Автор Тема: Промяна в отношенията  (Прочетена 2565 пъти)

lili

 • Member
 • *
 • Публикации: 9
  • Профил
Промяна в отношенията
« -: август 30, 2007, 09:19:05 am »
Заедно сме от три години, но напоследък отношенията ни започнаха да търпят голяма променя. Започваме да ставаме по-раздразнителни и взискателни един към друг. Караме се по-често и то за незначителни неща. Преминали сме през доста трудности и винаги сме се справяли - заедно, но сега нещата започват да ме тревожат. Дори и в интимен план не върви добре. На него му писва и доста често избухва, мен пък ме дразни понякога поведението му и вече честно казано нямам търпение да му обяснявам леко, а направо си го казвам. Вече не знам какво да правя. Последния път едва не стигнахме до раздяла, а ние си държим един на друг и искаме да сме си заедно, само дето напоследък не върви. Това май започва да ни се превръща в навик. Ще се радвам ако ме посъветвате как да постъпя. Къде да търся проблема и как да се справим? Не ми се иска да премълчаваме и търпим нещата, защото в един момент всичко ще се "срине". Последното ни решение беше да поговорим открито за проблемине и това което изпитваме и ни тревожи. Ами после?

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
Отговор
« Отговор #1 -: август 30, 2007, 10:39:52 am »
Подобни кризисни периоди връхлитат почти всяка двойка. Е, разбира се, това не е успокоителен факт, а сигнал за необходимост от действие. За да стигнете до причините за сегашните ви тягостни взаимоотношения е необходимо първо да се върнете малко назад и да извадите съвсем ясно, колко компромиси сте правили един с друг, но не здравословни, колко премълчавания , но не успокояващи, колко очаквания, но не стабилизирани и в последствие забравени, сте имали един с друг. Сега конкретно за всяко от тези изброени неща по-горе: компромисите са добри, когато са направени със съзнанието, че човека, с който сме е част от живота ни, от нас самите. Тогава забравяме-в противен случай, компромиса става синоним на жертване и носи неудовлетвореност. Премълчаванията, които са направени не с убеждение в положителното, а само защото трябва, не носят спокойствие, а провокират напрежение. Очакванията, които са прекалено завишени или отлагани също провокират неудовлетворение. Изоставянето им след това пък отваря дупки. От тук се складират добри залежи от неудовлетвореност, тревоги, гняв, неспокойствие...., които изригват в един момент, така както магмата си търси изход на повръхността. Естествено добре е да се огледате и в настоящата ситуация-ангажименти, отговорности, промени в бита... всички те отпушват раздразнителността и носят проблеми в двойката. Решението за разговор е добра стратегия, ако можете да изчистите в него обвиненията един към друг и да мислите в посока как да преодолееем заедно, а не по отделно! Надяваме се и двамата да прочетете този отговор. Ние сме на Ваше разположение.

lili

 • Member
 • *
 • Публикации: 9
  • Профил
Промяна в отношенията
« Отговор #2 -: август 30, 2007, 10:15:41 pm »
:) С приятеля ми поговорихме както и бяхме решили. Казахме си нещата открито. Всъщност разговора ни беше кратък и изпълнен със силни емоции. Накрая всичко завърши много добре. :) П.П. И двамата прочетохме отговора и успяхме да си признаем някои неща. Благодаря Ви, но бих искала да Ви попитам дали просто признаването на компромисите, осмислянето им е достатъчно в последствие те да не носят неудовлетвореност? Ами тези "складирани" грев, тревоги, неспокойствие и др. достатъчно ли е само да се извадят на яве и да се осмислят и приемат от една по-положителна страна? Как човек по принцип да се справя с натрупаните негативни емоции?