Автор Тема: Тотална липса на желание за секс  (Прочетена 31527 пъти)

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #30 -: март 15, 2010, 11:27:49 am »

А от друга страна ... тялото ми реагира на различни неща, просто с него не ми е ... не знам, наистина не знам, защо нямам желание и не се получава с него. А той е страхотен, обаче защо нямам никакво желание ... и съм в ситуация в която много се измъчвам.
... и искам нещо да променя, за да не се случва така, но не знам какво и как?!


Защото ти е в 'кърпа вързан'  ;)
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #31 -: март 15, 2010, 01:04:05 pm »
Gita, много ти благодаря за полезните линкове! Бяха ми много полезни. Особено това за вагинизма – много интересна статия.

А относно авто-имнунното заболяване съм ходила на ендокринолог и той ми каза това, че няма нужда да пия лекарства (т.к. моите хормони са в норма и не се налага да пия допълнително). Само антителата са ми доста повишени, ама за тях нищо не може да се направи, така че гледам да не ги мисля.

CDman, не знам може и да си прав, т.к. не бих му изневерила никога, а и той на мен. И двамата сме си в „кърпа вързани”, ама това не би ли трябвало да е хубаво нещо?! А и да не е хубаво, какво – да му кажа да ми изневерява, за да ми събуди интереса ли?! Не става. И ето ме пак в омагьосания кръг.

Затова си мисля, че проблема е в мен. Сигурно е психологически, а може и да е от тези антитела (т.к. видях, че в едната статия пише точно за такъв проблем). Кой знае.

Обаче от това, което прочетох явно и други момичета са сблъскват с подобен проблем. Но как се справят с него?!

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #32 -: март 15, 2010, 01:29:01 pm »

Цитат: CDman, не знам може и да си прав, т.к. не бих му изневерила никога, а и той на мен. И двамата сме си в „кърпа вързани”, ама това не би ли трябвало да е хубаво нещо?! А и да не е хубаво, какво – да му кажа да ми изневерява, за да ми събуди интереса ли?! Не става. И ето ме пак в омагьосания кръг.

Изобщо нямах в предвид изневяра (никога не бих ти предложил даже) ;) Едва ли ще се събуди твоя интерес към него ако ти изневери. Това че употребяваш думата 'никога' ме навежда на мисълта, че смяташ връзката си с него за вечна и че той ще е винаги до теб. По-улегналите хора не биха се изразили така , но не е в това проблема. Как да то го обясня  ???
Ако улицата пред вас е с дупки всеки ден ще псуваш общината че не взима мерки. Един ден обаче - о чудо  :o - асвалт  :o  чисто новичка улица като извадена от списание. Седмица две ще и се радваш, ще ти е кеф да ходиш по нея , но след месец вече няма да я забелязваш - ще го приемеш за нормално и така докато някой не я разкопае  ;) (както става обикновено) и ето че ден след разкопките - пак започваш да си мечтаеш за хубавата равна улица. (край на примера)
В  момента ти си в положение на свикнала с всичко хубаво с него - или поне аз разбирам така от обясненията ти. Вместо да си мислиш за изневяра - вземи и си представи живота си без него т.е. ако си сама. И после пак драсни някой ред  ;)
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #33 -: март 15, 2010, 02:58:07 pm »
CDman, имаш право за това, което си ми написал. Той е прекрасен, добър и мил, но същевременно и с нищо не можем да се изненадаме вече. С времето и нещата взеха да не са и толкова романтични, колкото бяха в началото и може би това също допринесе за проблема. Въпроса е там, че сме заедно от цяла вечност и така както ги виждам нещата предполагам, че малко сме си помръзнали вече.
А живота без него, ами предполагам, че ще ми е тъжно и самотно без него в началото, но след този период все някой някога ще се появи в живота ми и кой знае дали ще е по-добър или не. А и дали след време няма да се чувствам както сега?! Кой знае...
Затова да се разделя с него, го оставям, като последен вариант.
Но е факт, че много отдавна не изпитвам не само удоволствие, но и самата аз не искам да стигаме до физическа близост. Сякаш желанието ми абсолютно се е изпарило. Но иначе си много прав и действително го приемам, като даденост. Според теб как да постъпя в този случай?! Как да изтрия това усещане за „даденост”?! Според мен е невъзможно.

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #34 -: март 15, 2010, 04:41:51 pm »
Ама моля ти се стига с тая романтика! Розови сърчица , цветенца всеки ден - сещам се за романтиките на Жорето (joro85) с ваните пълни с шампанско и Окрасите с розови листенца на спалнята  ::)

Копирам дословно:

само няколко ще изброя,като правя предварителната уговорка,че аз не съм момче,което прави нещо еднократно и си казва това е достатъчно,напротив,постоянно се старая да има такова напрежение в очакване на нещо хубаво,винаги поддържам огъня.....Някои от примерите са правене на любов на легло от рози и стая-аранжирана тип джунгла с много растителност ; вана с листа от рози и с тези листа бях написал нещо + шампанско и т.н. ; коридори от свещи и различна окраса ; вързвал съм и очите с шал и съм я водел на различни места,без тя да знае къде е това,а там са ни е чакало вечеря на свещи и уникална обстановка,виждаше се целия град от въпросното място....




Гадост ! ::)  А най ми е интересно как са правили любов на 'леглото от рози' ;) Вярно че факирите спят на легла от пирони ама секс ;) (занасям се) ;)

Тия сериални романтики само ви мътят мозъка - все едно не си давате сметка че са просто декор  ???

Не знам как да ти дам съвета, който искаш, но мисля че пропускаме нещо. Прочетох пак всичките ти постове и не намерих някъде да говориш за някакъв социален живот - срещи с приятели, познати, раздумки за глупости и подобни. Само в един пост споменаваш че 'другите покрай теб имат прекрасен сексуален живот' (в което не те съветвам да вярваш). Ако от 5 години си само с него и с работата - било тя и различна - естествено е да се получи подобен проблем , а имено 'свикване' или 'рутина' - както ти харесва. В същност подобна ситуация настъпва след появата на деца, но тогава проблемите, а и самия живот се променят много.
Ако не е така - то не се вижда от постовете ти, но ако е - намерете начин да се събирате с колеги, приятели, нови хора. Ако не друго - то поне ще имате за какво да си говорите след подобни сБИРки  ;) Пак казвам - може и да греша - това чета, това знам.
 
« Последна редакция: март 15, 2010, 04:51:24 pm от CDman »
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

kometa

 • Member
 • *
 • Публикации: 143
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #35 -: март 15, 2010, 06:10:46 pm »
Ама моля ти се стига с тая романтика! Розови сърчица , цветенца всеки ден .....Тия сериални романтики само ви мътят мозъка - все едно не си давате сметка че са просто декор  ???
Ай стига бе, СиДи! Какво и е лошото на романтиката и на това, че на момичето и липсва? Ми и на мен ми липсва , защото знам, че романтика може да има и в един 20 годишен брак. Ако щеш ми вярвай! Моята леля и чичо са женени към 40 години и още се гледат влюбено. А най- добрата ми приятелка получава постоянно романтични изненади от мъжа си - и те имат вече няколко години брак.
Ама вие мъжете наистина сте странни създания - не ми в тази тема място да пиша..........Против романтиката са тези, дето не са романтици.
Ми аз не искам такъв мъж!
Никол, извинявай, че ти оспамих темата!

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #36 -: март 16, 2010, 09:22:46 am »
CDman, най-напред за романтичното-лирично отклонение, което си копирал ... ;))) ами направо да му беше пуснал и номера на този човек ;))) като гледам и аз и kometa, а сигурно ще има и други момичета тук, сме от „романтичния” тип ;))), та много щяхме да се зарадваме на номера му ;)))  Шегувам се, разбира се ;)))

А иначе ние нямаме деца (все пак не сме женени още). Относно събиранията с приятели, ами ... такива просто няма. Той е по-скоро домошар. Не излизаме много заедно. Аз имам много колежки и приятелки и почти всеки ден или пием кафе или се разхождаме по магазините „по женски” (но на него не му е интересно да идва с мен по магазините и това ми се вижда разбираемо), а приятелките ми са „винаги готови” за това. На мен лично би ми било приятно да ходим някъде и с него, ама трябва да му кажа днес отиваме там и ще дойде, но като не му идва от вътре да се сети сам и на мен не ми е приятно така насила. Затова не го мъча.

Нещо което забравих да спомена в началото - причината да си мисля, че проблема е само в мен, че съм се чувствала по подобен начин и с предишни приятели, които съм имала. Сякаш ми е хубаво с всеки един от тях, но това го отлагам, отлагам, ако може съвсем за накрая и след определен период от време сякаш губя интерес или по-точно желание (разбира се, никога не се е задълбочавал проблема колкото сега). Проблема е, че това се повтаря. Обаче сегашния ми приятел наистина си заслужава. И предполагам, че проблема е само при мен. Може би повече е психологически, а може и да е нещо с хормоните или нещо др. което не знам?! Не знам ... ти какво мислиш?!


CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #37 -: март 16, 2010, 09:51:59 am »
Ами изчети до край темата на Жорето ще видиш до къде я е докарал с подобна романтика. То бива да си романтичен но той се е улял  ::)

Ми аз не искам такъв мъж!

Мисля че уточнихме вече че нямаш нужда от никакви мъже  :D чети си старите постове от време на време  ;D

CDman, най-напред за романтичното-лирично отклонение, което си копирал ... ;))) ами направо да му беше пуснал и номера на този човек ;))) като гледам и аз и kometa, а сигурно ще има и други момичета тук, сме от „романтичния” тип ;))), та много щяхме да се зарадваме на номера му ;)))  Шегувам се, разбира се ;)))

 Относно събиранията с приятели, ами ... такива просто няма. Той е по-скоро домошар. Не излизаме много заедно.

Относно романтиката на Жорето - явно ви изглежда много вълнуващо, но лично аз не съм впечатлен. Да подариш цвете е хубаво, но ако подаряваш всеки ден цветя  :o виж примера с улицата по-горе  ;) Пък и сега нямате ангажименти, ако имаш време за половинката само и единствено след като са заспали децата и си каталясал от грижи - все си мисля че ще тръгнеш да редиш свещи по пода или ще вземеш да ръсиш рози по леглото , но сега и да ви го кажа - нито ще ме разберете, нито ще ми повярвате ;)

А с последния си пост Никол ме навеждаш на мисълта че вече си живеете като след 10 годишен брак. Ти с приятелки, той пред комп-а , няма за какво толкова да си говорите, вечер си лягате с мисълта 'офф пак същото като вчера' - почти 90% съм уверен че секса е станал просто рутина. Това е което виждам аз.
От тук натам обаче си ти - намерете си общи занимания т.е. ти намери защото сега както казах имате много време (но още не го знаете).
Това е мненето ми  :)

Успех ! 
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

nikol

 • Member
 • *
 • Публикации: 13
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #38 -: март 16, 2010, 11:20:11 am »
Абсолютно си прав CDman, точно така се чувствам все едно сме от 100 години заедно. А секса е направо по задължение. Ама тогава как има двойки, които живеят цял живот заедно и все още им е хубаво?! При нас просто магията изчезна и сега всичко е едно такова ...
Мога да го накарам да правим неща заедно и да излизаме повече, но така пък той няма да се чувства щастлив, т.к. не обича шумните кръчми и т.н. места.
Ама дори и да имаме по-богат социален живот, това дали ще се отрази на сивотата в отношенията ни?! Държа на него страшно много, обаче стигне ли се до секс и ... май си оставам само с държането на него, желанието и тръпката я няма вече :(
Иначе много ТИ благодаря за хубавите съвети и за цялото търпение покрай обърканите ми постове!

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #39 -: март 16, 2010, 11:48:11 am »
желанието и тръпката я няма вече :(

Aйде пак до 'тръпката' стигнахме  ;D Божееееее боже дай ми сили  :D
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

Gita

 • Гост
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #40 -: март 16, 2010, 03:08:13 pm »
Ох, не е малко офтопика, но нека и аз да се изкажа...  ;)

Според мене романтиката е въпрос на личностен характер и на темперамент, а не на външни обстоятелства...
Е, разбира се че ако някой е, както се казва, "сухарче", може  до известна степен определена ситуация да му е от полза... но като цяло бързо се усеща, че е друга настройката...

Иначе аз след този с розите и шампанското не бих тичала...  ::) :D (Той ми е всичко друго, но не и романтичен...  ;))
« Последна редакция: март 16, 2010, 03:14:15 pm от Gita »

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #41 -: март 16, 2010, 04:40:04 pm »
Според мене романтиката е въпрос на личностен характер и на темперамент, а не на външни обстоятелства...
Точно така !!  ;D ;D ;D ;D ;D

Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

zagadka

 • Member
 • *
 • Публикации: 47
  • Профил
Re:Тотална липса на желание за секс
« Отговор #42 -: юни 07, 2011, 10:10:11 am »
влизам тук за първи път и попадам на тема с толкова бисери,че ако и другите теми ,които ще прочета ме забавляват така,ставам постоянното присъствие ;D
Никол,имам подобен на твоя проблем,с тази разлика,че нямам нужда от секс,не се сещам,но започна ли всичко си е ок.Напоследък обаче правим секс веднъж на 2 месец и то един такъв никакъв-бърз.Не,че се оплаквам де.Но интересно,че когато сме някъде с приспиване,на хотел,секса става като да се виждаме за първи път-отдолу,отгоре...хахха...Обаче никой не проявява инициатива да ходим често на такива места...Ама аз и за това съм в този форум де-имам около 200 проблема за решаване

п.п.Този "романтичен"Жоро ми седи малко много напудрен,не обичам такива мъже,предпочитам ги лоши момчета,но мъжкарчета и грижовни.

svetulka

 • Member
 • *
 • Публикации: 21
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #43 -: август 09, 2013, 09:44:07 pm »
Авторката, успя ли да разбереш причината и да преодолееш проблема?
Питам защото моя приятелка е в подобна ситуация. И е притеснена, не знае какво да прави.

svetulka

 • Member
 • *
 • Публикации: 21
  • Профил
Re: Тотална липса на желание за секс
« Отговор #44 -: август 23, 2013, 04:58:14 pm »
Цитат
Добър ден искам да попитам На 30 години съм и имам проблем с желанието за секс, семейна съм, партньора ми е един и същ, женени сме от 10 години и изведнъж нямам никакво желание за секс сигурно имам проблем, болна съм нещо? Как да се лекувам , какво да правя?

Цитат
Dr. Erov - сексолог:

Сексуалното желание може да бъде намалено или липсващо в резултат на заболявания на щитовидната жлеза, съдови, гинекологични заболявания, при депресивни състояния, хронична умора, заради определени медикаменти и много други. За да се установи причината, трябва да си направите конкретни изследвания и да проведем един по-задълбочен разговор.   

http://forum.framar.bg/topic2439-100.html

Горния цитат посочих в случай, че някой има подобен проблем.