Така е ! Няма такава практика , но е хубаво да знаем кое и как се е променило.
Лично аз съм на мнение, че всяко време и всяко място е подходящо да споделиш, че ще започнеш да уважаваш човека, който се грижи за теб. Радвам се, че си започнал да мислиш по този начин. По-късно, когато дай боже и ти имаш деца ще го разбереш още по-добре но за това има време. Постъпваш правилно - само това мога да кажа.
И едно малко уточнение. Има разлика между това да се страхуваш и това да си предпазлив. Страхът е заложен във всички живи същества като част от инстинкта за самосъхранение - той е естествена реакция на нещо, което застрашава живота, докато предпазливостта е начин да избегнеш опасните ситуации, които евентуално биха те застрашили. Ако всичко беше само страх аз за нищо на света нямаше да се кача да карам кола, което обаче не ми пречи да карам максимално предпазливо. Последния петък получих поредния нагледен урок какво може да стане ако не внимаваш но да не се отклонявам. Напоследък много се бъркат понятията страх и смелост. Пример мога да дам с поредната трагична и безмислена смърт на сноубордиста. Сигурно се е мислел за много смел като се е спускал по необработени писти. Ето и резултата - лавина и опело. Впечатление ми направи изказването на негов приятел, който със сълзи на очи сподели, че въпреки всичко ще продължават да се спускат нелегално защото “ако няма риск няма адреналин” (или нещо подобно). Сигурно и той се смята за много смел, но в същност си е просто безразсъден. Като “смели” аз определям постъпките на хора, които рискуват живота си за да помогнат на други хора. Никаква смелост не е да се спускаш по чукарите рискувайки живота си или да караш със 200 км по магистралата. Не знам колко по-интересен става живота ако си толкова “смел” но съм почти сигурен, че става по-къс. Предполагам че ще има хора, които мислят и по друг начин - въпрос на гледна точка.
Какво друго мога да кажа. Чета поста ти и се ядосвам. Ядосвам се, че цялото това безхаберие и безвластие отнема младостта ви. Мама му стара !!! Сега трябва да имате съвсем други проблеми, а не да се чудите как да оцелявате. Остаряхте без време !! Скапана работа !! А като знам как си живуркат нЕкои хора ...

Боже !!

Колко мъка има по този свят боже !!