Автор Тема: Сбирки  (Прочетена 38088 пъти)

Елизабет

 • Member
 • *
 • Публикации: 109
  • Профил
Re: Сбирки
« Отговор #210 -: юли 03, 2012, 12:48:48 pm »
Мхм, ясно. Не сте се събрали кой знае колко хора. Пък и тогава форумът е бил доста по-посещаван. :)

hektor

 • Member
 • *
 • Публикации: 653
  • Профил
Re: Сбирки
« Отговор #211 -: юли 03, 2012, 03:27:41 pm »
Мда, забравих.

Важно съобщение!!!
Традиционната юлска манифестация на форума на e-therapy се отлага.

"Тези, които търгуват своята лична свобода срещу социална сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност и в крайна сметка остават и без двете."
Бенджамин Франклин

empress

 • Member
 • *
 • Публикации: 361
  • Профил
Re: Сбирки
« Отговор #212 -: юли 04, 2012, 03:12:46 am »
Мхм, ясно. Не сте се събрали кой знае колко хора. Пък и тогава форумът е бил доста по-посещаван. :)

Хм, не е така.  :) Подреди списъка на потребителите по брой публикации и всичко ще ти стане ясно.

Болшинството хора тук идват, казват си болката, пишат три-четири поста и си отиват. Те срещи не желаят.
Относително редовно пишещите – тия, дето всичката сме я втасали и само раздаваме акъл  ;), винаги сме били между една и пет бройки. (Просто звеното, чиято трудова (не)заетост им позволяваше да пишат по десет поста на ден и създаваха оживление, вече го няма. В момента сме останали все такива, дето пишем когато и ако остане време.)
Разбира се, винаги е имало и потребители с няколкомесечни участия (по 60-80 поста), но те нямат няколкогодишна словесна история с останалите, нямат толкова нажежени стълкновения на общи принципи и частни позиции с „ветераните”  ;), та да искат да се срещнем.

Missi, Piligrim, CDman и Kori си тръгнаха един по един, дойдоха Hektor, Gita и Diplodon... Lady, слава Богу, още чат-пат се явява... Но числеността на четата общо-взето се запазва. И пет от девет си е съвсем прилична среща!  :) Все пак го има и фактора разстояния - изходните точки са Варна, Русе, София, Габрово... Вкарай и факторите работно време, малки деца, графици, семейни почивки, финансово състояние, мобилност и мирогледна съвместимост, и нещата си се усложняват със страшна сила!  ;D (Ей на, ние например в момента вкъщи сме в основен ремонт – майстори ни рутят майсторСки имота и нервите...  ;D ;D Къде и за колко време да тръгна, като всеки ден идва поредният непознат господин с ролетка и молив зад ухото да замерва тва и онова?!)

Виж, срещата на Соколския манастир беше вълшебство. Хектор е резюмирал съвсем пестеливо фактите, но... аз лично бях в екстаз. Манастирът беше почти изцяло наш, неземна тишина, ние – на чардака, под нас – чешмата на Колю Фичето лее осем чучура изворна вода върху бирите и ракията... Смятах ги – за 48 часа имаме 38 часа диалог. Голямо бърборене падна! И... Елизабет, питай Хектор за гъбките с масло на барбекюто! Аз няма да се обаждам, Хектор знае защо.  ;) ;D Щъкахме из Етъра, из Габрово...

Та да си предложа двете местенца за тази среща все пак.

Едното е Клисурският манастир. Много исках да намеря в нета някакви достойни изображения на онова, което видяхме, обаче... цъ, нищо подобно! С 400 снимки не може човек да обхване всичките прелести на това неизбродимо и невъобразимо красиво място! Ако не го приемем като вариант, а не сте ходили там, не го отлагайте дълго! А снимките в нета не ги гледайте – разликата е като между сьомга и цаца. Сега... като разберете, че е до Берковица (кажи-речи у Сръбско), от Варна и Русе ще ме освиркате, знам, ама местенцето е пленително!

Другото ми предложение е хотелски комплекс „Камелот” на яз. Искър. На 30 км от София по Самоковско шосе (пак чувам освиркванията  ;D ). ТАКОВА МЯСТО НЯ-МА!!!!! Кукла! За една седмица два пъти ходим там (а иначе – за пети път) и вече никога няма да ми се ходи на море. Няма прибиране! И тук снимките в нета са обидно недостойни, но ще ви пратя моите по скайпа, ако трябва. Знам, че е достатъчно само да видите как изглежда кафето там, и ще се зарибите. Искам да избегна думата „рай” в описанието, ама... няма да мога. Доста по-луксозно и ценителско изпълнение от манастира, но пък на повече от разумни цени. Палми, залив, половин полуостров с диви ягоди, жестока кухня... Не, отказвам се да описвам. Ще кажа само, че водим всичките си приятели двойка по двойка там и... децата се влюбват безнадеждно в мястото, пищят и не искат да си тръгват, всичките до една седмица отново отиват там (вече с нощувки), днес ходихме с друго приятелско семейство и цял ден цъкаха с език как е възможно ТАКВАЗ красота... Която подтиква хем към екзистенциални размисли, хем към чиста бохемщина. Не знам какво друго да кажа, освен че е приказно. Пу, да не му е уроки! През седмицата рядко има хора, така че е още по-препоръчително. Нощувка за двама с вечеря и закуска е 59 лв. Децата се настаняват безплатно, доколкото разбрах.

Това е. Утре ще ви диря по скайповете да ви пращам снимки.  ;D Мислете. Или пък давайте други предложения, ако има. Или пък коментирайте тези.  ;D

За дати и часове предлагам да се уговаряме на лични, след като направим преброяването.

Лейди и Пилигрим, там ли сте?
Или извади тръна, или не се оплаквай, че ти боцка.

lady

 • Member
 • *
 • Публикации: 76
  • Профил
Re: Сбирки
« Отговор #213 -: юли 04, 2012, 07:51:38 am »

Лейди и Пилигрим, там ли сте?

Аа, тук сме си, до "там" още не сме стигнали.  ;D

Здравейте, мили съфорумци!

Редовно чета темите и коментарите ви, следя ги, за разлика от онзи несериозник Пилигрим  ;D Включвам се набързо, че трябва да се работи.  ;)

Споменах на Хектор и Гита, че и ние много искаме да се видим отново. За място на срещата  предложихме едно местенце - Трухчевата къща до Елена. На нас много ни допада и като природа, и като условия за почивка, и като кухня. Да не подценявам сравнително удобното място като отдалеченост И от четирите дестинации. Не искам да говоря от името на Пилигрим, но се боя, че не би предприел дълъг път (имам предвид предложенията на Емпрес) .

Това е засега. Ако можем довечера (или друга вечер, когато ви е удобно) да направим един конферентен разговор в Скайп, за да се разберем, ще е най-добре.  :)

Успешен и приятен ден ви желая!


empress

 • Member
 • *
 • Публикации: 361
  • Профил
Re: Сбирки
« Отговор #214 -: юли 06, 2012, 08:49:43 pm »
Ние с Императора  ;) хубаво си кроим планове, ама да бяхме се разбрали и с вас...  :) :) :)
Нямаме нищо против да обикнем и Еленския балкан  :) :)
Гита, вие как сте с това предложение?
Хайде на скайп по някое време тази вечер да се "сконферираме" и уточним нещо, щото между пломбирането на водомери и монтажа на входна врата  :o  ::) имаме два дни пролука и... да знаем къде да правим резервациите  ;D ;D

P.S. Мен в скайпа само привидно ме няма, а вас наистина ви няма...
Или извади тръна, или не се оплаквай, че ти боцка.

Gita

 • Member
 • *
 • Публикации: 109
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Сбирки
« Отговор #215 -: юли 07, 2012, 12:48:16 pm »
Хееееей, радвам се, че успяхме да се организираме толкова бързо и  че ще се видим съвсем скоро!  ;D
Ще сме почти в непроменен състав, но и нови попълнения са добре дошли...  :)
Хубав ден на всички!