Автор Тема: Липса на подкрепа  (Прочетена 4322 пъти)

JJ

• Гост
Липса на подкрепа
« -: октомври 28, 2005, 03:31:48 pm »
Какво може да направи човек когато в семейството му има сериозни конфликти, всички са напълно невротизирани, непрекъснато си крещят и не получава подкрепа за нито едно от нещата които върши? Опитвам се да преценявам ситуацията обективно и да не обвинявам никого за това че не е изпълнил някакви мои очаквания, но начинът по който всички се държат със сигурност не е начинът, по който хората в едно семейство трябва да се отнасят един с друг! Външните фактори наистина донякъде допринасят за всеобщата изнервеност, както и разни необратими стари травми отпреди много години, но може ли да се направи нещо сега? Много се надявам да ми отговорите, защото направо не издържам вече, отидох да живея в друг град само и само да се махна от къщи. Избягвам да се прибирам, но семейството ми много държи въпреки всичко да се демонстрира пред външните хора, че "всичко е нормално", затова когато започна да отлагам, те започват да се сърдят и да вдигат скандали за поведението ми! На мен всичко това ми изглежда като някакво изискване за лоялност и подчинение, а не желание наистина да ме видят! (притеснява ме и това, че може би и картината в моята глава също е изкривена и може би не ви давам правилна представа за нещата, въпреки че се опитвам да опиша ситуацията както си е)

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
Отговор
« Отговор #1 -: октомври 31, 2005, 10:27:16 am »
Наистина е твърде тежко, когато ни липсва подкрепа и то от най-близките. Наред с това, ако цял живот сме живяли в обстановка, която е напрегната и изнервяща, то като съвсем резонно следствие идва умората, желанието за бягство, но с това и стремежа да променим тези угнетяващи ни отношения. За съжаление Вие сама няма да можете да промените близките си и техният стил на живот. Това, което обаче можете да направите е да промените нагласата си и начинът, по-който възприемате техните реакции. Няма да е лесно, Вие сте много тясно емоционално свързани един с друг, но с помоща на психолог с който да преминете през рационалното осмисляне на всички болезнени моменти ще успеете да изградите съвсем нов поглед и поведение. Нужни са по-обстойни разговори, затова ако желаете запишете си час за разговор с психолозите от e-therapy.