CDman, един мой преподавател веднъж каза по повод на тези студенти, които много си вярват (в таланта, призванието или кармата, както искаш го наречи), но в които за съжаление другите не могат да повярват (по не по-малко обективни причини от тези на мюзик-айдълите) следното: за тях дори разходката по коридорите на университета е лекарство, от което имат нужда (т.е им е от полза). Какво сме се втурнали да ги поставяме на мястото им...самият път, по който минават прави това! Та и аз си мисля за тези айдъли същото...ама не те са проблемът! Това, че има хора неспособни на критична самооценка изобщо не е учудващо. Че има кретени също. Чудното ми е друго. Че един човек без дадености се явява някъде на конкурс, повярвал, че там е неговото място...ами, добре, така или иначе ще си получи "признанието"...за "дебилизъм" ако ще...и ще си сърба попарката. Ама, че този, който ИМА даденостите, който има положението си, който е заел вече своето място някъде из ценностната стълба на обществото и си позволява да се държи меко казано неадекватно, силно казано арогантно.... ето това вече е....трагедията! Поне за мен. Че някой се явил на кастинг за певец пък бил "дебел", голям проблем! Но че същото е направено като забележка по възможно най-арогантния начин от не по-малко дебела свиня....извинявай! По същия начин, днес журито направи забележка на едно момиче, че не произнасяло буквата "С" вярно, че чак скоропоговорки я накара да каже...А този от журито, който направи това има абсолютно същият говорен дефект при произношението на тази точно буква! Нали в това ги обвиняваме "пишман-айдълите" - колко много са си повярвали и са се взели насериозно, как са се вживяли...ама зрителите за втори път виждаме не по-малко вживели се в ролята си на съдници хора в журито...това на мен ми е по-големия срам!