Автор Тема: Петък - ден на майстора ;)  (Прочетена 60976 пъти)

kometa

 • Member
 • *
 • Публикации: 143
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #180 -: юли 12, 2010, 10:16:32 am »
Е, какво да правим сега? Който спечелил, спечелил - честито на испанците! Е, Гита ти трябва да почерпиш цялата компания, и Йоресте също!!!!! ;D

Да си призная честно хич не ми хареса играта на холандците - язък им за барута - какви фиести имаше тук като знам, какво чудо, а то- пълна скука на финала. Прав е СиДи.

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #181 -: юли 16, 2010, 10:57:03 am »
Tъй като в последните петъчни теми наблегнах на снимките - днес ще ви избода очите да четете (ако ви се чете де ;) ) едни смешни неща, които изкопах от нет-а:

Моля !  :)
.....
"Здравей, скъпа дъще! Ако получиш това писмо, значи е пристигнало при теб. Ако не го получиш, обади ми се и ще ти го напиша пак. Пиша ти да бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо. Времето тук е хубаво.

Миналата седмица валя само два пъти: веднъж в началото на седмицата валя три дни и към края на седмицата валя още четири дни. Между другото за онова палтенце, което искаше, чичо ти Васко каза, че ще дойде много тежко за колет с тия големи масивни копчета, та за това ги отрязах.

Заший си ги обратно, сложила съм ги в десния джоб на палтенцето.

Баща ти си намери нова работа. Сега под него са 500 човека! Коси тревата на гробищата. Сестра ти Сийка наскоро се омъжи и чака дете. Още не знаем какъв пол ще е бебето, така че засега не мога да ти кажа, чичо или леля

ще ставаш. Ако е момиче, сестра ти иска да го кръсти на мен. Малко странно решение, да си кръсти дъщерята Мама. С брат ти Тони наскоро се случи интересна случка: затвори си колата, а ключовете останаха вътре.

Наложи му се да се върне пеша до вкъщи (10 километра!), за да вземе резервните ключове и да ни пусне да излезем от колата. Ако случайно срещнеш леля си Юлия, предай й поздрави от мен. Ако не я срещнеш, нищо не й казвай.

Мама P.S. : Исках да ти пратя малко пари, обаче вече залепих пощенския плик.
 
 

…..
Писмо от мама
Мили Ваньо!
Ако четеш сега тази страница, това означава, че най-сетне ти е свършил интернета. Не се опитвай да звъниш на нашия доставчик или да бърникаш в настройките на браузъра.
Трябва да направиш следното:
- Върви в аптеката на ъгъла, купи лекарства за дядо - рецептите са в антрето, на лавицата под огледалото. Освен това, иди в кварталния магазин - вземи 2 пакета 1,5% мляко, кашкавал на резени и кутия чай. От плод-зеленчука до спирката купи 2 кг картофи, половин кило лук и 1 зелка. Запази всички касови бележки.
- Забравих си мобилния. Звънни на баща си на работа, кажи, че снимките няма да станат днес. Предай му също, че го моля да вземе прането от химическото на връщане от работа. Преди да звъннеш пусни програмата с иконка на телефон (на десктопа в горния десен ъгъл) и запиши отговора на татко си във файл с разширение *.wav.
- Напиши си домашните - туй че имаш само по математика не е повод да го оставяш за довечера. Страници от учебника - 116, 121 и 118. Внимавай с трета задача - трябва да съставиш уравнение, а не да докарваш отговора под задачата (и без туй в него има печатна грешка). На останалите задачи не са дадени отговори.
- След това си разтреби стаята. Като прибереш всичко, преброй частите на конструктора в пластмасовата кофа, броя дискове с игри на лавицата, броя колички в кутията и броя роботчета.
- След това можеш да отвориш браузъра и да напишеш като адрес http://получените числа, разделени с точки.
- Ще ти се отвори таблицата за управление на акаунтите на нашата домашна подмрежа. За да получиш достъп до нея, въведи в прозорчето ”парола” отговорите на втора, трета и първа задача от учебника.
- Намери в лявата колонка нашия IP и внимателно въведи в съседното прозорче /където е ”начин на разплащане - с карта”/ двете последни цифри от всяка касова бележка (от кода, който е най-долу): общо за зеленчуци, чай, мляко+хляб, сустак, флексалис и билкова настойка. Допълни до края с нули и натисни бутона ”ОК”.
- След това можеш да ползваш интернет отново. Ако случайно се обади ядосан чичко, който твърди, че е ”системен администратор” и почне да псува в слушалката, пусни му записа на отговора на баща ти от файла.

Надявам се, че ще успееш. А аз като се върна довечера, ще ти разкажа приказка как една малка хакерка със своята група някога разбивала сървърите на Майкрософт и на арабските терористи.

Целувам те!
Мама


….
Случка в магазин за авточасти
Вечер след края на работния ден. Магазин за авточасти. Само един продавач и опашка от около 10 човека. Продавача работи доста добре, но опашката все пак се движи бавно - докато намери частта в каталога, докато провери в компютъра, туй - онуй... Цялата опашка е малко напрегната, заради това че трябва да си губи времето, би било добре за 5 минути да купят каквото им трябва и да си ходят. Цялата опашка се състои от мъже, с изключение на една девойка.

Девойката: - Трябват ми спирачни накладки!
Продавачът: - За каква кола?
Девойката: - За моята!
Продавачът: - ?!
Опашката е отчаяна, разбират че това ще продължи дълго ...
Продавачът: - Марка?
Девойката: - ?!
Продавачът: - Как се казва?!
Девойката: - Фолксваген!
Продавачът: - Модел?
Девойката: - ?!
Продавачът: - Отзад, на багажника, какво пише?
Девойката: - А-а-а-ааа! (пауза за размисъл) - "Роло"!
Продавачът: - ?!
Опашката: - ?!
Девойката: - !
Продавачът и опашката се замислят какво е това "роло". Изведнъж, някой от опашката получава просветление:
- Поло!
Девойката: - ?
Продавачът: - Уффф!
Опашката: - Уф! Уф! Уф!
Продавачът: - Година?
Девойката: - 1978!
Продавачът: - ?!
Опашката: - ?!
Всички са в шок, такава антика, а още се движи. Продавачът нерешително прелиства каталога. Изведнъж някой от опашката:
- Хахахаха, хихихихи! (сподавен смях), после по опашката с верижна реакция се чува хихикане...
Девойката (към опашката): -?!
Цялата опашка, вече дружно "ХА-ХА-ХА"! Продавачът се откъсва от каталога. Тъпо гледа опашката, но и той загрява и почва да хихика.
Продавачът: - Година на производство на колата?!
Девойката: - 1999.
Продавачът: - Обем?
Опашката замира.
Девойката (мислейки няколко секунди): - На кое?
Опашката: - ?!
Някой от опашката, на пода на магазина: - На багажника, хаха - обема на багажника!
Опашката: - Ха-ха-ха!
Девойката (много смутена): - Не знам.
Половината опашка започва да се тресе в конвулсии.
Продавачът: - Дайте документите.
Девойката (дълго се рови в чантичката си) и вади лична карта!Остатъците от опашката, в пристъпи на епилепсия, падат на земята. Най-слабите вече ги доубиват, за да не се мъчат. Около отдела се събира тълпа.
Продавачът (червен от сдържания смях): - Документите на КОЛАТА!
Девойката (червена като продавача, но по други причини), изсипва съдържанието на чантичката си на рафта, продавача лови оттам свидетелството за регистрация, започва да търси по каталога накладки. Пауза. Народът от опашката постепенно се успокоява. Връща се в строя, чува се рядко, самотно хихикане.
Продавача: - Имаме Lucas.
Девойката: - Това какво е - модел?
Някой от опашката, (задавяйки остатъци от хихикане): - Не - това е марка!
Девойката: - ?! (явно се чувства тъпо). А други имате ли?
Продавачът: - Имаме Ferоdo, Ate.
Девойката: - А задни?
Продавачът: - Имаме и задни.
Девойката: - Какви?
Продавачът: - Същите.
Девойката (след дълъг размисъл): - Не искам!
Продавачът: - Какво не искате?
Девойката, почервеняла като рак, почти крещейки, и вече достигайки до писък: - Нищо не искам! (бързо събира нещата си от рафта и си тръгва)
Опашката: - !?
Продавачът: - ?!... (пауза) ... следващия!
 
.....

Приятна събота и неделя !  :D


Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

VILLI

 • Member
 • *
 • Публикации: 264
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #182 -: юли 16, 2010, 12:47:42 pm »
а, така... зареди ни с настроение пак  ;D ;D ;D

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #183 -: юли 23, 2010, 10:01:31 am »
Днес пак не можах да изровя нещо интересно от бълграските страници (късмет може би ми липсва). Нова акция на МВР , събарят незаконни обекти по морето (сефте) и (о боже) - развеждат се очилатия опосум и озъбената македонка !!! WTF !! Каква ли е причината това толкова хармонично семейство ( богат мъж и красива жена ) да се развеждат ??? Не е честно ! Защо тогава им показваха сватбичката по ТВ-то а ?! Моята като не е показвана как не съм се развел не знам ;) Между другото когато си купих онзи ден 24 часа и видях, че това е една от водещите новини просто паднах. Днес пък ни информират че президентския син щял да се жени - ами така е - един гледа сватба , друг развод ;) Една мацка забогатя , друга тепърва ще забогатее ;)

О времена , о нрави ! ;)

И след като попрегледах всички тези глобално важни новини влезнах във Фишките - там винаги има интересни неща ;)

Първия пост е за американски публичен дом (сега превърнат в нещо като бар-музей). Най-интересното (поне за мен) беше как е ставало ‘обслужването’ Превеждам текста от поста:

В Skegvee, Аляска, има публичен дом, който е построен през 1897. Тогава, по време на треската за злато, в града постоянно е имало около 14 000 златотърсачи, които били обслужвани от 300 момичета. Сеанса продължавал 15 минути и струвал $ 5.

На приземния етаж се продавал алкохол, а втория етаж бил разделен на 10 малки стаи, във всяка от които живеело по едно момиче. Бармана имал 10 кукли, всяка от които приличала на определено момиче от втория етаж. Посетителите избирали партньор по куклите. След като изборът е бил направен клиента се качва при момичето, а  бармана поставя съответната кукла по гръб. Така знае всеки че момичето в момента е заето. Всяка стая е свързана към бара партерния етаж с медни тръби. Когато 15-минутната сесия (да не се бърка със сесията в и-терапи моля ;) )приключи, тя хвърля в тръбата парите ( 5 златни долара). От звука на падащите пари бармана установява, че момичето е свободно, и съответната кукла пак се поставя права.


Там ще видите в какви удобства са били извършвани тези услуги ;)

О времена , о нрави ! ;)

Ето и oстаналите снимки от въпросния бар:     

http://www.fishki.net/comment.php?id=73001

И още един пост от там в който има подбрани странни здания.

Пуснах го и заради факта че там има и една сграда от София:Ето вижте ги всичките :

http://fishki.net/comment.php?id=72465

Приятна събота и неделя ;)

Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

VILLI

 • Member
 • *
 • Публикации: 264
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #184 -: юли 23, 2010, 10:30:52 am »
Добро попадение ти е този публичен дом. Най-вече за избора на мацка и дали е заета или не.  ;D

CDman

 • Member
 • *
 • Публикации: 1148
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #185 -: юли 30, 2010, 09:09:11 am »
Пак е петък. Какво ли да ви напиша днес ??? Не се сещам какво ??? Никога не ми се е случвало да си изпия кафето между две изречения ... ???

В същност като се замисля  ::) .. май достатъчно писах в този форум.  8)

Пожелавам ви всичко хубаво !  :D

 
Вие получавате онова, за което мислите, все едно дали го желаете, или не.
Затова внимавайте за какво мислите.
Уейн Дайър, "Вдъхновението"

Gita

 • Гост
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #186 -: август 02, 2010, 05:59:10 pm »
А на мене напоследък за втори път ми се случва, след прочетен пост единственото, което да ми хрумва, да е "УАУ"...  ::) И аз пих кафе, пък дано ми дойде нещо на ум, ама нЕ...   ;)

... Не съм точно разочарована, защото вярвам, че става въпрос за някакво мега недоразумение и че всичко ще си дойде по местата, но... 
Истината е, че сега вече съм мноооого разочарована! Жалко, жалко, жалко и дано, дано, дано това е временно положение!... Без да искам да канонизирам, превъзнасям и знам ли там какво си мисля, че ако Сиди не пише, ще загубят всички - и Терапията и съфорумците и форума като такъв...

Дано е временно!

VILLI

 • Member
 • *
 • Публикации: 264
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #187 -: август 06, 2010, 01:52:53 pm »
Eхххх... липсва ми "Петък - ден на майстора" :(

Femme

 • Member
 • *
 • Публикации: 27
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #188 -: август 06, 2010, 02:48:51 pm »
Малко смях и 5 минути почивка! :-) :-D  
 
 Дайте ми един ГЛИСТЕР аналгин.

 Едно бухтерче аналгин
 
 Kалиев сперманганат имате ли?
 
 Една скилидка Аналгин
 
 Аз съм от тези, дето пият гинко, за да не забравят да си вземат виаграта.

 Членник Балкански имате ли? (шлемник байкалски)

 Сироп на д-р Тайсън  (д-р Тайд)
 
 Презервативи Дурасел да ми дадете. (Durex)

 Дайте ми чайкафарма
 - Моля?!
 - чайкафарма - за високо кръвно.....
 
 Хапчета за заплес (запек)

 Можете ли да ми поправите "черчеветата" на очилата?
 
 Тези хапове за изрусяването(оросяване)вече не ми вършат работа.
 
 Копчета за хлебарки имате ли?
 
 Колгейт макс грип (колдрекс)
 
 Тирамифлу (Терафлу) имате ли?
 
 Колко струва гали премагали ? (калиев перманганат)
 
 Морунови апчета (рибено масло)
 
 -Имате ли свещички?
 -За какво?
 -Как за какво?...За гъзъ...!!!
 
 Вагинални таблетки за през устата?
 
 Да имате ежедневни превръзки на Севъндейс? (7days са кроасани!, превзръзките са always )
 
 Обезчестяващ спирт?
 
 С пациент забравил кутийките, се уточняваме за вида на лекарствата.
 -И едни бели, като васул (фасул) за грипа, и едни ситни като леща за краката.
 (Оспамокс от 1000 мг и индометацин таблетки)
 
 Подобен на него пациент:
 -Дай, едно от ония (онези), дето (където) като го хвърлиш във вода вика "Фъш" !
(ефералган на таблетка от 500)
 
 Може ли едно за кръвно на "Паткафарма".

 -Дай ми нещо за сърце! к'во ще ми препоръчаш?
 - Кардиолог!
 -Дай го! колко ша струва?
 
 Вие същата аптека ли сте, където я търся?
 
 Обадете се на доктора, той ще гарантира за мен!
 
 Този аналгин където ми го дадохте, може ли да го развалите? (Да дам един блистер.)

 Глей кви копчета си ми дал да гълтам!

 Връщам ги животинчетата (Анималс), защото пише да не се дават на децата.
 (СЪХРАНЯВАЙТЕ НА МЕСТА НЕДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА!)
 
 Терминатор S 2, на VICHY имате ли? (Термал)
 
 Наш Иван е много болен. Ката си сложил темпериметъра, да си премери темперакурата, и като го извадил.... и като го погледнал.. 40 сантиметъра!
 
 Каква сте такава аптека, да нямате син камък!

 Дай ми кока-кола, ама негазирана, за кашлица(Тусирол) и едни хапчета за секс " подагра"

 калиев хиперкомбинат

 капкометър

 звездички за огън като имаш = свещички за температура

 на баба ми й е топло = разбирай има температура

 От зелената рецепта ми дай седалгин ООН = седалгин НЕО

 Какво е разписанието на това хапче?
 
 Идва циганка да купува лекарства на болното си дете и носи рецепта, която аз смятам колко ще струва (лекарствата са скъпи - по-точно има изписан скъп антибиотик, нещо откашлечно, витамини и не си спомням още какво). Казвам й сумата и чувам репликата " Божке, то за една пневмония такива скъпи
лекарства пишат ли се? Поне бронхит да беше -пък то пневмония!)

 Мой познат студент по медицина влиза в аптеката и пита-Имаш ли още един шампоан ОПЕКС, че отсреща имаше само един, а ми трябват два?-Аз решавам, че това е нещо ново и го помолих да ми го
покаже. Оказа се български шампоан''ОРЕХ''

 Имате ли боскилизин?

 Мургав младеж влиза и се представя:
- Аз съм Джеки Чан. Искам да ми дадеш едно нещо да си сложа върху окото за да приличам на Брус Ли.

 Любимият ми въпрос, при покупка на презервативи от наперен младеж: "А, дали ще ми станат?"
 В зависимост от натовареността на деня и психо-физичното ми състояние в момента, отговорът е:
 -Ако много хлопат, уплътнявай с вестник.
 Или
-Работя в аптека, а не в Канал3, за да преценя, трябва да видя.

 Пристига мъж в аптеката и иска да купи шампоан. Разбира се питам го за каква коса.
 Вариант 1: Дълга, черна.
 Вариант 2: За моята

Внимавайте и с латинския. Истински случай:
Клиент пита аптекар къде да постави свещичките, а той му отговаря "В аНУСА".След малко клиента се връща с две течащи от носа му свещички и пита какво да прави. Така, че гъзъ в случая е по-добре като термин.
 
 Клиент: Имате ли РАЙХ (Райд) за пръскане?
 Фармацевт: За летящи, или за пълзящи?
 Клиент: За летящи бълхи!
 Фармацевт: Ама те не скачат ли?
 Клиент: Не, мойте летят!
 
 Парацетамол на активия!
 
 Паста за зъби плака луд? (lacalut)
 
 Търсили ли са ви четка за зъби с 5360
косъма
 
 Нещо от семейството на Аналгина, да
завършва на форте
 
 Битъминцъ = витамин С
 
 Хлорофил на таблети против кариес
 
 -Аспирин?
 -Колко?
 -За 80 кила чушки. (за туршията)
 
 Eдин аспирин узо че ме цепи главата
 
 А чорап за разширени вени за ляв крак до коляното?

 Бушони за уши имате ли?
« Последна редакция: август 06, 2010, 02:59:54 pm от Femme »

VILLI

 • Member
 • *
 • Публикации: 264
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #189 -: септември 10, 2010, 03:26:12 pm »
колко хора сте тук.... и защо никой не пише?  ??? ??? ???

Gita

 • Гост
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #190 -: септември 10, 2010, 06:28:15 pm »
Кой да пише? Той майсторът нещо липсва... ;)

VILLI

 • Member
 • *
 • Публикации: 264
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #191 -: септември 11, 2010, 10:25:39 pm »
На мен, определено ми липсва.

hektor

 • Member
 • *
 • Публикации: 653
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #192 -: октомври 29, 2010, 11:25:32 am »
Няма да превръщаме темата в мавзолей нали...? ;)
Докато някои тъгуват по CDman, a други очакват DVDman...
Ето един петъчен поздрав.
Това са няколко варианта на една и съща песен ще видите коя ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OHlH_kn3Vus
http://www.youtube.com/watch?v=r15gcXcTjD8
http://www.youtube.com/watch?v=cde1EvtrKgU
http://www.youtube.com/watch?v=xahHvuiXows&NR=1

С пожелания за приятни почивни дни и да се почувствате обичани... в края на циганското лято.
Хектор
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

Gita

 • Гост
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #193 -: октомври 29, 2010, 01:24:49 pm »
Благодаря за страхотния поздрав, Хектор!:)))))

Горан Брегович ми е любим, израелката и другата пауер-дама са супер... а второто клипче не можах да разбера - япончета ли са тези, какви са... ?

Хубави и слъчневи събота и неделя и от мене!

hektor

 • Member
 • *
 • Публикации: 653
  • Профил
Re: Петък - ден на майстора ;)
« Отговор #194 -: ноември 19, 2010, 11:15:45 am »
Имаше един виц...
"Ееех къде ли не съм бил... И в Сингапур не съм бил."  ;D

Циганското лято продължава:
Este Mundo
Някои от картините от клипчето ми изглеждат нереални, макар да знам че съществуват. Както нереално изглежда и хубавото слънчево време навън в средата на ноември.

Ето и още една песен от същия албум:
Lagrimas

Приятен и слънчев уикенд!
"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин