Автор Тема: Предложение  (Прочетена 11592 пъти)

nina

• Member
  • *
  • Публикации: 70
    • Профил
Предложение
« Отговор #15 -: август 01, 2007, 02:41:57 pm »
[quote="piligrimСпоред странната Ви за мен логика в този форум Моята теза е, че психотерапевтите биха могли да предприемат по-гъвкав подход към потенциалните си пациенти. Каква е Вашата? Първоначално решихте, че говоря за пари и заплащане. След това решихте, че си имам някаква собствена представа за това, на какъв език трябва да говорят психотерапевтите и се опитвам да им я наложа. После изразихте очудване как е възможно да ме вълнува проблем, който не е мой. И накрая определихте "реакцията" ми към психотерапевтите като "остра". Та за какво всъщност спорим? /quote] Винаги ли Вие решавате кога ще приключи един разговор!?Не съм решила,че говорите за пари-вие говорихте за бизнес-интересно ми е как тълкувате това:"На всеки разумен човек му е ясно, че сте създали този сайт за да правите бизнес, а не просто от алтруизъм. Просто си мисля, че не е нужно това да си личи толкова много... "не съм изразила "очудване",а "учудване".Искате да издигна моя теза по въпроса-тя е следната,от всичко изписано от Вас разбрах това,че искате да покажете-колко добре сте успели Вие да влезете в ролята на терапевт при комуникацията си с sadgirl и как психолозите е добре да си вземат поука и да бъдат по-съпричастни/като Вас/ и след това да Ви похвалят,че сте изиграли добре ролята си на терапевт.Това ще Ви убеди как Вие можете да разрешавате проблемите си и да бъдете терапевт сам на себе си.Убедена съм,че отново не съм Ви разбрала правилно,с моята"странна"логика. Приятен и усмихнат ден!

piligrim

• Member
  • *
  • Публикации: 207
    • Профил
Предложение
« Отговор #16 -: август 01, 2007, 03:05:04 pm »
Цитат
на всеки разумен човек му е ясно,че за психологическа помощ се плаща,а още повече за психотерапевтична.Психотерапията не е благотворителност-това е изключително тежка професия,която изисква много умения,способности и те "изтисква" -съгласни сте да платите за да ви оправят телевизора или за да отидете на гледачки,но за да решите психологическите си проблеми не!
1. Това са Ваши думи нали? 2. Въпреки твърденията Ви, отново ме анализирате... 3. Вярвайте на убежденията си! Те не винаги Ви подвеждат... 4. Щом искате Вие да приключите, спокойно може да напишете още един също толкова емоционален и безмислен пост като този на който Ви отговарям в момента. Аз лично приключих с Вас. P.S. УЧУДЕН съм, че този път сте чели толкова внимателно... Подобни дребнави заяждания не Ви правят чест!
Срещу каквото и да се изправим, каквито и битки да водим в самите нас, винаги имаме избор. Нашите избори определят кои сме. И винаги можем да изберем правилната постъпка.

nina

• Member
  • *
  • Публикации: 70
    • Профил
Предложение
« Отговор #17 -: август 01, 2007, 05:24:03 pm »
Не желая да се заяждам с Вас ,но нали пиша емоционални и безсмислени неща-така се получава.Липсата на отговор на поставените от мен към Вас въпроси-вече е отговор.