Автор Тема: НОВА РУБРИКА  (Прочетена 8231 пъти)

etherapy

• Administrator
  • Member
  • Публикации: 1323
    • Профил
    • Ел. поща
НОВА РУБРИКА
« -: ноември 26, 2014, 03:51:00 pm »
www.e-therapy.bg  предлага на всички потребители една интересна и полезна възможност. В специална рубрика, ще можете да задавате въпроси на Зорница Линдарева. Тя ще отговори на всяко Ваше питане, но по необичаен начин: веднъж като жена и клиент, веднъж като специалист-психолог. Зорница Линдарева има психологическо образование, но е и крехка, ранима млада жена. По този начин ще можете да се докоснете до вътрешния свят на един психолог. Паралелно с отговорите на Зорница ще има и коментари от www.e-therapy.bg.  Очакваме Вашите мнения по повод новата рубрика на www.e-therapy.bg .

sovata

• Member
  • *
  • Публикации: 17
  • [url=http://refont.com/glitter_text][img]http://re
    • Профил
Re: НОВА РУБРИКА
« Отговор #1 -: декември 03, 2014, 10:39:10 am »
Здравейте Зорница Линдарева!
Не разбрах дали тук точно мога да задам моя въпрос, но ще опитам.
Имам връзка от 5 години. За тези години връзката ни претърпя много кризи. Живяхме заедно, но се оказа, че е трудно и след 1,5 години решихме, че за всеки ще е по-добре да е отделно. Продължихме да се виждаме ту в тях, ту  у дома. После аз изневерих, но беше еднократно и необвързано с никакви емоции. Всичко беше спонтанно на фона на рутината, която не успявах да разбия във връзката ми. Мислех, че ще успея да го запазя в тайна, но партньорът ми разбра, ровейки из моите контакти. Тогава той ми прости, но връзката ни не търпеше никакво развитие. Не правим планове, нямаме почти никакви общи занимания, освен битовизмите, когато сме заедно. И така без да се случва нищо до преди 1 месец, когато разбрах, че сега той ми изневерява, но не еднократно, а в продължение на година. Другата жена си е мислила, че е единствена, че има сериозна връзка с него. Зная, че той ми прости преди, но не зная как да продължа напред в сегашната ситуация? Той казва, че иска да е с мен. А аз мисля за другата жена и плановете му с нея. Някак си не мога да видя сега мястото си в тази връзка, но знам, че държа на този човек и въпреки всичко имам чувства към него. Посъветвайте ме какво да предприема?
УМИРАЙ САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ!!!

Зори Линдарева

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
« Отговор #2 -: декември 03, 2014, 10:36:44 pm »
Здравей Sovata, първо ти благодаря за доверието и те поздравявам за смелостта да пишеш.Преживяваш тежък период вследствие на чуството ти за вина предполагам,първоначално заради "твоята"изневяра. Най вероятно се упрекваш и смяташ ,че едва ли не си първопричината за цялата ситуация. Обикновенно човека на когото сме изневерили ни кара да се чустваме така. Вероятно смяташ ,че ако ти не си изневерила и човекът до теб не би го направил.Мисля ,че най-вероятно и постоянно се върти в главата ти анализ на ситуациите ,за "тежестта "на неговата и твоята изневяра и разликата между двете. Мисля ,че се измъчваш от постоянни мисли дали да му вярваш, че те обича и иска теб. Сигурна съм ,че в моментите в които повярваш и нещо отвътре отново ти казва "ами онази другата ...сериозна връзка,тя не знаела за мен,сигурно и ма нея така е казвал. Трябва да се отървеш от страха,недоверието и чуството за вина. Тези негативни емоции ти пречат в правилната преценка и взимамв на каквото и да било решение.Понякога изневерите помагат а хората да осъзнаят ,че всъшност обичат някои и действат сплотяващо ,но когато минем през всичките гадни мъчителни етапи на чуството да бъдеш предаден. пак ще пиша ,само да видим дали излиза ,че и на мен ми е за първи път; )

sovata

• Member
  • *
  • Публикации: 17
  • [url=http://refont.com/glitter_text][img]http://re
    • Профил
« Отговор #3 -: декември 11, 2014, 02:48:03 pm »
Благодаря Ви за отговора, Зорница.
Казвате, че понякога изневерите помагат и действат сплотяващо на партньорите и сигурно има логика в това твърдение. Но това, което ме интересува е, как да последвам съвета Ви: "Трябва да се отървеш от страха,недоверието и чуството за вина."
Искам да се отърва от тях, но КАК точно става това?!
УМИРАЙ САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ!!!

Песента на вятъра

• Member
  • *
  • Публикации: 4
  • Най - прекрасното е невидимо за очите.
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #4 -: декември 11, 2014, 09:03:03 pm »
Здравейте! Не знам дали тук е мястото, но реших да пробвам.
Аз съм момиче на 17 години. От една година имам халюцинации, което накара приятелите ми да се отдръпнат, а останалите хора да ме ненавиждат. Започнах да се държа различно, странно и това отчужди хората от мен. Достигнах до самото дъно, а в момента съм в наистина доста голяма "дупка". Нямам желание за нищо, успехът ми много е паднал, нямам мотивация, а същевременно пия над 4 вида антидепресанти, назначени от психиатър. На 17 години... Психотерапията спря да ми помага. Нямам приятели, не бих казала, че имам семейство. Чувствам се гадно. Самотно. Относително. Тъпо. Не искам да прекратя живота си, въпреки че повечето хора, от които не получавам разбиране, ме съветват именно това. Вече се пречупвам, не мога да търпя и затъвам все повече и повече. Не знам какво да търся, не знам какво да правя. Толкова съм изгубена в себе си, че реших, че мнение във форум може да промени нещо. Как да постъпя? ( понякога ми се иска като барон Мюнхаузен да мога да се издърпам за косите от калната локва )
Поздрави!

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: декември 12, 2014, 11:43:43 am »
Здравейте, Песента на вятъра!
Благодарим Ви за доверието към форума!
Името, което сте избрала за регистрация тук, както и Малкият принц, говорят за чувствителна и много ранима душа. И в най-тежките емоционални моменти да се усещате сама е почти непосилно за толкова млад човек. Не знаем как е започнало всичко, какви са първопричините, каква е средата Ви, за да се чувствате толкова обезверена и без посока в бъдещето. Но можем да тръгнем с Вас по този път и да ви помогнем да намерите и себе си, и света около Вас. Имате безплатна сесия, в сайта, която можете да използвате, за да можем да Ви дадем подкрепа. Разчитайте на нас! Ако имате въпроси, пишете!

Песента на вятъра

• Member
  • *
  • Публикации: 4
  • Най - прекрасното е невидимо за очите.
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #6 -: декември 13, 2014, 09:38:08 am »
Здравейте и благодаря за отговора!
Много пъти съм се замисляла за тази алтернатива, да използвам безплатната си сесия и дори след това да продължа с платените. Но реално аз имам психотерапевт, с който се виждам на живо. Доколкото знам не е твърде желателно да се работи с двама психолози едновременно, паралелно. Проблемът ми е, че не мисля, че психотерапията вече ми помага. Дори имам регистрация в сайта, но нещо все ме възпира да използвам именно тази сесия. Не знам, идея си нямам как да постъпя. Всичко ми е толкова объркано... А какво смятате Вие за паралелната психотерапия?

etherapy

• Administrator
  • Member
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #7 -: декември 16, 2014, 12:33:14 pm »
Здравейте!
Прекрасно е, че имате системна терапия на живо. Важно е от там да имате и поведенчески задачи, които реално да Ви водят към усещане за промяна. Тук он-лайн психологическата подкрепа можете да използвате като допълнителен механизъм за справяне. Няма да нарушим лоялността Ви към Вашият терапевт.

vicktoria

• Member
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
« Отговор #8 -: март 20, 2015, 09:58:22 am »
Не съм много сигурна дали тук е мястото да споделя проблема си и да получа отговор, но в интерес на истината ми е малко сложен сайта. Тааа .. Да почвам .. На 23 години съм с дете на 4, омъжена съм и живееме в чужбина. Не издържам вече, не мога да продължавам да живея с този мъж!!! Всеки божи ден караници, обиди, за внимание да не говориме.. Прибира се от работа, къпе се и отива при родителите си, сллед около 2ч минимум се прибира и докато си легне седи на телефона си. Чувствам се като слугиня а накрая ми вика че нищо не правя а само си седя вкъщи, да не говориме че ми е посягал ... Не ме пуска да се прибера до Бг да се видя с родителите си, въпреки че те платиха всичко ... Предложих му да се разведеме мирно за да не стресираме детето, на което той ми отговори че ако го направя ще ми вземе детето... Миналата година се запознах с мъж с 20г по голям от мен, не ме разбирайте погрешно не съм имала нищо с него. Откакто се запознахме няма ден в който не сме си писали, той твърди че ме обича и ще ми помогне със всичко(има възможности), страхотен е, не съм срещала подобен мъж, просто си мисля че си внушавам чувствата ми към него и съм се хванала за него като удавник за сламка. Имам чувството че той ми е единствения шанс да се махна от ада в който се намирам. Незнам какво да правя, нямате си на идея каква каша е в главата ми ... От една страна искам детето да е с баща си, понеже много го обича, от друга искам да съм щастлива, А ТУК НЕ СЪМ !!!  Моля ви дайте ми съвет, неснам какво да правя наистина ......