Автор Тема: Симптоми  (Прочетена 3256 пъти)

JJ

 • Гост
Симптоми
« -: октомври 28, 2005, 03:42:36 pm »
Какви са симптомите на клиничната депресия? От 2-3 години непрекъснато забравям важни неща (после когато стане ясно какво не съм направила, умирам от срам), спя лошо, говоря в полусъница че те ме мразят или че аз ги мразя, изпитвам смазващо чувство за срам, безсилие и неспособност при всяка малка грешчица и непрекъснато ми се ще да ме няма (за да се прекрати всичко това, тези непрекъснати провали на дори и най-усилените ми опити да свърша нещата кякто трябва). От друга страна ме е шубе да се самоубия, имам и лоша традиция в семейството, която ме спира, и ми е писнало напълно да се самосъжалявам и като развалена плоча да повтарям едни и същи неща (особено пък това какви способности имам, но поради това че никой не ми е помогнал или че живота е бил против мен не съм могла да ги реализирам). Знам че най-вероятно наистина имам нужда от професионалната ви помощ, просто искам да се уверя че е така. И един въпрос за последно, всъщност два (предполагам че останалите посетители също биха искали да са информирани какво да очакват): 1. На колко процента от пациентите си успявате да помогнете? Имало ли е случаи на неуспех? 2. По какъв начин лекува психотерапията? Знам че е различно от психоанализата и че се разчита на активното съдействие на пациента, но всичко друго ми е малко мътно.

JJ

 • Гост
Симптоми
« Отговор #1 -: октомври 28, 2005, 03:50:31 pm »
И също напоследък съм доста агресивна. Много често ми се случва да засегна някого с рязка забележка - особено в случаите когато и съдържателно не съм права, хората доста се засягат, защото тонът ми звучи доста пренебрежително (поне така мисля). Понякога осъзнавам че казвам глупосто ще в момента в който го правя, но това не олекотява нещата и не мога да се спра.Със сигурност не го правя съзнателно и обмислено и после ужасно съжалявам, извинявам се непрекъснато - и после пак се случва същото. Опитвам се да се контролирам, но нищо не се получава - другият човек зад гърба ми просто не се поддава въобще.

etherapy

 • Administrator
 • Member
 • *****
 • Публикации: 1323
  • Профил
  • Ел. поща
отговор
« Отговор #2 -: октомври 31, 2005, 03:39:56 pm »
Депресията е доста общ термин и най-буквално означава "спадане на налягането". Тя включва в себе си множество симптоми и състояния.Депресията може да има физическа основа, върху която да се наслагват психологически явления, но може и да е породена от чисто психологически причини. Най- честите и общи симптоми са: в поведението-унилост, инертност, лесна уморяемост, избягване на жестове...Също така безсъние, безволие, меланхолия дори и страх от полудяване, нежелание да се живее, безсмислие. Има и друга форма на депресия-реактивна, при която страдащият често е агресивен, избухлив, а след това изпитва силно чувство за вина. Изходът от това състояние не е самоубииството-мислите за него не са наистина реалистични, а са продиктувани от моментното Ви емоционално състояние. Явно при Вас депресивността е слествие от дългогодишни трудности и проблеми, именно затова е необходимо да потърсите помощ за тяхното преодоляване. Така ще излекувате и сегашното си състояние. Наистина работата заедно със специалист-психолог помага и що се отнася до статистиката-колко успешна или не е терапията, която провеждаме, то процентно съотношение до момента няма. Това е така, защото клиентите ни разчитат на нас и ни търсят винаги когато имат тревоги или трудности. Тук не е редно сами да си правим реклама или да си отправяме ласкателства. Броя на регистрираните и провели терапия при нас говори за полезността и.Надяваме се тук да се включат и постоянните ни потребители. Конкретно за това как лекува терапията тук има написано и на самия сайт, но все пак; подходът винаги е индивидуален с анонимен режим и поведенчески задачи, които помагат на търсещия решение на проблемите си на практика да ги преодолява и да затвърждава положителното и новото.

tanja

 • Гост
podkrepa
« Отговор #3 -: ноември 09, 2005, 04:24:51 pm »
JJ, podkrepjam te s dwe ryce za zhelanieto ti da zhiwee6 po-dobyr i smislen zhiwot. naprawila si naj-wazhnata kra4ka - razbrala si, 4e problem ima i 4e towa e twoj problem. stiskam ti palci da se prebori6 s nego i wsi4ki tjagostni misli da ostanat lo6 spomen ot minaloto. depresijki 6te produlzhawa6 da ima6, no ne 2-3godi6ni, a samo kato za prenaso4wane na energiqta, za sywzemane ot pritesneniata, za osmisliane na problema - po4iwka predi goliamata bitka. taka de, depresijata e edinstwenoto mqsto, kydeto mozhem da sme nasame sys sebe si i da sme otkroweni do bezobrazie, bez nikoj da ni e syrdit posle. taka 4e ne se otkazwaj ot tozi tip sebesuhranjawa6to powedenie, prosto ne zhiwej na tozi izoliran ot sweta ostrow - plawaj smelo w dulbokite wodi (ti pone ima6 osnoswanie da ne se strahuwa6 ot smurtta, sled kato tolkowa si mislela za neia - 4eren humor, izviniawaj), eksperimentiraj s zhiwota, i se wru6taj na samotnia si ostrow za relax i po4iwka. zasega tolkowa ot men, t.