щитовидната. Оказа се някакво автоимунно заболяване, което се казва Хашимото. Обаче лекаря ми каза, че няма лечение   :o - ??? , т.к. собствения ми мозък е възприел щитовидната жлеза, като враг и с тези антитела я унищожава. ...

??? Nikol , ти при какъв специалист ходи тогава? Ендокринолог или гинеколог едва ли ще те оставят, без да ти предпишат нещо! (Доколкото съм чувала, обикновено момичетата с хашимото приемат L-tiroxin или Euthyrox... Освен това трябва задължително да си следят нивата на ТСХ, ТАТ,  FT3 и FT4, и анти TPO. )

Ако зададеш в гугъл "ендокринолог" и града, в който живееш, със сигурност ще ти излязат адреси... Просто върви, не отлагай!... Там ще ти направят изследвания не само за ЩЖ... Иначе аз не съм много наясно с темата, но си мисля, че хашимото би могло да е свързано и с намалено либидо.
Ето на какви темички попаднах на пръв поглед из страниците на puls.bg  по повод на липсата на желание за секс: (просто копирам всичко, без да избирам много-много;) ... И все пак да не забравяме, че емоциите играят основна роля при секса...)

хашимото и липса на желание за секс
Женското либидо и цикличните хормонални промени
Сексуалните фантазии стимулират либидото
"У жените то също се влияе значително от техните мисли. При тях обаче стресовите ситуации и тревога по различни проблеми играят много по-голяма роля за половите функции. Желанието за сексуални взаимоотношения води и до възбуда и оргазъм. Контакт, осъществен без подходящото настроение, трудно би довел до такъв отговор. А то самото се влияе от много фактори. Либидото се разглежда на социално, психологично и неврофизиологично ниво."

Влияят ли оралните контрацептиви на сексуалното желание?
Какво е това вагинизъм?
Хормоналните промени - причина за вагинална атрофия
Билки за повишаване на женското либидо

А на тази страница намерих материалче, което на пръв поглед е трудно за четене... а за да виждаш текста добре, трябва просто да кликнеш върху заглавието...
Нарушения в женското сексуално здраве

Хубав ден! :)


« Последна редакция: март 15, 2010, 01:05:06 pm от Gita »

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #33 -: март 15, 2010, 11:27:49 am »

А от друга страна ... тялото ми реагира на различни неща, просто с него не ми е ... не знам, наистина не знам, защо нямам желание и не се получава с него. А той е страхотен, обаче защо нямам никакво желание ... и съм в ситуация в която много се измъчвам.
... и искам нещо да променя, за да не се случва така, но не знам какво и как?!


Защото ти е в 'кърпа вързан'  ;)
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #34 -: март 15, 2010, 01:04:05 pm »
Gita, много ти благодаря за полезните линкове! Бяха ми много полезни. Особено това за вагинизма – много интересна статия.

А относно авто-имнунното заболяване съм ходила на ендокринолог и той ми каза това, че няма нужда да пия лекарства (т.к. моите хормони са в норма и не се налага да пия допълнително). Само антителата са ми доста повишени, ама за тях нищо не може да се направи, така че гледам да не ги мисля.

CDman, не знам може и да си прав, т.к. не бих му изневерила никога, а и той на мен. И двамата сме си в „кърпа вързани”, ама това не би ли трябвало да е хубаво нещо?! А и да не е хубаво, какво – да му кажа да ми изневерява, за да ми събуди интереса ли?! Не става. И ето ме пак в омагьосания кръг.

Затова си мисля, че проблема е в мен. Сигурно е психологически, а може и да е от тези антитела (т.к. видях, че в едната статия пише точно за такъв проблем). Кой знае.

Обаче от това, което прочетох явно и други момичета са сблъскват с подобен проблем. Но как се справят с него?!

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #35 -: март 15, 2010, 01:29:01 pm »

Цитат: CDman, не знам може и да си прав, т.к. не бих му изневерила никога, а и той на мен. И двамата сме си в „кърпа вързани”, ама това не би ли трябвало да е хубаво нещо?! А и да не е хубаво, какво – да му кажа да ми изневерява, за да ми събуди интереса ли?! Не става. И ето ме пак в омагьосания кръг.

Изобщо нямах в предвид изневяра (никога не бих ти предложил даже) ;) Едва ли ще се събуди твоя интерес към него ако ти изневери. Това че употребяваш думата 'никога' ме навежда на мисълта, че смяташ връзката си с него за вечна и че той ще е винаги до теб. По-улегналите хора не биха се изразили така , но не е в това проблема. Как да то го обясня  ???
Ако улицата пред вас е с дупки всеки ден ще псуваш общината че не взима мерки. Един ден обаче - о чудо  :o - асвалт  :o  чисто новичка улица като извадена от списание. Седмица две ще и се радваш, ще ти е кеф да ходиш по нея , но след месец вече няма да я забелязваш - ще го приемеш за нормално и така докато някой не я разкопае  ;) (както става обикновено) и ето че ден след разкопките - пак започваш да си мечтаеш за хубавата равна улица. (край на примера)
В  момента ти си в положение на свикнала с всичко хубаво с него - или поне аз разбирам така от обясненията ти. Вместо да си мислиш за изневяра - вземи и си представи живота си без него т.е. ако си сама. И после пак драсни някой ред  ;)
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #36 -: март 15, 2010, 02:58:07 pm »
CDman, имаш право за това, което си ми написал. Той е прекрасен, добър и мил, но същевременно и с нищо не можем да се изненадаме вече. С времето и нещата взеха да не са и толкова романтични, колкото бяха в началото и може би това също допринесе за проблема. Въпроса е там, че сме заедно от цяла вечност и така както ги виждам нещата предполагам, че малко сме си помръзнали вече.
А живота без него, ами предполагам, че ще ми е тъжно и самотно без него в началото, но след този период все някой някога ще се появи в живота ми и кой знае дали ще е по-добър или не. А и дали след време няма да се чувствам както сега?! Кой знае...
Затова да се разделя с него, го оставям, като последен вариант.
Но е факт, че много отдавна не изпитвам не само удоволствие, но и самата аз не искам да стигаме до физическа близост. Сякаш желанието ми абсолютно се е изпарило. Но иначе си много прав и действително го приемам, като даденост. Според теб как да постъпя в този случай?! Как да изтрия това усещане за „даденост”?! Според мен е невъзможно.

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #37 -: март 15, 2010, 04:41:51 pm »
Ама моля ти се стига с тая романтика! Розови сърчица , цветенца всеки ден - сещам се за романтиките на Жорето (joro85) с ваните пълни с шампанско и Окрасите с розови листенца на спалнята  ::)

Копирам дословно:

само няколко ще изброя,като правя предварителната уговорка,че аз не съм момче,което прави нещо еднократно и си казва това е достатъчно,напротив,постоянно се старая да има такова напрежение в очакване на нещо хубаво,винаги поддържам огъня.....Някои от примерите са правене на любов на легло от рози и стая-аранжирана тип джунгла с много растителност ; вана с листа от рози и с тези листа бях написал нещо + шампанско и т.н. ; коридори от свещи и различна окраса ; вързвал съм и очите с шал и съм я водел на различни места,без тя да знае къде е това,а там са ни е чакало вечеря на свещи и уникална обстановка,виждаше се целия град от въпросното място....
Гадост ! ::)  А най ми е интересно как са правили любов на 'леглото от рози' ;) Вярно че факирите спят на легла от пирони ама секс ;) (занасям се) ;)

Тия сериални романтики само ви мътят мозъка - все едно не си давате сметка че са просто декор  ???

Не знам как да ти дам съвета, който искаш, но мисля че пропускаме нещо. Прочетох пак всичките ти постове и не намерих някъде да говориш за някакъв социален живот - срещи с приятели, познати, раздумки за глупости и подобни. Само в един пост споменаваш че 'другите покрай теб имат прекрасен сексуален живот' (в което не те съветвам да вярваш). Ако от 5 години си само с него и с работата - било тя и различна - естествено е да се получи подобен проблем , а имено 'свикване' или 'рутина' - както ти харесва. В същност подобна ситуация настъпва след появата на деца, но тогава проблемите, а и самия живот се променят много.
Ако не е така - то не се вижда от постовете ти, но ако е - намерете начин да се събирате с колеги, приятели, нови хора. Ако не друго - то поне ще имате за какво да си говорите след подобни сБИРки  ;) Пак казвам - може и да греша - това чета, това знам.
 
« Последна редакция: март 15, 2010, 04:51:24 pm от CDman »
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

kometa

 • Member
 • *
 • Публикации: 143
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #38 -: март 15, 2010, 06:10:46 pm »
Ама моля ти се стига с тая романтика! Розови сърчица , цветенца всеки ден .....Тия сериални романтики само ви мътят мозъка - все едно не си давате сметка че са просто декор  ???
Ай стига бе, СиДи! Какво и е лошото на романтиката и на това, че на момичето и липсва? Ми и на мен ми липсва , защото знам, че романтика може да има и в един 20 годишен брак. Ако щеш ми вярвай! Моята леля и чичо са женени към 40 години и още се гледат влюбено. А най- добрата ми приятелка получава постоянно романтични изненади от мъжа си - и те имат вече няколко години брак.
Ама вие мъжете наистина сте странни създания - не ми в тази тема място да пиша..........Против романтиката са тези, дето не са романтици.
Ми аз не искам такъв мъж!
Никол, извинявай, че ти оспамих темата!

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #39 -: март 16, 2010, 09:22:46 am »
CDman, най-напред за романтичното-лирично отклонение, което си копирал ... ;))) ами направо да му беше пуснал и номера на този човек ;))) като гледам и аз и kometa, а сигурно ще има и други момичета тук, сме от „романтичния” тип ;))), та много щяхме да се зарадваме на номера му ;)))  Шегувам се, разбира се ;)))

А иначе ние нямаме деца (все пак не сме женени още). Относно събиранията с приятели, ами ... такива просто няма. Той е по-скоро домошар. Не излизаме много заедно. Аз имам много колежки и приятелки и почти всеки ден или пием кафе или се разхождаме по магазините „по женски” (но на него не му е интересно да идва с мен по магазините и това ми се вижда разбираемо), а приятелките ми са „винаги готови” за това. На мен лично би ми било приятно да ходим някъде и с него, ама трябва да му кажа днес отиваме там и ще дойде, но като не му идва от вътре да се сети сам и на мен не ми е приятно така насила. Затова не го мъча.

Нещо което забравих да спомена в началото - причината да си мисля, че проблема е само в мен, че съм се чувствала по подобен начин и с предишни приятели, които съм имала. Сякаш ми е хубаво с всеки един от тях, но това го отлагам, отлагам, ако може съвсем за накрая и след определен период от време сякаш губя интерес или по-точно желание (разбира се, никога не се е задълбочавал проблема колкото сега). Проблема е, че това се повтаря. Обаче сегашния ми приятел наистина си заслужава. И предполагам, че проблема е само при мен. Може би повече е психологически, а може и да е нещо с хормоните или нещо др. което не знам?! Не знам ... ти какво мислиш?!


CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #40 -: март 16, 2010, 09:51:59 am »
Ами изчети до край темата на Жорето ще видиш до къде я е докарал с подобна романтика. То бива да си романтичен но той се е улял  ::)

Ми аз не искам такъв мъж!

Мисля че уточнихме вече че нямаш нужда от никакви мъже  :D чети си старите постове от време на време  ;D

CDman, най-напред за романтичното-лирично отклонение, което си копирал ... ;))) ами направо да му беше пуснал и номера на този човек ;))) като гледам и аз и kometa, а сигурно ще има и други момичета тук, сме от „романтичния” тип ;))), та много щяхме да се зарадваме на номера му ;)))  Шегувам се, разбира се ;)))

 Относно събиранията с приятели, ами ... такива просто няма. Той е по-скоро домошар. Не излизаме много заедно.

Относно романтиката на Жорето - явно ви изглежда много вълнуващо, но лично аз не съм впечатлен. Да подариш цвете е хубаво, но ако подаряваш всеки ден цветя  :o виж примера с улицата по-горе  ;) Пък и сега нямате ангажименти, ако имаш време за половинката само и единствено след като са заспали децата и си каталясал от грижи - все си мисля че ще тръгнеш да редиш свещи по пода или ще вземеш да ръсиш рози по леглото , но сега и да ви го кажа - нито ще ме разберете, нито ще ми повярвате ;)

А с последния си пост Никол ме навеждаш на мисълта че вече си живеете като след 10 годишен брак. Ти с приятелки, той пред комп-а , няма за какво толкова да си говорите, вечер си лягате с мисълта 'офф пак същото като вчера' - почти 90% съм уверен че секса е станал просто рутина. Това е което виждам аз.
От тук натам обаче си ти - намерете си общи занимания т.е. ти намери защото сега както казах имате много време (но още не го знаете).
Това е мненето ми  :)

Успех ! 
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #41 -: март 16, 2010, 11:20:11 am »
Абсолютно си прав CDman, точно така се чувствам все едно сме от 100 години заедно. А секса е направо по задължение. Ама тогава как има двойки, които живеят цял живот заедно и все още им е хубаво?! При нас просто магията изчезна и сега всичко е едно такова ...
Мога да го накарам да правим неща заедно и да излизаме повече, но така пък той няма да се чувства щастлив, т.к. не обича шумните кръчми и т.н. места.
Ама дори и да имаме по-богат социален живот, това дали ще се отрази на сивотата в отношенията ни?! Държа на него страшно много, обаче стигне ли се до секс и ... май си оставам само с държането на него, желанието и тръпката я няма вече :(
Иначе много ТИ благодаря за хубавите съвети и за цялото търпение покрай обърканите ми постове!

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #42 -: март 16, 2010, 11:48:11 am »
желанието и тръпката я няма вече :(

Aйде пак до 'тръпката' стигнахме  ;D Божееееее боже дай ми сили  :D
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

Gita

 • Гост
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #43 -: март 16, 2010, 03:08:13 pm »
Ох, не е малко офтопика, но нека и аз да се изкажа...  ;)

Според мене романтиката е въпрос на личностен характер и на темперамент, а не на външни обстоятелства...
Е, разбира се че ако някой е, както се казва, "сухарче", може  до известна степен определена ситуация да му е от полза... но като цяло бързо се усеща, че е друга настройката...

Иначе аз след този с розите и шампанското не бих тичала...  ::) :D (Той ми е всичко друго, но не и романтичен...  ;))
« Последна редакция: март 16, 2010, 03:14:15 pm от Gita »

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #44 -: март 16, 2010, 04:40:04 pm »
Според мене романтиката е въпрос на личностен характер и на темперамент, а не на външни обстоятелства...
Точно така !!  ;D ;D ;D ;D ;D

Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"